Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 52 puslapis

Varškėčiai su bulvėmis

Varškėčiai su bulvėmis 4 asm.

Virtas bulves ir varškę sumalkite mėsmale, įmuškite kiaušinį, suberkite miltus, cukrų. Tešlą gerai suminkykite ir iš jos suformuokite paplotėlius, apvoliokite juos miltais iš abiejų pusių ir kepkite svieste, kol pagels. Patiekite su grietine ar...
Bulvių kukuliai su fetos įdaru

Bulvių kukuliai su fetos įdaru 4 asm.

Bulves išvirkite, dar karštas sūgrūskite arba sumalkite. Atvėsinkite, suberkite miltus, krakmolą, įmuškite kiaušinį, žiupsnelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Sudrėkintomis rankomis formuokite paplotėlius, įdėkite fetos sumaišytos su...
Rudeniniai sausainiai

Rudeniniai sausainiai 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite medų, vandenį, romą ir tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite teš...
Bulvių troškinys

Bulvių troškinys 4 asm.

Nuluptas bulves supjaustykite stambiais kubeliais, suberkite į puodą, įberkite druskos ir sudėkite svieste pakepintus susmulkintus svogūnus. Tada užpilkite sultiniu ir troškinkite dangčiu uždengtame puode. Truputį patroškinę suberkite nuluptus ir...
Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu

Bulviniai blynai su šviežių grybų padažu 6 asm.

PARUOŠKITE GRYBŲ PADAŽĄ Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto ir kepinkite svogūnus, kol šie taps skaidrūs. Suberkite švarius miško grybus, suberkite krapus. Pakepinkite kelias minutes. Sudėkite į keptuvę...
Vištienos suktinukai

Vištienos suktinukai 4 asm.

Pirmiausia paruoškite užpilą vištienai: alyvuogių aliejų sumaišykite su tarkuotu sūriu, kapotomis pistacijomis, nutarkuota citrinos žievele ir sultimis bei medumi. Vištieną gerai nuplaukite po vėsiu tekančiu vandeniu, nusausinkite, padalykite į...
Grybai su riešutais

Grybai su riešutais 3 asm.

Gerai nuplautus pievagrybius nulupkite, nuvalykite, didesnius supjaustykite ketvirčiais, mažesnius palikite sveikus. Džiovintus baravykus užpilkite stikline verdančio vandens ir mirkykite, kol grybai suminkštės. Nuspauskite ir nusausinkite. Svogū...
Bulviniai virtiniai su aguonomis

Bulviniai virtiniai su aguonomis 5 asm.

Pirmiausia paruoškite tešlą: bulves sugrūskite mediniu grūstuvu, sumaišykite su jogurtu, miltais, įmaišykite plaktą trynį, žiupsnelį druskos, cukrų ir viską gerai išsukite iki tirštos masės. Jei tokia neišeina, įberkite miltų. Obuolius nuplaukite,...
Bananinis maskarponės sūrio desertas

Bananinis maskarponės sūrio desertas 4 asm.

Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles...
Sotusis bulvių pyragas

Sotusis bulvių pyragas 7 asm.

Bulves nulupkite, nuplaukite, didžiąją dalį supjaustykite vidutinio storio griežinėliais, kelias didesnes sutarkuokite kaip bulvių plokštainiui – iš masės paruošite užpilą pyragui.  Pomidorų galus įpjaukite ir nuplikykite verdančiu vandeniu....
Pikantiška moliūgų sriuba

Pikantiška moliūgų sriuba 4 asm.

 Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, suberkite moliūgą, supjaustytą česnaką, cukrų, karį ir garam masala. Viskas pakepinkite ~5~7 minutes kol moliūgas suminkštės. Supilkite sultinį, įdėkite...
Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai

Parmezano sūrio plikytos bandelės užkandai 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių Celsijaus. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pastatykite ant vidutinės ugnies ir įdėkite sviestą. Kai vanduo pradės virti, nukelkite puodą nuo ugnies ir be perstojo maišydami mediniu šaukštu, suberkite miltus...
Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas

Nekeptas riešutų sviesto skonio sūrio pyragas 12 asm.

Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros. Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į...
Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru

Olandiškas lazdynų riešutų skonio keksas su „Nutella“ įdaru 12 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus. Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi, įpilkite  vanilės ekstrakto ir įtarkuokite žiupsnelį citrinos žievelės. Viską gerai išmaišykite. Muškite į masę po vieną kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įmušus...
Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais

Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais 4 asm.

Supjaustykite baklažaną riekelėmis. Riekeles apibarstykite druska ir palikite 10 min. pastovėti. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir perpjautąsias puses įtrinkite česnaku. Dėkite baklažano riekeles į kepimo skardą ištrintą sviestu ir...
Adžarijos chačapuris

Adžarijos chačapuris 10 asm.

Išsijokite miltus, įpilkite aliejaus, 0,5 litro šilto vandens, sumaišyto su pienu, suberkite mieles, cukrų, druską. Suminkykite minkštą tešlą. Dubenį su tešla apklokite rankšluosčiu ir palaikykite šiltai pusantros-dvi valandas. Paskui išimkite iš...
Imeretijos chačapuris

Imeretijos chačapuris 10 asm.

Vos pašildykite pieną, suberkite druską, cukrų, mieles, šiek tiek aliejaus, miltų ir padėkite kilti šiltoje vietoje apie 15 min. Vėliau supilkite kefyrą ir didžiąją dalį išsijotų miltų, įmuškite kiaušinį ir pradėkite minkyti, jei reikia, pridedant...
Tradicinis chačapuris

Tradicinis chačapuris 10 asm.

Sviestą sukapokite su miltais, įpilkite šalto vandens, nugesintos actu sodos ir greitai suminkykite. Padalinkite tešlą į du gabalus ir padėkite į šaldytuvą. Šiek tiek palaikius perkelkite į šaldymo kamerą (geriausia visai nakčiai). Vėliau šiek...
„Languotas“ Battenbergo pyragas

„Languotas“ Battenbergo pyragas 8 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Perskirkite vieną 25 x 18 cm skardą per pusę. Aš skardą perskyriau iškirpusi kartono juostą ir įvyniojusi ją į foliją. Folija taip pat išklojau pačią skardą taip, kad perskyrimas stovėtų. Abi puses...
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas

Pikantiškas saldžiarūgštis padažas 4 asm.

Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.