Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 23 puslapis

Naujametis lęšių troškinys

Naujametis lęšių troškinys 4 asm.

Lęšius užpilkite vandeniu ir palikite apie 6–8 val. mirkti. Išmirkusius, išskalaukite. Suberkite į verdantį vandenį ir išvirkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite jame svogūną. Suberkite, virtus lęšius, kedrines pinijas, pagal skonį pasū...
Rūkytos žuvies užtepėlė

Rūkytos žuvies užtepėlė 6 asm.

Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų. Žuvį, kepintus grybus ir...
Naminės „Olivjė“ salotos

Naminės „Olivjė“ salotos 2 asm.

Šios mišrainės variantų pasaulyje daugybė. Kitose šalyse jos dar vadinamos rusiškomis salotomis. Na, o mes, lietuviai, jas vadiname tiesiog balta mišraine. Štai dar viena „Olivje“ mišrainės variacija.

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas

Greitas bulvių ir moliūgų apkepas 2 asm.

Moliūgą ir nuskustas bulves sutarkuokite stambia (burokine)  tarka. Svogūnus nulupkite supjaustykite, apkepkite svieste ir supilkite į tarkuotų bulvių ir moliūgų masę. Kiaušinius išplakite ir supilkite į masę, suberkite miltus, pagardinkite pipirais,...
Silkių „sušiai“

Silkių „sušiai“ 2 asm.

Svogūnus susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Bulves nulupkite ir išvirkite. Sugrūskite. Įberkite muskato ir aitriųjų paprikų miltelių. Supilkite kepintus svogūnus su aliejumi. (Jei ruošite ne Kūčioms, galite įkrėsti porą šaukštų majonezo, įberti...
Šventiniai silkių sumuštiniai

Šventiniai silkių sumuštiniai 4 asm.

Burokėlį, obuolį ir svogūną nulupkite.  Burokėlį ir obuolį smulkiai sutarkuokite, svogūną supjaustykite. Mažais gabalėliais supjaustykite marinuotą silkės filė. Visus susmulkintus produktus sukrėskite į bendrą dubenį, suberkite parmezano sūrį, jei...
Trapus pyragas su silkėmis

Trapus pyragas su silkėmis 4 asm.

Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberkite smulkintus pievagrybius ir svogūnus. Patroškinkite. Kai suminkštės, suberkite smulkiai supjaustytą silkės filė ir džiovintus pomidorus. Pagardinkite pipirais, pagal skonį pasūdykite ir dar kiek patroškinkite....
Pomidorinis avinžirnių troškinys

Pomidorinis avinžirnių troškinys 2 asm.

Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite.  Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, į...
Bulvių kukuliai su kepenėlėmis

Bulvių kukuliai su kepenėlėmis 4 asm.

Bulves išvirkite su lupenomis. Būtinai palaukite, kol atvės. Tada nulupkite ir sumalkite. Kiaušinio trynį atskirkite nuo baltymo ir sukrėskite jį bulvių masę. Išmaišykite. Suberkite nurodytą kiekį krakmolo ir vėl gerai išmaišykite. Tešla paruošta....
Sveikuoliškos salotos su jūros kopūstais

Sveikuoliškos salotos su jūros kopūstais 2 asm.

Jūros kopūstus užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 30 minučių brinkti. Burokėlį, bulves ir morką išvirkite su lupenomis. Atvėsinkite ir nulupkite. Burokėlį ir morką sutarkuokite. Bulves supjaustykite kubeliais. Suberkite į dubenį, sukrėskite...
Prancūziškas daržovių troškinys  „Ratatouille casserole“

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille casserole“ 6 asm.

Paprikas dėkite ant dujinės viryklės liepsnos (jei neturite, galima ant laužo) ir kepinkite kol visa odelė pasidarys juoda ir apanglėjusi. Apdegintas paprikas sudėkite į indą ir uždenkite maišeliu, palikite  ~10 min. pastovėti. Morkas, salierus ir...
Čili sriuba

Čili sriuba 6 asm.

Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Į puodą įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus ir česnakus, apkepinkite. Jiems apkepus sudėkite mėsą ir pakepinkite porą minučių. Mėsai apkepus sudėkite susmulkintą čili pipirą, įdėkite pomidorų...
Spagečiai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais

Spagečiai su vištiena ir saulėje džiovintais pomidorais 4 asm.

Spagečius išvirkite kaip nurodyta ant pakuotės. Vištieną supjaustykite nedideliais kubeliais. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, apkepkite alyvuogių aliejuje ir svieste, sudėkite vištieną ir keletą minučių pakepkite, pasūdykite, pagardinkite pipirais....
Nekaloringa kopūstų sriuba

Nekaloringa kopūstų sriuba 4 asm.

Susmulkinkite visas daržoves; Pjaustytus svogūnus lengvai apkepkite keptuvėje su aliejumi; Į keptuvę dėkite pjaustytas saldžiąsias paprikas ir dar minutę pakaitinkite; Visą keptuvės turinį, supjaustytus kopūstus, morkas, salierą, grybus ir...
Rizotas su žirneliais

Rizotas su žirneliais 6 asm.

Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštą sviesto, sudėkite svogūnus ir česnakus, šiek tiek pakepinkite (tik kol suminkštės), į keptuvę suberkite ryžius ir pakepinkite, kol taps skaidrūs (ne daugiau...
Lietiniai su vištiena ir sūriu

Lietiniai su vištiena ir sūriu 16 asm.

Kiaušinius išplakite su pienu ir grietinėle, po truputį, nuolat maišydami berkite miltus (berkite tol, kol tešla bus tinkamos konsistencijos, todėl jų gali prireikti mažiau ar šiek tiek daugiau). Į tešlą įpilkite aliejaus ir įberkite druskos. Teš...
Pyragas „Grybautojo svajonė“

Pyragas „Grybautojo svajonė“ 6 asm.

Įdarui - faršą pakepinkite, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, prieskoninėmis žolelėmis. Viską pakepinkite, ataušinkite. Tešlai - majonezą, grietinę, kiaušinius sumaišykite. Sudėkite kepimo...
Šventinė silkė su grybais

Šventinė silkė su grybais 4 asm.

Keletą grybų galvučių palikite papuošimui, kitus grybus sumalkite, puse svogūno supjaustykite smulkiais kubeliais, pakepinkite aliejuje, sudėkite maltus grybus, įberkite druskos ir pipirų pagal skonį, viską pakepinkite keletą minučių, atvėsinkite....
„Knygutės“ su grybais

„Knygutės“ su grybais 4 asm.

Virtus grybus ir svogūną sumalkite, įberkite druskos ir pipirų, pakepinkite keptuvėje su aliejumi, atvėsinkite. Keletą grybų galvučių palikite papuošimui. Išvirtas su lupenom bulves atvėsinkite, nulupkite, sumalkite, įberkite druskos, miltų ir iš...
Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais

Kiaulienos sprandinės vyniotinis su grybais 4 asm.

Sprandinę perpjaukite, bet ne iki galo. Kad gautųsi vienas didelis, nelabai storas gabalas. Iš visų pusių gardinkite druska, pipirais. Grybus supjaustykite griežinėliais. Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai supjaustykite. Dėkite į keptuvę...