Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 103 puslapis

Grybų paštetas

Grybų paštetas 2 asm.

1. Svogūną nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite keptuvėje su aliejumi. Kai svogūnai pagels, suverskite virtus grybus, masę pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. 2. Tada sudė...
Lašiša su grybais ir porais

Lašiša su grybais ir porais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą: imbierus sutarkuokite ir sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, sojų padažu, sezamų aliejumi, klevų sirupu ir nutarkuota apelsino žievele. Marinatą užvirinkite ir atvėsinkite. 2. Lašišą nuplaukite,...
Jautiena su grybų padažu

Jautiena su grybų padažu 2 asm.

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, įtrinkite druskos, pipirų, aitriosios paprikos ir smulkintų rozmarinų mišiniu, suformuokite dailius kepsnius ir 2 val. palikite pastovėti – kad įsigertų prieskoniai. Tada iškepkite juos...
Baravykų sriuba

Baravykų sriuba 4 asm.

1. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir smulkiai sukapokite. 2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite gilioje keptuvėje svieste, kol dailiai pagels. 3. Į keptuvę sumeskite smulkintus porus ir pakaitinkite, kad š...
Pikantiškas paštetas

Pikantiškas paštetas 4 asm.

1. Dubenėlyje sumaišykite portveiną, konjaką ir tarkuotą apelsino žievelę. Gautu mišiniu apliekite nuplautas, nusausintas kepenėles ir palikite valandai pastovėti.  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir gabalėlį sviesto. Sudėkite smulkintus svogūnus...
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 4 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą ir luktelėkite, kol užvirs. Sudėkite smulkintą sviestą ir išmaišykite. 2. Toliau maišydama suberkite miltus. Masę kaitinkite, kol ji taps gelsvos spalvos ir atšoks nuo puodo dugno. 3. Į atvėsusią masę po vieną įmuš...
Veršienos suktinukai

Veršienos suktinukai 2 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
Trapios tešlos pyragas

Trapios tešlos pyragas 4 asm.

1. Maltą mėsą kartu su smulkintu vienu svogūnu 15 minučių patroškinkite karštuose riebaluose. Sudėkite smulkintus pievagrybius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir dar kiek pakepinkite. 2. Kiaušinius gerai iš...
Pievagrybių apkepas

Pievagrybių apkepas 4 asm.

1. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite 2 šaukštus aliejaus, sudėkite pievagrybius ir griežinėliais pjaustytus porus, maišydama kepkite, kol suminkštės. 2. Suberkite miltus, supilkite likusį aliejų ir maišydama kepkite dar maždaug 5 min. 3....
Įdaryti kiaušiniai

Įdaryti kiaušiniai 4 asm.

1. Nuluptus svogūnus smulkiai supjaustykite. Nuo morkos ir saliero nulupkite žievę ir sutarkuokite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus, morkas ir salierus. Keletą minučių patroškinkite, kol pagels. 2. Kietai...
Sveikuolių pyragas

Sveikuolių pyragas 6 asm.

1. Morkas nulupkite ir sutrinkite bulvine tarka. Tada į jų masę suberkite miltus, riešutus, razinas, burnočius, cukrų, druską, prieskonius, įmuškite kiaušinių trynius, įpilkite aliejų ir pieną. Viską gerai išmaišykite. 2. Kiaušinių baltymus...
Karšta silkių užkandėlė

Karšta silkių užkandėlė 4 asm.

1. Bulves išvirkite sūdytame vandenyje. Porus ir paprikas susmulkinkite. Berkite į keptuvę su įkaitintu sviestu ir troškinkite, kol suminkštės. Pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. 2. Salotas suplėšykite ir išdėliokite lėkštėje, dėkite...
Salotos su kepta kalakutiena

Salotos su kepta kalakutiena 4 asm.

1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje. 2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais...
Jautienos salotos vyno padaže

Jautienos salotos vyno padaže 4 asm.

1. Jaučio liežuvį išmarinuokite pagal mėgstamą receptą ir iškepkite orkaitėje (arba išvirkite). 2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas.  3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, patroškinkite kelias minutes...
Vaisių tortas

Vaisių tortas 8 asm.

1. Tešlą atšildykite, klokite į riebalais pateptą gofruotą apvalią kepimo formą, subadykite šakute, ant viršaus uždėkite kepimo popierių ir užberkite žirnių arba lęšių, kad tešla nekiltų. Kepkite apie 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje....
Pikantiškas paštetas su figom

Pikantiškas paštetas su figom 6 asm.

1. Vištieną nuplaukite, įdėkite į puodą su šaltu vandeniu, įmeskite kelis juoduosius pipirus, lauro lapelį, įberkite šaukštelį druskos, užvirkite ir palikite ant silpnos ugnies apie 20 min. 2. Į puodą sumeskite smulkintą saliero gumbą ir dar 15...
Vyniotinis su mangais

Vyniotinis su mangais 3 asm.

1. Abrikosus per naktį mirkykite vandenyje, tada nuspauskite ir susmulkinkite. 2. Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite, įpjaukite, išskleiskite, pamuškite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais. 3. Per vištienos filė vidurį berkite smulkintų...
Vištienos kotletukai

Vištienos kotletukai 4 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, stambiai sumalkite arba labai smulkiai sukapokite ir sukrėskite į gilesnį dubenį. 2. Apelsiną nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite, tada aštriu peiliuku nupjaukite baltąją...
Pica su voveraitėmis

Pica su voveraitėmis 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite tešlą: mieles sumaišykite su žiupsneliu cukraus, užpilkite puse puodelio šilto vandens ir palikite pastovėti. 2. Puodelį miltų dubenyje sumaišykite su druska, tada supilkite mielių mišinį, likusius miltus, vandenį ir aliejų...
Vištiena su kariu

Vištiena su kariu 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, užpilkite aliejumi, sumaišytu su ciberžolėmis ir citrinų sultimis, ir pusvalandį marinuokite. 2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais, pakepinkite svieste iki...