„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 23 puslapis

Šamo maltinukai

Šamo maltinukai 6 asm.

Maltinukai – lengvai virškinamas maistas. Pietų metu tai idealus patiekalas, kuris neapsunkina organizmo, bet suteikia energijos. Patiekalui paruošti rinkitės šviežią, skrostą šamą arba jau paruoštą šamo filė.

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu

Bulvių paplotėliai su šonine ir avokadų kremu 3 asm.

Miško žvėrysKai norisi paprasto, tačiau gardaus maisto, siūlome jums jaukumu alsuojančių bulvių paplotėlių. Beje, šis patiekalas puikiai tiks ir į priešpiečių dėžutes. O jei naudosite vakarykščių pietų ar vakarienės likučius, jį pagaminsite itin greitai!

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas

Vengriško stiliaus kalakutienos guliašas 3 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Tokiems troškiniams paprastai renkuosi paukščio kulšies mėsą, taip būnu tikra, kad mėsa troškinyje neišsausės ir liks sultinga. Žinoma, jūs galite rinktis ir kalakutienos ar vištienos filė, o gal net visai kitą mėsą.

Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai

Genialiai paprasti žemės riešutų sviesto sausainiai 6 asm.

Riešutų sviestas – sotus, maistingas, o svarbiausia, toks skanus reikalas, jog sunku nustoti kabinti jį šaukštais! Jis gelbsti per pusryčius, „pastiprina“ kai kuriuos rimtuosius patiekalus, tačiau visu gerumu sužiba kepiniuose. Išbandykite šiuos paprastus, labai riešutiškus sausainius su žiupsniu druskos ir patys įsitikinsite! Idealūs prie kavos, arbatos puodelio ar stiklinės šalto pieno.

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms

Brandintas vaisinis pyragas Kalėdoms 10 asm.

Pyragas, kurio receptą siūlome, turi subęsti ir tai užtruks ne mažiau, kaip 4 savaites. Pagalvokit, ar ne puiku: be karštligiškos skubos iškepate pyragą jau šį savaitgalį, švelniai jį kelias savaites paglobojate, o per šventes belieka mėgautis puikiu skoniu, aromatu ir svečių žeriamais komplimentais.

Tešloje kepta lašiša

Tešloje kepta lašiša 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Terminu en croûte (tariama „en krūt“) prancūzai vadina viską, kas yra suvyniota į tešlą ir kepama orkaitėje. Kitais žodžiais tariant – pyragai su įdarais. Dažniausiai taip kepama lašiša, o šis receptas – iš Airijos pubų. Patiekalas pagaminamas greitai ir yra nesudėtingas bei neapsunkinantis skrandžio.

 

Puikus grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų

Puikus grietinėlės pyragas iš 6 ingredientų 10 asm.

Miško žvėrys: Šį desertą – nuo pirmojo žingsnio, kai sumečiau sausainius į smulkintuvą, iki tol, kol paruoštą pyragą traukiau iš orkaitės – pagaminau per 20 minučių. O svarbiausia – jis skanus, gaivus, švelnus ir tikrai primena tradicinius grietinėlės sūrio pyragus, kuriems abejingų dar nesu sutikusi. 6 ingredientai, 20 minučių darbo, 12 valandų laukimo – ir turite puikiausią desertą!

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše

Troškinta jautiena su pastarnokų ir bulvių koše 4 asm.

Strelkabelka.ltŠis troškinys gana paprastas, gimęs iš to, kas buvo šaldytuve ir ką radau vėlyvą šeštadienio popietę Halės turguje. Vietoj įprastai tokiuose troškiniuose naudojamo vyno pyliau tamsų alų. Niekada nenaudojau grietinės košėje, bet A new way to dinner rekomendavo įdėti ir tikino, kad bus gerai. Nepasakyčiau, kad tai labai sužavėjo, man vis tik labiau patinka grietinėlė arba pienas. Bet išbandykit, o gal patiks!

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu

Mielinės bandelės su moliūgais ir cinamonu 6 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tas kvapas namuose… Tas kepamų šviežių bandelių su cinamonu kvapas… Vien dėl jo verta imtis šio tikrai nesudėtingo proceso. Vien dėl to minkštučio kepinio, kuris, užgertas puodeliu aromatingos kavos, net niūriausią rudenišką dieną padaro saulėta ir šviesia… Beje, šiose bandelėse dalį miltų tešloje pakeisite trintų moliūgų koše, tad rytinis pasilepinimas bus (beveik) be nuodėmės.

Apverstas spanguolių pyragas

Apverstas spanguolių pyragas 10 asm.

Gražiąsias, pikantiškąsias spanguoles prisiminkime dar neatėjus Kalėdoms – taip, tai puiki uoga pagardams, padažams prie mėsos, sūrio, tačiau ji nuostabiai tinka ir saldiems kepiniams. O šįkart kepsime apverstą pyragą ne su dažniausiai jam naudojamais obuoliais ar kriaušėmis, bet su uogomis. Jo receptą siūlo žavusis, linksmasis kulinaras Davidas Lebovitzas.

Šveicariška sūrio sriuba

Šveicariška sūrio sriuba 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Įdomus traukos centras Šveicarijoje yra Raichenbacho krioklys. Jis gal ir būtų likęs eiliniu gamtos objektu, bet vietovę išgarsino Artūro Konano Doilio apsakymas „Paskutinė Šerloko Holmso byla“. Anot apsakymo, prie šio krioklio įvyko Šerloko Holmso ir profesoriaus Moriarčio dvikova. Gėrio ir blogio susirėmimas įvyko 1891 metų kovo 4 dieną ir minėdami šią datą krioklį kasmet užplūsta Šerloko Holmso gerbėjai. Spėju, kad jie tada paragauja ir šios šveicariškos sūrio sriubos.

Moliūgų rizotas

Moliūgų rizotas 4 asm.

Strelkabelka.lt: Keptą moliūgą valgau tiesiai nuo skardos – be druskos, be prieskonių, karštą ar šaltą. Kartais pasiseka ir kepu su prieskoniais, tuomet jo dingsta daugiau. Juk žinot, koks skanus keptas moliūgas su rozmarinu ir šalaviju (tiesa, reikia žiūrėti, kad prieskoniai pernelyg nedominuotų). Nebandėte? Tai pabandykit. Įdėkit dar šiek tiek medaus ir žiupsnį druskos ir iškepkit viską orkaitėj.

Obuolių pyragas su traškučiu

Obuolių pyragas su traškučiu 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Neįsivaizduoju populiaresnio pyrago nei obuolių. Kiek šeimininkių, turbūt tiek ir obuolių pyragų receptų, o jeigu jūs dar neturite savojo, galbūt nuo šiol turėsite. Tegul jūsų namuose pasklinda šio labai nesudėtingo, bet gana įspūdingo pyrago aromatas!

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais

Apelsininės madlenos su medumi ir prieskoniais 6 asm.

Gali būti, kad šių dailiai atrodančių biskvitinių pyragėlių nuotraukomis gėrėjotės „Instagram“ tinkle, o gal pamenate juos iš Marselio Prusto romanų ciklo „Prarasto laiko beieškant“. Jei suklusote, kuo jau jie tokie ypatingi, pasiduokite šiam smalsumui ir pagaliau išsikepkite madlenų patys!

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais

Karamelinis skanėstas su spragintais kukurūzais 6 asm.

Šio skanėsto net nereikia kepti, tad pagaminsite greitai. Tik turėkite kantrybės palaukti, kol jie susitings šaldytuve. 

Sausainiai su spragintais kukurūzais

Sausainiai su spragintais kukurūzais 6 asm.

Įdomūs, netikėti, tačiau kartu – visaverčiai sausainių šeimos nariai, taip galima pavadinti šį desertą.

Keptas sviestinis moliūgas

Keptas sviestinis moliūgas 2 asm.

Miško žvėrysPilkas ir tamsias dienas tikrai praskaidrina ryškus maistas. Moliūgai tam ypač tinka. O jei juos paruošite švediška „hasselback technika“, visų valgančiųjų veidai tikrai nušvis iš susidomėjimo.

Klasikinis varškės pyragas

Klasikinis varškės pyragas 6 asm.

Norint, kad varškės pyragas visada pavyktų, prisiminkite, jog varškę reikia pertrinti per sietelį – tuomet neliks stambių jos gabaliukų. Varškė itin dera su įvairiais vaisiais – obuoliais, kriaušėmis, persikais ar ananasais, todėl virtuvėje drąsiai improvizuokite.

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas. 

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 8 asm.

Cukinijos šiame pyrage „pasislepia“, tačiau jų vaidmuo svarbus – jos suteikia lengvumo ir drėgmės.