„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 10 puslapis

Keptos bulvės su garstyčiomis

Keptos bulvės su garstyčiomis 4 asm.

Taip paruoštos bulvės taps ir puikiu garnyru, ir įdomiu savarankišku užkandžiu. Išbandykite!

 

Nesaldi varškės ir špinatų tarta

Nesaldi varškės ir špinatų tarta 4 asm.

Antras pagal populiarumą lazanijos skonis, sudėtas į sviestinę tartą. Šviežiai tarkuotas muskato riešutas yra privalomas ingredientas, be kurio tarta nebus tokia skani, kokia gali būti.

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais

Maži mieliniai štrudeliai su migdolais 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šis receptas skirtas anaiptol ne virtuvės pradinukams. Veikiau tiems, kuriems ilgas tešlos kočiojimo procesas yra maloni meditacija, savotiška terapija, bet tikrai ne sunkus darbas. Juk kada, jei ne tamsiais žiemos vakarais, kvėpinti namus mielinės tešlos kepiniais ir lepinti namiškius gardėsiais su aromatingu kreminiu migdolų įdaru?

 

Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis

Migdoliniai-jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis 4 asm.

Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Mėlynės itin puikiai savo skonį atskleidžia kepiniuose. Nežinau kodėl, tačiau jei tame pačiame kepinyje naudotumėte mėlynes, o kitą kartą šilauoges, esu tikra, kad daug skaniau pavyktų su mėlynėmis. Galbūt tai tik mano nuomonė, tačiau šiam receptui siūlau rinktis būtent mėlynes.

 

Mangų ir aviečių pyragas

Mangų ir aviečių pyragas 6 asm.

Kvapnūs mangai ir avietės – nuostabus duetas, kuriam verta kuo dažniau susitikti įvairiuose desertuose. Vieną tokių siūlo žinomas konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Befstrogenas su lazdyno riešutų padažu

Befstrogenas su lazdyno riešutų padažu 4 asm.

Befstrogenas – klasikinis patiekalas, tačiau šiuolaikinių jo variacijų egzistuoja nemažai. Vieną jų siūlo iš Italijos kilęs virtuvės šefas Gian Luca Demarco. 

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais

Pasakiškai skanus sūrio pyragas su figomis ir apelsinais 10 asm.

Sūrio pyragas – karališkas skanėstas, tinkamas patiekti ir per šventes, ir gražaus savaitgalio proga. Jei nė karto jo neruošėte, tikrai neverta baimintis – šiek tiek pastangų prireiks, tačiau išties nieko pernelyg sudėtingo. Siūlome kepto sūrio pyrago receptą, kuris nustebins puikiai įsikomponuojančiu figų sluoksniu ir pasakišku kreminiu viršumi.

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą

Virtas jaučio liežuvis su grybais pagal žydišką receptą 2 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Tai žydų receptas, bet ragaudami tokiu būdu pagamintą jaučio liežuvį dar kartą įsitikinsite, kokios persipynusios gali būti įvairių tautų virtuvės. Anot tyrėjų, jaučio liežuvį su garstyčiomis žydai žinojo dar Abraomo laikais. Šis skonis gerai žinomas ir lietuviškoje, ir Abiejų Tautų Respublikos virtuvėje.

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį

Kepta višta piene pagal Jamie Oliverį 6 asm.

Ir su kokiais tik priedais nekepame vištienos – nuo kmynų ir žolelių iki žaliųjų citrinų ir kokosų pieno. Tačiau britų kulinaras ir knygų autorius Jamie Oliveris siūlo neįprastą receptą – kepti vištą apipylus pienu. Skamba drąsiai, neįprastai, tačiau per tuos keliolika metų nuo tada, kai vienoje Jamie knygų paskelbtas šis receptas, jį išbandžiusieji negailėjo patiekalui pagyrų.

Mielinė pynė su mėlynių uogiene ir kreminiu sūriu

Mielinė pynė su mėlynių uogiene ir kreminiu sūriu 6 asm.

Jei mėgstate mėlynių uogienę, jums patiks ja paskaninta mielinė pynė. Šiek tiek darbo ir laiko prireiks, tačiau rezultatas patiks visiems, o ir paskanaus šio kepinio visas būrys!

 

Portugališkos čiūros su pieninio šokolado padažu

Portugališkos čiūros su pieninio šokolado padažu 4 asm.

Šiam desertui tiesiog neįmanoma atsispirti, ypač, jei jis ką tik pagamintas, patiektas su saldžiu šokolado padažu. Jo receptu dalinasi konditeris Ali Gadžijevas.

 

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei

Prancūziškas migdolinis pyragas Trijų Karalių šventei 6 asm.

Su Trijų Karalių švente daugeliui baigiasi žiemos švenčių laikotarpis – atsisveikiname su eglutėmis ir puošmenomis, noriai ar nenoriai grįžtame į kasdienę rutiną. O kad tas atsisveikinimas su šventėmis būtų lengvesnis, Trijų Karalių dienai galima išsikepti prancūzišką pyragą su migdolų įdaru. Jam naudosime pirktinę tešlą, tad darbo nebus daug, o rezultatas maloniai nustebins!

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais

Mielinės bandelės su cinamonu, praturtintos moliūgais 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Iškepti šias gražuoles įkvėpė garsiosios švediškos bandelės su cinamonu kanelbulle, kurių tešla kvėpinama maltu kardamonu, o įdaroma kvapniu cinamonu, sumaišytu su cukrumi.

 

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis

Mieliniai „mazgeliai“ su cinamonu ir razinomis 6 asm.

Tai pernelyg neįmantrios, tačiau puikios bandelės, pagardintos ir pakvėpintos cinamonu ir razinomis.

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais

Pikantiški sausainiai su medumi ir pipirais 6 asm.

Pabandykite išsikepti neįprastų, bet puikių pipirinių (!) sausainių, kurie valgant smagiai pakutens liežuvio galiuką. Puikus skanėstas prie kavos ar arbatos puodelio.

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis

Gražus, kvapnus ir drėgnas citrininis keksas su aguonomis 8 asm.

Citrininis keksas su aguonomis, aplietas švelniai rūgščiu glajumi – klasikų klasika, kurią būtina išbandyti. Šiame recepte atsiranda 2 ingredientai, vienas jų ypač pagerina tekstūrą, kitas paryškina spalvą. Išsikepkite, o tada, jokios abejonės, kartosite ir kartosite!

Šveicariško morengo desertas su avietėmis

Šveicariško morengo desertas su avietėmis 6 asm.

Nuostabiai atrodančio, lengvučio ir elegantiško deserto receptu dalinasi žinomas konditeris Ali Gadžijevas. 

 

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais

Sluoksniuotos tešlos pyragas su vištiena ir pievagrybiais 6 asm.

Išsikepkite sotų, tačiau nesunkų ir greitai paruošiamą nesaldų pyragą, kurio receptu dalinasi šefas Gian Luca Demarco. 

Aguonų pyragas su mandarinais

Aguonų pyragas su mandarinais 6 asm.

Šis pyragas suvienija 2 nuostabius ingredientus, siejamus su žiema ir su Kalėdomis, – mandarinus bei aguonas. Kepkite ir ragaukite!

 

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais

Įdaryta vištos krūtinėlė su aštriais karamelizuotais obuoliais 4 asm.

Jei ruošiatės šventei, šefas Ruslanas Bolgovas siūlo paruošti vištienos krūtinėlę, įdarytą moliūgų sėklomis, kuskuso kruopomis bei saulėje džiovintais pomidorais. „Sotu, lengva, šventiška“, – taip trumpai šį patiekalą apibūdina jis, prie įdarytos vištienos krūtinėlės rekomenduojantis aštrius karamelizuotus obuolius.