„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 44 puslapis

Bandelės su obuoliais ir cinamonu

Bandelės su obuoliais ir cinamonu 10 asm.

Obuolius nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir pakepinkite karštame svieste. Suberkite apelsinų sultyse mirkytas razinas, citrinos žieveles, cukrų, cinamoną, gvazdikėlius, sukrėskite...
Mielinės bandelės

Mielinės bandelės 10 asm.

Mieles ištrinkite su šaukšteliu cukraus, įmaišykite pašildytą pieną ir palaikykite šiltoje vietoje 20 minučių. Kai mielės pakils, į masę įmaišykite plaktą kiaušinį, suberkite persijotus miltus ir druską, ištirpintą sviestą, užminkykite tešlą ir...
Lašišų kepsneliai

Lašišų kepsneliai 3 asm.

Lašišą nuplaukite, nusausinkite. Padalykite į tris dalis, įtrinkite aliejumi, maltais baltaisiais pipirais ir druska, apšlakstykite citrinų sultimis. Iškepkite ant grotelių, laužo arba orkaitėje. Česnako skiltelę nulupkite ir smulkiai sukapojusi...
Vafliai su ledais ir karameliniu padažu

Vafliai su ledais ir karameliniu padažu 5 asm.

Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus...
Belgiški vafliai

Belgiški vafliai 10 asm.

Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo būtų tik šiltas, o ne karštas, nes per karštas vanduo mieles padarys neaktyvias ir ruošiama tešla neiškils. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu...
Saldus citrininis pyragas su bulvėmis

Saldus citrininis pyragas su bulvėmis 10 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 20 cm skersmens apvalų kepimo indą. Minkštą sviestą ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius. Po kiekvieno gerai iš...
Sriuba su lašišomis

Sriuba su lašišomis 3 asm.

Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais. Saliero gumbą ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia trintuve. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite svieste. Kai dailiai apskrus, sumeskite tarkuotus salierus ir 10 min. pakepkite. Svogūnų ir salierų...
Trapūs pyragaičiai

Trapūs pyragaičiai 5 asm.

Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai. Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo...
Mielinis pyragas

Mielinis pyragas 6 asm.

Pieną pašildykite ir gilesniame dubenėlyje išmaišykite su 50 g lydyto sviesto ir šaukštu cukraus. Į paruoštą masę suberkite trupintas mieles ir gerai išmaišykite. Indą su mielėmis uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir pastatykite šiltai apie 15...
Trapūs krepšeliai

Trapūs krepšeliai 6 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į...
Veršienos troškinys „Osso buco“

Veršienos troškinys „Osso buco“ 4 asm.

Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels. Išimkite ir...
Svogūnų sriuba

Svogūnų sriuba 4 asm.

Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais, apibarstykite žiupsniu cukraus. Į puodą storomis sienomis įpilkite aliejaus ir įdėkite sviesto, palaukite, kol sviestas išsilydys. Sudėkite svogūnus ir kepkite ant nedidelės kaitros apie pusvalandį,...
Pyrago pudingas

Pyrago pudingas 5 asm.

Spanguoles užpilkite romu ir palikite, kad išbrinktų. Obuolius nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius ir sutarkuokite stambia trintuve.  Dubenyje sumaišykite rudąjį cukrų, imbiero miltelius, cinamoną. Karščiui atsparų indą aukš...
Pertepti šokoladiniai sausainiai

Pertepti šokoladiniai sausainiai 4 asm.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti...
Šokoladinis pyragas su apelsinais

Šokoladinis pyragas su apelsinais 6 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 150 ºC. 23 cm skersmens formą išklokite kepimo popieriumi. Dubenyje virš vandens išlydykite šokoladą. Nutarkuokite geltonąjį apelsinų žievelės sluoksnį, šiek tiek palikite papuošti. Kambario temperatūros sviestą paplakite...
Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis

Jautienos išpjova su kavoje brandintomis bulvėmis 2 asm.

Druską sumaišykite su kiaušinio baltymais ir aplipdykite salierą, kurį 1,5 val. kepkite 140 °C orkaitėje.    Bulves supjaustykite kubeliais ir virkite kava paskanintame vandenyje (0,5 l vandens ir 30 ml kavos). Obuolį nulupkite, perpjaukite...
Pyragas „Smaližiauk“

Pyragas „Smaližiauk“ 4 asm.

Sutrupinkite sausainius kaip „Tinginiui“, pakepinkite susmulkintus žemės riešutus, ištirpinkite sviestą ir sumaišykite jį su riešutais. Sausainius, riešutus ir sutirštintą pieną sumaišykite, sukrėskite į kepimo indą, ant masės viršaus užtarkuokite...
Aguonų tortas su varškės kremu

Aguonų tortas su varškės kremu 12 asm.

IŠKEPKITE BISKVITĄ. Įkaitinkite orkaitę iki 180° C temperatūros. Kepimo indą (22 cm skersmens) išklokite kepimo popieriumi. Į nedidelį prikaistuvį suberkite aguonas ir supilkite pieną. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies, kol pienas beveik už...
Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais

Sausainiai su aguonomis ir citrinų kremo lašeliais 8 asm.

PASIRUOŠKITE CITRINŲ KREMĄ. Į prikaistuvį supilkite citrinų sultis, suberkite tarkuotas jų žieveles, miltelinį cukrų, supilkite tirpintą ir atvėsintą sviestą, įmuškite du kiaušinius. Elektriniu plaktuvu išplakite viską iki vientisos masės. Dėkite...
Mielinis bandelių su aguonomis pyragas

Mielinis bandelių su aguonomis pyragas 12 asm.

PARUOŠKITE TEŠLĄ. Į nedidelį prikaistuvį supilkite pieną ir sudėkite sviestą. Maišydamos kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol sviestas ištirps. Neužvirkite. Nuimkite nuo ugnies ir atidėkite į šalį, kol šiek tiek pravės. Dideliame dubenyje...