„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Svogūnų laiškai“

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais

Kiniški Sičuano baklažanai su anakardžiais 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltSičuano baklažanai su anakardžių riešutais – sotus, bet kartu ir lengvas patiekalas. Populiarus Kinijoje, ypač Sičuano provincijoje. Šis patiekalas tinka vegetarams ir veganams! Gali būti patiekiamas su azijietiškais makaronais. O jei norisi stipriau, gaminimo metu galite įdėti mėsos ar žuvies

 

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai

Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai 4 asm.

Nida Degutienė: Išraiškingo skonio lipniai saldžiarūgštei vištienai pasigaminti neprireiks jokių ypatingų ingredientų, viską rasite parduotuvėse. Tai toks nesudėtingas, greitai paruošiamas ir ypatingai gardus patiekalas, kad jo paragavę rizikuojate neapsiriboti vos viena porcija!

 

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos

„Netikras zuikis“ iš maltos vištienos 4 asm.

Kviečiame gaminti patiekalą, vadinamą „netikru zuikiu“ – taip, jam puikiausiai tinka ir paukštiena, o ne tik kiauliena!

 

Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“

Ukrainietiška kukurūzų košė „Banush“ 2 asm.

Tinklaraštis bulviukose.ltUkrainietiška kukurūzų košė „Banush“ arba „Banosh“ – tradicinis hutsulų (etninė grupė) patiekalas, populiarus Karpatų regione. Ši soti ir skani košė dažniausiai gaminama per šventes. Ji taip pat mėgstama ir Lenkijoje bei Rumunijoje.

 

Traškios kiniškos salotos su vištiena

Traškios kiniškos salotos su vištiena 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Tiek švieži kopūstai, tiek morkos, tiek ir skrudinti žemės riešutai salotoms suteikia ypatingo traškumo, salotų padažas su žemės riešutų sviestu, skrudintu sezamų aliejumi ir sojų padažu jas paverčia neatsivalgomai skaniomis. Tai puikios salotos vakarienei – daržovių pjaustymui daug laiko nesugaišite, joms galite panaudoti ir iš anksto iškeptą vištieną.

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis

Tailandietiškas „Pad Thai“ su krevetėmis 2 asm.

bulviukose.lt„Pad Thai“ – yra vienas iš klasikinių tailandietiškų WOK keptuvėje paruoštų patiekalų, kurio pagrindą sudaro ryžių makaronai (rice noodle). Pažiūrėjus į receptą atrodo, kad visko labai reikia, bet nusipirkus pagrindinius tailandietiškos virtuvės padažus ir ingredientus greitai perprasit sistemą ir bus labai lengva ir paprasta gaminti. Tajų virtuvėje turbūt daugiausia laiko užima pasiruošimas gamybai dėl produktų gausos, o pats gaminimas labai greitas.

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio

Pusryčių apkepas „strata“ iš duonos, sūrio, kiaušinių ir kumpio 6 asm.

Strata – tai amerikietiškas patiekalas, kuris panašus į tradicinį kišą, tačiau čia subtilią tešlos plutelę pakeičia ruginė ar kvietinė duona. Tai lyg pusryčių sumuštinis apkepo formatu. Šiam patiekalui galite naudoti sudžiūvusią duoną ir kitus šaldytuve rastus ingredientus – daržoves, mėsą, sūrį ar įvairius grūdus.

 

Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais

Karšti sumuštiniai su tunu ir marinuotais agurkėliais 3 asm.

Šiems sumuštiniams galite sunaudoti net kiek „pavargusius“ ingredientus, nes kelios minutės orkaitėje juos kaip mat atšviežins ir suvienys.

 

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu „Tom kha gai“

Tailandietiška vištienos sriuba su kokosų pienu „Tom kha gai“ 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Ši sriuba išverda ne tik aromatinga nuo prieskonių, bet ir soti, nes ji gaminama su vištienos krūtinėle ir grybais. Sriubą užbalinu kokybišku kreminiu kokosų pienu, kuris sriubai suteikia dar daugiau azijietiškų skonių ir aromatų. Ją dažniausiai pateikiu su greitai paruošiamais ryžių makaronais, kurių net nereikia virti, pakanka tik užpilti verdančiu vandeniu bei palaukti kol išbrinks. Sriubos nepamirškite apibarstyti kalendų lapeliais ir įspausti žaliosios citrinos sulčių.

Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu

Pikantiškas prancūziškas skrebutis su kumpiu ir sūriu 2 asm.

Laiko patikrintas, puikus receptas tiems, kam norisi sotesnių ir nesaldžių pusryčių.

 

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena

Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena 4 asm.

Daugelis tų, kas lankosi Azijos virtuvės restoranuose, vėliau svajoja, kaip būtų puiku ką nors panašaus ir skanaus pasiruošti namie. Gera žinia ta, jog dalį patiekalų išties nesunkiai galima pasiruošti patiems! Išbandykite receptą, kurį siūlo tinklaraščio „Saulėta virtuvė“ autorė Asta Černė. 

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais

Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais 4 asm.

Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šią kinišką sriubą greitai išviriau iš anksčiau savo virto ir užšaldyto sultinio. Jį pašildžiusi dar trumpai paviriau su imunitetą stiprinančiais prieskoniais: imbieru, českanais, aitriąja paprika. Sultinį praturtinau plonai pjaustyta morka ir pekino kopūstu bei aromato suteikiančiais svogūnų laiškais bei kalendromis.

Aišku, vietoj naminio sultinio galima panaudoti ir kokybišką, ekologišką pirktinį sultinį (jo kubelius ar miltelius), tik iš tokio sultinio naudos bus mažiau.

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai

Bolivinių balandų (kynvos) blyneliai 3 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Šį receptą man parodė Bolivijos kečujai (indėnų gentis), vyras ir žmona Guido ir Ines. Tradicinių Bolivijos patiekalų, kuriais jie vaišino, buvo dar bent dešimt, bet šie blyneliai man buvo skaniausi.

 

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos

Korėjietiškos kopūstų ir ridikų kimči salotos 4 asm.

Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradiciniai korėjietiški kimči yra gaminami iš Pekino kopūstų. Gaminimo procesas itin paprastas: tereikia supjaustytus Pekino kopūstus paslėgus palaikyti sūriame vandenyje, kad jie suminkštėtų ir prigertų šiek tiek sūrumo. Tada juos nuplauti, nusausinti, ir sumaišyti su aitrių prieskonių pasta, pagaminama iš česnakų, imbiero, čili ir žuvies padažo, sojos bei cukraus. 

 

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“

Pusryčių sumuštinis su kiaušiniu „debesyje“ 2 asm.

Auksinis trynis, gulintis puriame kiaušinių baltymų patale – tai tobulas derinys, pasižymintis šilkiniu, sodriu skoniu bei lengva it oras tekstūra. Kiaušiniai „debesyje“ yra kepami orkaitėje ant skardos, todėl jų nesunkiai pagaminsite nemažą kiekį vienu metu.

 

Aštrūs lęšiai su daržovėmis

Aštrūs lęšiai su daržovėmis 2 asm.

Šio puikaus patiekalo receptas – iš Tomos Dvelytės ir Indrės Kazėnaitės knygos „Valgyti negalima susilaikyti“. Išbandykite!

 

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba 4 asm.

Be agurkų neįsivaizduojami net tik šaltibarščiai, bet ir kitos gaivinančios sriubos. Išbandykite šaltsriubę, kurioje agurkas dera su avokadu ir kokosų pienu.

 

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu 2 asm.

Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys 4 asm.

Vytaras Radzevčius („Pasaulio puodai“): Šis patiekalas – ne keistasis okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

Kiaulių ausys su žirniais

Kiaulių ausys su žirniais 2 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: Tai tradicinis patiekalas, kurį namuose gamina gana retas tautietis. Kodėl gi jo neišbandžius kokia nors nekasdiene proga, o gal sumanius su originaliu patiekalu supažindinti Lietuvoje viešinčius užsieniečius? Ryžkitės ir pirmyn!