Jei ieškote idėjų, ką įdomesnio galite pagaminti su bananais, išbandykite šį nesudėtingą bananinio pyrago receptą.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šis receptas iš knygos „Sezoninių skanumynų istorijos“, kurioje kiekvienam metų savaitgaliui skyriau po viena saldų receptą. Spanguolės – vienintelės sezoninės uogos, kurių visą žiemą galima nusipirkti šviežių. Kepdama šį tortą spanguoles įmaišau į biskvito tešlą, jos ypač gražiai atrodo prapjovus tortą, o valgant suteikia gaivos ir vitaminų.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Sako, po švenčių maratono, po ančių ir kalakutų Kalėdoms, po kepsnių Naujiems, žmonės labiausiai pasiilgsta paties paprasčiausio, naminio, nostalgiško maisto. Aš užsigeidžiau būten švediškų kukuliukų. Lygiai tokių, kokius aš skanavau savo pirmosios kelionės į užsienį metu, ir kuriuos jūs tikrai esate valgę (tik namuose pagaminti tikrai kokybiškesni). Būtinai patiekite kukuliukus su padažu, bulvėmis (geriausia bulvių koše, tik ne ta, iš miltelių), bruknių uogiene ir raugintais agurkėliais.
Šios tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorės Kristinos Pišniukaitės-Šimkienės keptos daržovės gali tapti ir lengvu savarankišku patiekalu, ir garnyru prie keptos mėsos. Išbandykite, kaip jums labiau patiks!
Išbandykite nuostabų drėgną ir kvapnų keksą, kurio receptu dalijasi profesionalus konditeris, TV laidų vedėjas Ali Gadžijevas.
Bananinė duona gali kvepėti Kalėdomis! Ne kartą išbandytą ir seniai pamėgtą savo receptą šį kartą iškvėpinau meduolių prieskoniais bei praturtinau spanguolėmis, riešutais, aguonomis – ingredientais, kurie labiausiai primena Kalėdas. Bazinį bananų duonos receptą dažnai pritaikau prie sezono, šventės ar savo namiškių norų.
Pagal šį receptą, kuriuo dalinasi patyrusi kulinarė Elžbieta Monkevič, iškepsite visą kalną gardžių meduolių. Išbandykite!
Patiekalas iš lydekos gali tapti skania ir sočia kasdiene vakariene, tačiau lygiai taip pat jis nepadarys gėdos ir patiekus ant šventinio stalo.
Kepta silkė – gal ir ne pats populiariausias šios žuvies ruošimo būdas, tačiau kodėl nepaeksperimentavus ir neišbandžius?
Išbandykite netradicinį, pikantišką kepinį, kurio receptu dalinasi virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Medaus tortas – klasikų klasika. Jį jau daug metų kepu per Kalėdas. Šio medaus torto sluoksniai ploni, kremas saldžiarūgštis, subrendęs jis būna minkštas ir tirpstantis burnoje.
Tinklaraštis bulviukose.lt: Aksominis, nuostabaus skonio paštetas su prabangia baravykų natele pagal Chriso Cosentino knygos „Offal good“ receptą.
Kuo dažnai skundžiasi išrankūs skanumynų mėgėjai? Skamba kiek paradoksaliai, bet tuo, jog saldumynas pernelyg saldus. Tokiu atveju verta ragauti desertų, kuriuose maloniai justi citrinų aromatas ir maloni rūgštelė, atsverianti skanėsto saldumą. Būtent tokius pageidavimus išpildantį skanėstą ir siūlome kepti!
Jei gaminsite pagal šį receptą, rezultatu taps romatingas, šildantis, tirštas troškinys, su ypač minkšta, burnoje tirpstančia jautiena.
Ši tarta su rūkytu varškės sūriu – puiki! Vos su vienu ingredientu gavome labai daug skonio – ir dūmo, ir varškės, ir česnako. Kadangi sūris yra sūrus, įdarui net druskos nereikėjo. Išbandykite ir jūs!
Laiko patikrintas, puikus receptas tiems, kam norisi sotesnių ir nesaldžių pusryčių.
Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai aromatingas ir skonio pilnas sviestas, tinkantis sumuštiniams, kepsniams. Recepto autorė, kanadiečių šefė ir knygų rašytoja Jennnifer McLagan, siūlo šiuo sviestu pagardinti taip pat ir omletus, sriubas, net sūrius.
Tai tikrų tikriausia klasika, nes bananai ir riešutų sviestas dera tobulai. Skrebutis patiks ir mažiems, ir didesniems švelniai saldžių pusryčių mėgėjams.
Morkų patiekalais lengva praturtinti mitybą, nes dauguma receptų yra išties paprasti. Kaip tik toks yra ir šio puikaus pyrago, kurį paruošite ir iškepsite per valandą.
„Visuomet sakau, kad geriau kokybė, o ne kiekybė, todėl šventinėms vaišėms pakanka kelių nesudėtingai paruošiamų ir skanių patiekalų“, – sako kulinaras Gian Luca Demarco ir dalinasi šventiniu, tačiau nesudėtingu receptu.