Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Svogūnai“ 33 puslapis

Burokėlių ir apelsinų šaltsriubė

Burokėlių ir apelsinų šaltsriubė 4 asm.

Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite ž...
Pomidorų ir mėtų sriuba

Pomidorų ir mėtų sriuba 4 asm.

Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite. Mėtas nuplaukite, susmulkinkite. Apibarstykite ruduoju cukrumi, šiek tiek patrinkite mediniu šaukštu, kad išsiskirtų sulčių. Pomidorus kryžmai įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę,...
Naminės giros ir daržovių sriuba

Naminės giros ir daržovių sriuba 3 asm.

Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoš...
Kumpio ir krevečių suktinukai

Kumpio ir krevečių suktinukai 4 asm.

Kumpį supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, susmulkinkite. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, apšlakstykite baltojo vyno actu ir...
Sumuštinukai su daržovių čatniu

Sumuštinukai su daržovių čatniu 4 asm.

Imbiero šaknį nulupkite, smulkiai sutarkuokite. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais. Moliūgo minkštimą irgi supjaustykite kubeliais. Paruoštas daržoves sudėkite į puodą. Suberkite cukrų, maltus...
Troškinta vištiena su mėlynėmis

Troškinta vištiena su mėlynėmis 6 asm.

Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad...
Kiufta

Kiufta 4 asm.

Ruošdami šį patiekalą armėnai mėsą išmuša ant akmens – iki faršo konsistencijos. Tačiau mėsą galima ir sumalti. Maldami po truputį supilkite vandenį (arba pieną). Faršą sudėkite į dubenį, supilkite konjaką, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintus...
Armėniški balandėliai (dolma)

Armėniški balandėliai (dolma) 6 asm.

Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers). Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje. Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir...
Lašišų ir žalumynų užtepėlė

Lašišų ir žalumynų užtepėlė 3 asm.

Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite. Į puodą supilkite žuvų...
Varškės ir pomidorų užtepėlė

Varškės ir pomidorų užtepėlė 5 asm.

 Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir...
Avokadų ir rikotos užtepėlė

Avokadų ir rikotos užtepėlė 4 asm.

 Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir...
Salotos su karštomis saliamio riekelėmis

Salotos su karštomis saliamio riekelėmis 4 asm.

Gražgarstes nuplaukite, gerai nuvarvinkite, palikite apdžiūti. Alyvuoges perpjaukite pusiau arba supjaustykite griežinėliais. Nuluptus svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus – stambiais griežiniais. Dubenėlyje kruopščiai išsukite chereso actą...
Ėrienos ir daržovių troškinys

Ėrienos ir daržovių troškinys 6 asm.

Nuo kelių rozmarinų šakelių nuskabykite lapelius, apšlakstykite juos skystu medumi, pagrūskite mediniu grūstuvu. Mišiniu aptepkite nuplautą, nusausintą mėsą. Negausiai ją apšlakstykite citrinų sultimis ir per naktį marinuokite. Supjaustykite kąsnio...
Džiovintų žirnių sriuba

Džiovintų žirnių sriuba 8 asm.

Nuplautus žirnius suberkite į dubenį, užpilkite sultiniu ir porą valandų mirkykite. Kumpį supjaustykite juostomis, paskrudinkite jas sausoje keptuvėje. Palikite atvėsti. Morką nuskuskite, nuplaukite, sutarkuokite šiaudeliais. Saliero stiebą...
Kokosų čatnis

Kokosų čatnis 3 asm.

Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką. Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis. Masę pavirkite 3 minutes ir atvė...
Kriaušių čatnis

Kriaušių čatnis 5 asm.

Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį. Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol...
Marinuoti svogūnai

Marinuoti svogūnai 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą....
Pomidorų padažas su obuoliais

Pomidorų padažas su obuoliais 6 asm.

Pomidorus, obuolius, svogūną, morką ir papriką nuplaukite, kuriuos reikia, nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir sumalkite mėsmale. Sukrėskite į puodą ir dėkite ant ugnies. Įberkite druskos. Virkite 15 minučių. Supilkite aliejų, suberkite pipirus...
Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis

Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis 6 asm.

Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas...
Sultingasis hamburgeris

Sultingasis hamburgeris 3 asm.

Į faršą įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Suformuokite rutuliukus ir juos suplokite. Būsimos hamburgerio mėsytės plotis turėtų būti iki 1 cm. Kepkite karštoje keptuvėje kol apskrus. Baigiant kepti, ant mėsytės uždėkite garstyčių ir dė...