„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Svogūnų laiškai“ 11 puslapis

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais

Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais 2 asm.

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius. 2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus,...
Pupelių sriuba su makaronais

Pupelių sriuba su makaronais 4 asm.

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus. 2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite. 3. Sumažinkite ugnį,...
Keksiukai – užkandžiai

Keksiukai – užkandžiai 12 asm.

1. Smulkiai supjaustykite pomidorus, kumpį ir svogūnų laiškus. 2. Tešlą iškočiokite kuo ploniau ir aštria forma (arba stikline aštresniais kraštais) suformuokite maždaug 12 cm skersmens apskritimus. Juos dėkite į riebalais išteptas keksiukų...
Jūros lydeka su ananasais

Jūros lydeka su ananasais 4 asm.

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais. 2. Ananasą nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį ir supjaustykite kubeliais. Svogūnų galvutes supjaustykite 2 cm ilgio juostelėmis, laiškus – žiedeliais. Aitriąją papriką, išėmusi sėklas, taip...
Talismanų filė su pomidorais

Talismanų filė su pomidorais 4 asm.

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis. 2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite ir supjaustykite kubeliais (galite naudoti ir savo sultyse konservuotus pomidorus). Česnako skilteles susmulkinkite,...
Egzotiškos salotos

Egzotiškos salotos 3 asm.

1. Imbierą, aitriąją papriką ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite karštuose riebaluose. 2. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės. 3. Tada supilkite sojų...
Pomidorų sriuba su kiauliena

Pomidorų sriuba su kiauliena 5 asm.

1. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje ir padėkite šiltai. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus. Išdėliokite nepridegančiame...
Kumpiu įdarytos bulvės

Kumpiu įdarytos bulvės 4 asm.

1. Bulves švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Patepkite aliejumi, sudėkite ant grotelių ir kepkite apie 45 min. iki 180ºC įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias bulves perpjaukite išilgai pusiau, išskobkite šaukšteliu minkštimą. 2. Bulvių minkštimą...
Pertrinta bulvių ir porų sriuba

Pertrinta bulvių ir porų sriuba 4 asm.

1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną. 2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroš...
Rytietiška vištiena

Rytietiška vištiena 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabaliukais, sudėkite į indą, užberkite cukraus, užpilkite tamsiu sojų padažu ir apšlakstykite ryžių actu. Viską gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min. 2. Paruoškite...
Grybų salotos su feta

Grybų salotos su feta 3 asm.

1. Grybus nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į karščiui atsparią kepimo formą, pasūdykite, pagardinkite pipirais, apšlakstykite šlakeliu aliejaus, iškepkite karštoje orkaitėje ir atvėsinkite. 2. Salotų lapus nuplaukite, nusausinkite,...
Veršienos suktinukai

Veršienos suktinukai 2 asm.

1. Paprikas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis. 2. Mėsą supjaustykite porcijos dydžio gabalėliais, tada kiekvieną jų pamuškite konditeriniu plaktuku. Apibarstykite maltais...
Sumuštiniai su ridikėliais

Sumuštiniai su ridikėliais 2 asm.

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite. 2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite. 3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto,...
Pyragas su špinatais

Pyragas su špinatais 7 asm.

1. Špinatus nuplaukite, nusausinkite, perrinkite, storesnius kotelius nuskabykite, o didesnius lapelius suplėšykite. 2. Svogūną susmulkinkite ir, iki dailiai pagels, kepinkite riebaluose. Tada sukrėskite špinatus, suberkite kapotus žalumynus ir...
Vištienos salotos

Vištienos salotos 4 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais gabalėliais ir įtrinkite vištienos prieskoniais. 2. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite aliejuje. 3. Kai svogūnas dailiai pagels, sumeskite nuplautus ir...
Kiniška vištiena

Kiniška vištiena 4 asm.

1. Viščiukų krūtinėles supjaustykite kubeliais. 2. Dubenyje suplakite kiaušinį, sudėkite vištieną, įmaišykite miltus, krakmolą ir sojų padažą, įpilkite šlakelį aliejaus. Gerai išmaišykite. Jei vištienos gabalėliai labai sulipę, įberkite šiek tiek...
Baklažanų sumuštiniai

Baklažanų sumuštiniai 4 asm.

1. Baklažaną nuplaukite, supjaustykite maždaug centimetro storio griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite bent 20 minučių pastovėti. 2. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite baklažanų griežinėlius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame...
Lašišų putėsiai

Lašišų putėsiai 2 asm.

1. Želatiną užpilkite pienu ir palikite, kol išbrinks. 2. Lašišų filė susmulkinkite, užpilkite neriebia grietinėle ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada ataušinkite. 3. Želatiną ištirpinkite, supilkite į lašišų ir grietinėlės masę, viską...
Blyneliai su įdaru

Blyneliai su įdaru 5 asm.

1. Kiaušinius gerai išplakite, plakdama elektriniu plakikliu po truputį suberkite miltus, supilkite aliejų, tada pieną. Iš tešlos svieste iškepkite lietinius. 2. Alyvuoges ir saulėje džiovintus pomidorus susmulkinkite. 3. Špinatus nuplaukite,...