Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 3 puslapis

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms

Pupelių, morkų ir grybų mišrainė, tinkanti kūčioms ar Kalėdoms 4 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Ar žinote, kas yra šabalbonai? Vieni juos žino, kiti – ne. Taip anksčiau Lietuvoje kai kur vadintos pupelės. Mano giminėje šis žodis gerai žinomas, nes iš kartos į kartą, dažniausiai per Kūčias gaminama šabalbonų mišrainė. Paprasta padaryti, skani valgyti.

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais

Anties krūtinėlė su karamelizuotais svogūnais 4 asm.

„Visuomet sakau, kad geriau kokybė, o ne kiekybė, todėl šventinėms vaišėms pakanka kelių nesudėtingai paruošiamų ir skanių patiekalų“, – sako kulinaras Gian Luca Demarco ir dalinasi šventiniu, tačiau nesudėtingu receptu.

 

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją

Jaučio liežuvis, ruoštas pagal Peru tradiciją 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Peru šis patiekalas labiau prisikiriamas afrikietiškam paveldui, nes vergovės laikais vergams dažnai atitekdavo tie jautienos produktai, kurių nevalgydavo plantatoriai. Taip atsirado gardūs patiekalai iš jautienos vėdarų, skrandžio, širdies ar liežuvio.

Šį patiekalą nesudėtinga pasigaminti, visų produktų gausite Lietuvoje. Svarbiausia – atmatuoti aštrumą pagal jūsų skonį.

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais

Žiedinių kopūstų (kalafiorų sriuba) su indiškais prieskoniais 4 asm.

Kai prastas oras ar nuotaika nekokia, viską gali pataisyti skanus, pikantiškas maistas. Tačiau šįkart siūlome ne dairytis saldumyno, tačiau išsivirti gardžios kalafiorų sriubos su indiškais prieskoniais.

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

Veganiški žemaičių blynai

Veganiški žemaičių blynai 5 asm.

Tradicinį mėsos įdarą veganiškame žemaičių blynų variante pakeičia įvairios daržovės. Verta išbandyti! Receptu dalinasi veganinei mitybai skirtas tinklaraštis Mi ir Do virtuvei

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas

Daržovių, voveraičių ir jautienos pyragas 6 asm.

Išbandykite sotaus ir skanaus pyrago receptą, kuriuo dalinasi profesionalus virtuvės šefas, TV laidų vedėjas Gian Luca Demarco.

 

Orkaitėje kepta žuvis su alyvuogėmis ir pomidorais

Orkaitėje kepta žuvis su alyvuogėmis ir pomidorais 4 asm.

Vos daugiau kaip pusvalandis ir ant jūsų stalo garuos gardus pietų ar vakarienės patiekalas. Daug indų plauti taip pat neprireiks, nes jis paruošiamas viename inde.

 

Tailandietiška cukinijų sriuba

Tailandietiška cukinijų sriuba 5 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Ši labai aromatinga tailandietiška sriuba su kokosų pienu ir raudonąja kario pasta jums bent akimirką padės pasijusti tarsi atostogose po palmėmis.

 

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu

Svogūnų sriuba su alumi ir čederio sūriu 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.

 

Pomidorų ir obuolių čatnis

Pomidorų ir obuolių čatnis 6 asm.

Pomidorų ir obuolių derinys galbūt ir gali skambėti netikėtai, tačiau, patikėkite, pikantiškame pagarde šios gėrybės puikiai dera.

 

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena

Meksikietiško stiliaus taco sriuba su jautiena 6 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šią sriubą atradau visai atsitiktinai, ieškodama naujų skonių šio mėnesio rudens derliaus receptams. Taco sriuba kiek panaši į garsiųjį meksikietišką troškinį „chili con carne“, tik skystesnė, kaip ir priklauso sriubai, bei papildomai praturtinta rudeninėmis daržovėmis.

 

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose

Sūriu ir mėsa įdaryti baklažanai pomidorų pataluose 4 asm.

Kreminis baklažanas, daug išsilydžiusio ir apkrudusio sūrio, šiek tiek sotumo suteikiančios mėsos ir ryškaus skonio pomidorų patalas – šis patiekalas idealus vėsesnį rudens vakarą. Nė nedvejokite ir išbandykite, juolab, ypač kai turire puikios kokybės pomidorų ir baklažanų.

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais

Prieskonių prisodrintas vištienos troškinys su džiovintais abrikosais 4 asm.

Kai už lango apniukę, o dabar dar dažniausiai ir lyja, sušildantis, prieskoniais gausiai pagardintas troškinys su salsvais abrikosų gabaliukais – tai, ko reikia. Galite pasigaminti ir daugiau – liks kitai dienai ir bus lygiai taip pat skanu!

Padažas iš keptų pomidorų

Padažas iš keptų pomidorų 8 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“):  Kai apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos

Mėsa ir ryžiais įdarytos paprikos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Paprikas galima įdaryti tiek maltos mėsos ir ryžių įdaru, tiek ir daržovėmis, o ir pačios paprikos šiam patiekalui tinka visokios – raudonos, geltonos ar žalios, saldžiosios. Bet man kažkodėl atrodo, kad tinkamiausios visgi tos balkšvai gelsvos, kurios uždera Lietuvos ūkininkų daržuose besibaigiant vasarai.

Mano receptas – labai „iš akies“, tad kviečiu visus improvizuoti ir susikurti sau tinkamą skonį!

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“ 8 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Rillettes“ dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. „Rillettes“ valgomas atšildytas iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“

Aromatingas marokietiškas baklažanų troškinys „tagine“ 2 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiandien su jumis noriu nukeliauti į saulėtus pietus, į baklažanų ir spalvingų troškinių rojų Maroką. Paprastutis vegetariškas troškinys, pagardintas džiovintais abrikosais, tikrai patiks tiems, kas mėgsta švelnią egzotiką ir nori ko nors lengvesnio nei tirštas mėsos guliašas. 

Aštrūs lęšiai su daržovėmis

Aštrūs lęšiai su daržovėmis 2 asm.

Šio puikaus patiekalo receptas – iš Tomos Dvelytės ir Indrės Kazėnaitės knygos „Valgyti negalima susilaikyti“. Išbandykite!