1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.
2. Toje pačioje keptuvėje...
1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, stambiai sutarkuotą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos ir pipirų. Iš masės padarykite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.
2. Antrą svogūną, česnakų...
1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, nukoškite ir nuvarvinkite. Špinatus nuplaukite.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. Įpilkite nuoviro, sudėkite špinatus, per pusę perpjautus pomidorus,...
1. Baklažanus supjaustykite centimetro storio griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintoje keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus.
2. Pomidorus 40 sekundžių dėkite į verdantį vandenį, paskui 30 sekundžių – į šaltą ir nulupkite.
3....
1. Avinžirnius mirkykite per naktį. Mėsą supjaustykite gabalėliais. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir kepinkite aliejuje, kol pagels. Nukelkite nuo ugnies ir pabarstykite aitriąja paprika.
2. Į puodą sudėkite mėsą, pasūdykite, pabarstykite...
1. Faršą sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, linų sėlenomis, žuvų prieskoniais, pipirais bei druska. Įlašinkite citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite 20–30 minučių pastovėti, kad sėlenos ir džiūvėsėliai išbrinktų. Iš paruošto faršo...