Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šioje sriuboje skaniai dera Azijos ir Europos sveikatingumo šaltinių – morkų ir imbierų – skoniai.
Kibinai – kaip praktiškas patiekalas, nes jis lengvai gaminamas, galima paruošti įvairius įdarus, juos galima valgyti ir šiltus, ir atvėsusius, o kai kurios šeimininkės jų pagamina daugiau ir užšaldo.
Tai gana paprastas, tradicinis patiekalas, tačiau kas kartą jį galima paruošti vis kitaip.
Strelkabelka.lt: Tai puikus keksas, kuriame razinas galite pakeisti kitais džiovintais vaisiais – spanguolėmis ar vyšniomis. Galite dar pridėti graikinių riešutų ar šokolado gabaliukų. Taip pat galite padalyti tešlą į dvi dalis. Ir į vieną dalį įmaišyti natūralios kakavos – bus marmurinis keksas. Jei įpilsite mėtų ekstrakto – iš viso gausite fantastišką keksą.
Gali būti, kad šių sausainėlių esate ragavę kokioje nors cukrainėje, jie paprastučiai, bet puikūs. Ypač, kai šalia garuoja puodelis kavos ar arbatos. Kodėl neišsikepus tokių namie? Galite net leistis į eksperimentus – pavyzdžiui, papuošti sausainius kapotomis pistacijomis ir patiekti su ledais. Turėsite net ne paprastus sausainius, o karališką desertą!
Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Kaip ir žalialapiai kale lapai ar brokoliai, briuseliniai kopūstai yra viena iš superdaržovių, nes juose gausu vitamino C ir K, o drauge ir B grupės vitaminų. Tad pirmyn.
Šio saldėsio gabalėlyje puikiai dera į pyragą įsigeriančio medaus skonis, riešutų traškumas ir vos juntamas kavos aromatas.
Ši sriuba soti, šiek tiek pikantiška, tačiau atpažįstamo skonio. Jos recepto autorius – šefas Šarūnas Marčiulaitis iš restorano „The Town“ sostinėje.
Atrodo, visi žinome, kas per desertas yra sūrio pyragas, taip pat ir tai, kad jo interpretacijų daugybė. Tiesa, dažniausiai varijuojama skirtingais papildomais ingredientais, o forma išlieka klasikinė. Tik ne šįkart! Išmėginkite sūrio pyrago-kamuoliukų receptą, kurį pristato kulinarinių knygų autorius Alfas Ivanauskas.
Jei mėgstate grybus, o tradicinė pievagrybių kreminė ir miško grybų sriuba jau pabodo, išbandykite azijietišką sriubą su spagečiais ir jautiena.
Ši sriuba ypač patiks kokosų ir jūros gėrybių gerbėjams. Jei esate alergiškas jūros gėrybėms, jas drąsiai galima keisti mėgstama paukštiena.
Bananų duoną, ko gero, yra kepę daugelis pyragų mėgėjų, o štai kokosų duona daugeliui gali tapti malonia staigmena. Kokosų drožlės jai suteikia malonios tekstūros, o dar labiau paskanina džiovintos spanguolės.
Nesaldus pyragas su gaiviomis salotomis šalia – puikus patiekalas, tiksiantis ir pietums, ir vakarienei, o likusį gabaliuką kitą dieną įsidėkite į pietų dėžutę. Nei lašiša, nei paruošta sluoksniuota tešla nėra kaprizingi produktai, tad daugiausia darbo šįkart pareikalaus pyrago formavimas. Tačiau niekas nepriekaištaus, jei kepsite paprasčiausią keturkampį pyragą – bent jau skonis nenukentės!
Dangira Šimašiutė (tinklaraštis „Duok druskos“): Pavasaris jau pasibeldė į langus, tad galima atidaryti ir tartų sezoną. Išbandykite šį receptą vakarienei, savaitgalio pietums ar net šventės, vakarėlio proga!
Strelkabelka.lt: Šį receptą jau kuris laikas vis įtraukiu į savo valgiaraštį. Neįtikėtina, kaip gerai gali „susigroti“ keli paprasti ingredientai – svogūnas, paprika ir kopūstas. Pagrindui čia tinka bet kokia trapi tešla. Mano šį kartą yra su taukais.
Pikantiški sūrstelėję kepinti migdolai gali tapti puikiu užkandžiu, kai nesinori nieko saldaus.
Sausas, sprangus šokolado pyragas – tikras nusivylimas, tačiau kartais tokia nesėkmė ištinka net patyrusius desertų ruošėjus. Ką daryti? Žinoma, bandyti naujus receptus. Mūsų siūlomas šokoladinis gardėsis – tikras rojus burnoje: intensyvaus skonio, nesausas, nes viena sudėtinių jo dalių – nenustebkite! – burokėliai. Išbandykite, tikrai būsite maloniai priblokšti!
Strelkabelka.lt: Šis švediškas apkepas yra tobulas dėl vieno dalyko – jis yra be proto paprastas. Ir, aišku, skanus. Priklausomai nuo jūsų apsukų virtuvėje, jam pagaminti užtenka daugiau mažiau 10 minučių. Na, kepa jis 1 valandą, bet čia jau mums nieko daryt nebereikia. Tobulai tinka savaitgalio pusryčiams, tobulai tinka kaip desertas, tobulai tinka net ir vakarienei.
Kartais norisi paprastų, klasikinių dalykų, pavyzdžiui, ne macarons sausainėlių ar aukso dulkėmis nubarstytų pyragėlių, bet naminio pyrago, kuriame tarp dviejų tamsių kakavinių sluoksnių patogiai įsitaisęs šviesus varškės įdaras. Kepkite ir mėgaukitės!
Nida Degutienė (tinklaraštis Nidos receptai): Tradiciniai varškės patiekalai ir desertai man primena vaikystę. O ypatingas kepinys, dėl kurio net nelabai mėgstamoje mokyklos valgykloje nusidriekdavo eilė, būdavo varškės apkepas! Apkepą dažnai kepu ir pati, ir visuomet didesnę porciją: atvėsęs apkepas kitą dieną tinka kaip lengvas ir gardus užkandis saldžiai popietei.