„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 34 puslapis

Sotusis bulvių pyragas

Sotusis bulvių pyragas 4 asm.

Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis.  Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite...
Įdarytos bulvės „Rudenėlis“

Įdarytos bulvės „Rudenėlis“ 2 asm.

Bulves su lupenomis apvirkite. Svogūną su susmulkintais grybais pakepinkite keptuvėje. Pravėsusioms bulvėms nupjaukite viršūnėles ir šaukštu išskobkite vidurį. Pagaminkite bulvių įdarą, pakepintus svogūnus bei grybus sumaišę su sūriu, grietine, ...
Šokoladinis pyragas su kokakola

Šokoladinis pyragas su kokakola 4 asm.

Sviestą gerai išsukite su cukrumi. Paeiliui įplakite kiaušinius, kakavą, druską, vanilės ekstraktą, aliejų ir kefyrą. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir kokakolą. Tešlą supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardelę. Kepkite orkaitėje, į...
Datulių pyragas su namine karamele

Datulių pyragas su namine karamele 4 asm.

Datules susmulkinkite peiliu, užpilkite verdančiu vandeniu, palikite apie pusvalandį pastovėti, tada nukoškite ir atidėkite. Sviestą išsukite su cukrumi, druska ir cinamonu. Įplakite kiaušinius. Įmaišykite miltus ir datules. Tešlą sukrėskite į...
Zefyriniai pusryčių batonėliai

Zefyriniai pusryčių batonėliai 2 asm.

„Nesquik“ dribsnius, pūstus ryžius ir kokoso drožles sumaišykite dideliame dubenyje. Zefyriukus ir sviestą sudėkite į atskirą dubenį ir pastatykite jį virš karštų garų. Kartkartėmis pamaišykite ir laukite, kol viskas ištirps. Ištirpusią, minkštutę...
Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru

Heloviniškai pasipuošę moliūgų keksiukai su imbieru 6 asm.

Lydytą sviestą sumaišykite su kiaušiniais. Dėkite cukraus, jogurto bei vėl gerai išmaišykite. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, cinamonu ir imbiero milteliais. Šiuos sausus produktus sijojame į kiaušinių masę. Sudėkite tarkuotą citrinos ž...
Karamelinis riešutų pyragas

Karamelinis riešutų pyragas 4 asm.

Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų. Supilkite miltų mišinį į smulkintuvą, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkinkite, kol masė taps panaši į avižų dribsnius. Tuomet po šaukštą pilkite plaktą kiaušinį, kaskart po to paleisdami smulkintuvą,...
Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis

Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis 4 asm.

Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą. Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite š...
Moliūgų ir varškės pyragas

Moliūgų ir varškės pyragas 4 asm.

Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą. Grietinėlę šiek...
Pakepintas baravykas

Pakepintas baravykas 1 asm.

Skaniausias patiekalas rudenį – tai ką tik iš miško parsinešto baravyko kepimas ant sviesto. Receptą atsiuntė Milda K.
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu

Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu 2 asm.

Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes...
Pats gardžiausias šokoladinis pyragas

Pats gardžiausias šokoladinis pyragas 4 asm.

Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į...
Obuolių ir spanguolių pyragas

Obuolių ir spanguolių pyragas 4 asm.

Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės). Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims...
Užtepėlė su ropėmis

Užtepėlė su ropėmis 4 asm.

Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais

Kepti obuoliai su šokoladu ir migdolais 4 asm.

Obuolius nuplaukite, nupjaukite jų viršūnėles ir išvalykite sėklalizdžius. Sumaišykite visas likusias sudėtines dalis įdarui: migdolų sviestą, kokosų drožles, skaldytus migdolus, klevų sirupą, juodojo šokolado pabarstukus. Gauta mase įdarykite...
Vyšnių klafutis

Vyšnių klafutis 4 asm.

Kepimo formą (kad tilptų litras tešlos) patepkite sviestu ir pabarstykite cukrumi. Kiaušinius išplakite su pienu, sviestu, migdolų ekstraktu, druska ir cukrumi. Įmaišykite miltus. Iš vyšnių pašalinkite kauliukus ir suberkite į kepimo formą. Už...
Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais

Pyragas su „Kit Kat“ šokoladukais 4 asm.

Viską, išskyrus šokoladukus, sudėkite į dubenį ir išsukite iki vientisos masės. Galiausiai įmaišykite šokolado gabalėlius. Sukrėskite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardelę, rankomis paskirstykite po visą jos paviršių. Kepkite orkaitėje, į...
Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis

Vištienos iešmeliai su žaliomis slyvų salotomis 4 asm.

Vištiena: Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis. Sudėkite į dubenį, supilkite aliejų ir citrinos sultis, suberkite pipirus ir įdėkite druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite. Vištienos juosteles sumaukite ant medinių iešmelių. Į...
Citrininis trupiniuotis

Citrininis trupiniuotis 4 asm.

Minkštą sviestą, cukrų, miltus, druską, kepimo miltelius ir avižinius dribsnius sudėkite į vieną dubenį ir rankomis maišykite, trinkite tarp pirštų, kol gausite daug drėgnų trupinių. Tešlą atidėkite. Kondensuotą pieną gerai suplakite su citrinos...
Nekepti tiramisu sausainiai

Nekepti tiramisu sausainiai 4 asm.

Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną...