Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 24 puslapis

Aluje kepta kiaulienos sprandinė

Aluje kepta kiaulienos sprandinė 12 asm.

Visus marinato ingredientus sumaišykite. Mėsą subadykite peiliu ir į ją gerai įtrinkite marinatą. Palikite nakčiai marinuotis. Užmarinuotą mėsą dėkite į kepimo maišą, į jį supilkite alų, sudėkite daržoves. Mėsą kepkite 200 laipsnių orkaitėje ~40...
Kreminė pievagrybių sriuba

Kreminė pievagrybių sriuba 5 asm.

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su aliejumi, apkepkite svogūną ir česnaką, kai svogūnas švelniai paruduos sudėkite pievagrybius ir juos truputį apkepkite. Apkeptas daržoves sudėkite į sultinį, viską pasūdykite, pagardinkite mė...
Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru

Ryžių miltų lietiniai su špinatų ir fetos įdaru 5 asm.

PARUOŠKITE ĮDARĄ Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus. Suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir pakepinkite, kol šis taps skaidrus ir suminkštės. Suberkite kapotą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Jei naudojate, suberkite į keptuvę...
Omletas su ryžiais

Omletas su ryžiais 4 asm.

Svogūną smulkiai supjaustykite, česnakus sukapokite, kumpį supjaustykite nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, suberkite svogūnus, česnakus ir kumpį. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Perdėkite pakepintą mišinį iš...
Baltas padažas

Baltas padažas 6 asm.

Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų...
Pomidorų padažas

Pomidorų padažas 6 asm.

Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką. Po maždaug...
Egzotiškas paukštienos šašlykas

Egzotiškas paukštienos šašlykas 4 asm.

Sparnelių petukus gerai nuplaukite, pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Kivius ir svogūnus nulupkite, juos sumalkite ir šita mase užpilkite vištieną. Mėsą gerai išmaišykite. Padėkite šaltai 4–6 val. (bet ne ilgiau). Kepkite kepsninėje....
Labai sultingas viščiukas

Labai sultingas viščiukas 6 asm.

Viščiukus nuplaukite, palikite nuvarvėti. Marinavimui naudokite druską (25 g – 1 kg viščiuko), pipirus, kvapniuosius pipirus, lauro lapus, česnaką, kmynus ir būtinai kuminus. Visus išvardintus prieskonius susmulkite grūstuvu, česnakus smulkiai...
Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas

Sultingas vištienos blauzdelių šašlykas 4 asm.

Viščiuko blauzdeles nuplaukite ir pasūdykite. Į elektrinį trintuvą supilkite pipirus, pusę šaukštelio druskos ir apelsino žieveles, viską susmulkinkite. Tuomet sudėkite česnakus, aliejų, grietinę, supilkite vienos citrinos sultis ir vėl viską...
Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu

Nesaldus pyragas su smidrais, kumpiu ir sūriu 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Koldūnai su jautienos įdaru

Koldūnai su jautienos įdaru 4 asm.

Iš miltų, kiaušinių trynių, vandens ir druskos išminkykite tešlą. Įdarui keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto ir pakepinkite jame smulkiai sukapotą svogūną. Pakepintą svogūną sumaišykite su malta jautiena, žiupsniu druskos ir pipirų. Paruoštą...
Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais

Nesaldus grikių miltų pyragas su rikotos sūriu, špinatais ir pomidorais 6 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite 22 cm skersmens kepimo indą. Paruoškite pyrago tešlą. Į dubenį sudėkite sviestą, supilkite aliejų, vandenį, suberkite druską ir cukrų. Pakaitinkite dubenį mikrobangų krosnelė...
Spagečiai su „Carbonara“ padažu

Spagečiai su „Carbonara“ padažu 3 asm.

Į prikaistuvį įpilkite vandens, pagardinkite druska. Užvirinkite ir išvirkite makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Nepervirkite. Kol makaronai verda, dubenyje sumaišykite kiaušinių trynius, grietinėlę, tarkuotą kietąjį sūrį ir kapotas petraž...
Grikių kotletai

Grikių kotletai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Grikius perplaukite po tekančiu vandeniu, suberkite į gilią lėkštę ir užpilkite šaltu virintu vandeniu. Palikite stovėti 2–3 valandoms. Išvirkite stambiai supjaustytas morkas. Kruopščiai jas nusunkite ir sutrinkite...
Lazanija

Lazanija 2 asm.

Morkas su svogūnais, faršu ir žalumynais pakepkite, įdėkite pomidorų pastos, padažo ir pakaitinkite. Miltus pakepinkite ant sviesto ir įpilkite pašildyto pieno, pakaitinkite. Į riebalais išteptą skardą sluoksniais dėkite makaronus, božolė, faršą...
Marinara padažas makaronams

Marinara padažas makaronams 3 asm.

Į didelį prikaistuvį supilkite alyvuogių aliejų ir įkaitinkite. Suberkite sukapotą svogūną ir smulkiai sukapotas česnako skilteles. Kepkite apie 5 minutes, kol suminkštės. Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, vandenį, šviežią baziliką,...
Ugninė apkepėlė

Ugninė apkepėlė 4 asm.

 Atšildytą tešlą iškočiokite ir puse jos išklokite miltais pabarstytą kepimo skardą (20 x 30 cm). Likusią tešlos dalį trumpam padėkite į šoną. Špinatus susmulkinkite, stambiai sutarkuokite sūrį. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite...
Kopūstų maltiniai

Kopūstų maltiniai 2 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Atskiruose puoduose virkite pasmulkintą kopūstą ir ryžius. Kopūstui gerokai apvirus, nupilkite vandenį ir susmulkinkite kopūstą elektriniu trintuvu, kol taps vientisa masė be gumulėlių. Į sutrintus kopūstus įmaiš...
Sumuštiniai su vištiena

Sumuštiniai su vištiena 4 asm.

Paruoškite karamelizuotus svogūnus. Svogūną ir mėlynąjį svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, porą supjaustykite griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite svogūnus, porus ir du šaukštus cukraus. Kartais pamaišydami...