Receptai pagal ingredientą „Sviestas“ 80 puslapis

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“

Netikras zuikis arba užsieninis „meat loaf'as“ 6 asm.

1. Svogūną, česnakus bei salierų kotus supjaustykite ir patroškinkite svieste ant labai mažos ugnies. 2. Cukiniją nulupkite ir sutarkuokite burokine tarka. 3. Troškintas daržoves (svogūnus, česnakus ir salierų kotus), cukiniją ir petražoles...
Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas 4 asm.

1. Žiedinį kopūstą išskaidykite nedideliais žiedynais ir apvirkite trumpai sūdytame vandenyje. Sudėkite į kepimo indą ir ant viršaus išdėliokite gabaliukais pjaustytus kiaušinius. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įdėkite kelis šaukštus miltų,...
Eklerai su kavos kremu „Chantilly“

Eklerai su kavos kremu „Chantilly“ 6 asm.

1. Vandenį, druską ir cukrų užvirinkite su mažais kubeliais supjaustytu sviestu, suberkite miltus ir intensyviai išmaišykite. 2. Šiek tiek ataušinkite ir po vieną įmuškite kiaušinius, nuolat maišydamos. Stebėkite tešlos konsistenciją, neįmuškite...
Cukinijų suflė

Cukinijų suflė 8 asm.

1. Cukiniją nulupkite (jei odelė plona ir gležna, lupti nebūtina). Aštriu peiliu ar plačiu daržovių skustuku supjaustykite kuo didesniais griežinėliais (geriau pjaustyti išilgai). 2. Švarioje sausoje keptuvėje išlydykite sviestą, maišant suberkite...
Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais

Pikantiškas trupiniuotis su pomidorais 4 asm.

1. Patepkite formą sviestu. 2. Pomidorus įpjaukite kryžmai, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 2–3 minutes, tada nulupkite ir supjaustykite, raudonėlį ir česnakus sukapokite. 3. Sudėkite pomidorus į keptuvę su įkaitintu alyvuogių aliejumi...
Virtinukai su grybų įdaru

Virtinukai su grybų įdaru 4 asm.

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
Šventinis varškės pyragas

Šventinis varškės pyragas 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. Įplakite kiaušinius (vieną baltymą palikite), supilkite nešaltą grietinėlę, miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite. 2. Tešlą padalinkite pusiau ir į vieną pusę įmaiš...
Balandėliai su kalakutiena

Balandėliai su kalakutiena 6 asm.

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių. 2. Po kukulį mėsos...
Saldieji krismstukai

Saldieji krismstukai 4 asm.

1. Į ištirpintą sviestą supilkite sirupą ir sutirštintą pieną. Išmaišykite ir užpilkite ant sausainių trupinių. Suberkite sezamo sėklas ir viską gerai išmaišykite. 2. Suformuotas bandeles kepkite tik 10 min. Po to atšaldykite ir turėsite kietus...
Kefyriniai keksiukai

Kefyriniai keksiukai 4 asm.

1. Manus sumaišykite su pusantros stiklinės kefyro. 2. Atskirame dubenyje iki purumo išsukite kiaušinius su ruduoju cukrumi. 3. Po truputį suberkite su šaukšteliu kepimo miltelių sumaišytą stiklinę miltų ir žiupsnį druskos, manų ir kefyro mišinį....
Saldžiarūgščiai varškės keksiukai

Saldžiarūgščiai varškės keksiukai 6 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą išsukite su bet kokios rūšies kremine varške ir paprastu bei vaniliniu cukrumi. 2. Į gautą masę po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. 3. Supilkite grietinėlę ir...
Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės 6 asm.

1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių. 2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite...
Kakavinis varškės pyragas

Kakavinis varškės pyragas 6 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir jam atvėsus įmuškite kiaušinį, supilkite 2 šaukštus sutirštinto pieno ir plakite, kol cukrus ištirps. Suberkite miltus, kakavą, kepimo miltelius, viską gerai išminkykite iki vientisos lygios masės ir dėkite valandai į š...
Moliūginė trijų grūdų košė

Moliūginė trijų grūdų košė 2 asm.

1. Į verdantį vandenį supilkite kruopas, sudėkite tarkuotą moliūgą, įberkite druskos ir lėtai virkite apie 10 min. 2. Dar šiek tiek palaikykite uždengtą, paskaninkite sviestu ir valgykite. Receptą atsiuntė Regina Račkaukienė
Pieniška močiutės sriuba

Pieniška močiutės sriuba 2 asm.

1. Pieną su vandeniu, sviestu ir druska užvirinkite. 2. Miltus užliekite keliais šaukštais vandens ir pirštais pamaigykite, kad būtų daug atskirų gabalėlių ir sausų miltų. Maišant berkite juos į verdantį. 3. Virkite apie 5 min. Receptą atsiuntė...
Kepti bananai su karamele

Kepti bananai su karamele 3 asm.

1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite. 2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.     3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją...
Karamelizuoti svogūnai

Karamelizuoti svogūnai 3 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustysite griežinėliais ir pakepinkite svieste, kol suminkštės ir taps skaidrūs. 2. Ugnį sumažinkite, suberkite cukrų ir maišydama kaitinkite, kol svogūnai juo pasidengs.
Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Daržovių troškinys su mėsos kukuliais 6 asm.

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje

Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje 6 asm.

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves 2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
„Napoleonas“ su lašiša

„Napoleonas“ su lašiša 6 asm.

1. Kad iškeptumėte torto lakštus, į dubenį suberkite miltus, sutarkuokite sviestą ir maigykite tarp pirštų, kol susidarys trupiniukai. 2. Paskui sudėkite grietinę, įmuškite kiaušinį, sumaišykite ir išminkykite iki vientisos masės. Paruoštą tešlą...