1. Sviestą palaikykite šiltai, išspauskite česnaką, įberkite prieskoninių žolelių, išsukite.
2. Batoną supjaustykite maždaug 1 cm storio riekelėmis, patepkite sviestu, sudėkite į skardą ir pašaukite į karštą orkaitę. Kepkite, kol riekelės gražiai...
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą, įpilkite 150 ml vandens, pašildykite iki 37ºC temperatūros. Dubenyje sutrinkite mieles, užpilkite šiltą vandenį su sviestu ir maišykite, kol mielės išsileis.
2. Suberkite druską, cukrų, didžiąją dalį miltų...
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, nupjaustykite plėves, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais, išmuškite, bet ne per plonai. Pabarstykite druska ir pipirais.
2. Supjaustykite kubeliais svogūnus. Nuvarvinkite ir susmulkinkite grybus.
3. Į...
1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui...
1. Nedideliame puode ištirpinkite sviestą. Kuo smulkiau sutrupinkite sausainius, sumaišykite su riebalais ir cukrumi.
2. Sukrėskite sausainių masę į 24 cm skersmens kepimo formą (naudokite formą su išimamu dugnu), tolygiai paskirstykite,...
1. Žirnelius atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Bulves ir morkas nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite. Porą supjaustykite griežinėliais.
3. Svogūną ir česnakus nulupkite, sukapokite ir, iki pagels, pakepinkite šaukšte sviesto. Tada suberkite juostelė...
1. Abiejų rūšių miltus, dribsnius, sodą ir druską sumaišykite giliame dubenyje.
2. Sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą ir pirštais su miltais trinkite tol, kol gausite birius it smėlis trupinius.
3. Supilkite jogurtą, išmaišykite mediniu šaukš...
Sriuba tiršta, soti ir aromatinga. Kiek egzotiškai kvepianti apelsinais, prabylančiais su kiekvienu šaukštu – neįkyriai ir švelniai. Morkos nudažo sriubą apelsino geltonio spalva, lęšiai ir žiupsnis ciberžolės pasakoja apie Rytus, o orkaitėje...
Prancūziškasis batonas
I variantas. Keli smidrų daigai, keli saulėje džiovinti pomidorai aliejuje, 2 šaukštai sviesto, 100 g tepamojo mėlynųjų pelėsių sūrio.
II variantas. 200 g saliamio, 100 g fetos, saujelė nedidelių kaparėlių, šaukštas...
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pasidarys permatomi. Į keptuvę supilkite ryžius, viską gerai išmaišykite ir kepinkite, kol ryžiai irgi bus permatomi.
2. Supilkite vyną, pamaišykite, leiskite jam...