Vytaras Radzevičius: Sklindžių, paplotėlių, blynų, krepų ir visokių panašių patiekalų rasite visame pasaulyje. Ne išimtis ir Karibų regionas, kur dominuoja kreolų virtuvė. O pagal jums pristatomą receptą kepami sklindžiai populiarūs Antilų salose.
Vilniuje veikiančio restorano „Salvete City“ šefu italu Antonio Serra kviečia pasigaminti užkandį iš aštuonkojo, grietinės ir kelių rūšių žaliųjų daržovių. Jei nustebote dėl aštuonkojo ir grietinės derinio, būkita ramūs – šefo sumanytas derinys išties puikus. Švelnus baltaisiais pipirais paskanintos grietinės rūgštumas puikiai dera su aštuonkojo gabalėliais ir šviežiomis bei trumpai apvirtomis daržovėmis.
Vytaras Radzevičius: Šį receptą radau istorinėje W.A.L. Zavadskos knygoje „Lietuvos virėja“. Kuo dėtas Nelsonas? Ar čia tas anglų admirolas, kurio paminklas stovi Londono centre? Puolu naršyti įvairius šaltinius ir atrandu istorinę įdomybę. Pasakymas À La Nelson recepte reiškia patiekalo gamybą sluoksniais. Jungtinės Karalystės admirolas Horacijus Nelsonas britų laivyno flagmaną „Victory“ buvo įsakęs nudažyti juostomis geltona ir juoda spalva. Trimis pabūklų linijom teko geltona, tarpams tarp jų – juoda spalva. Taip ir atsirado sluoksnių žanro pavadinimas à la Nelson.
Rasa Martens: „Vokietijoje kiekviena šeima turi savo bulvių salotų receptą, todėl šalyje yra begalė šio patiekalo variacijų. Kai kurios šeimos, netgi ruošia šiltas salotas. Rastume ir receptų su grietine, majonezu ir pan. Tačiau mano vyrui Johannui labiausiai patinka šis variantas. O ir gaminti šias salotas jam puikiai sekasi. Mūsų šeimoje Kalėdos be šio patiekalo visiškai neįsivaizduojamos.“