„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Svogūnų laiškai“ 7 puslapis

Pievagrybių ir špinatų salotos

Pievagrybių ir špinatų salotos 2 asm.

1. Pievagrybius nuplaukite, nulupkite ir kiekvieną kepurėlę perpjaukite į keturias dalis. Apibarstykite druska ir palaikykite 30 min. Perplaukite šaltu tekančiu vandeniu ir palikite nudžiūti. 2. Citrinų sultis nemažame dubenėlyje sumaišykite su...
Lašišų bokšteliai

Lašišų bokšteliai 4 asm.

1. Aštuonias keksiukų formeles patepkite aliejumi ir išklokite maistine plėvele. .2 Į kiekvieną formelę įdėkite po vieną didelį ar kelis mažesnius lašišos griežinėlius (taip, kad liktų kraštai bokšteliams užkloti). 3. Kiaušinius truputį paplakite...
Keptų daržovių salotos

Keptų daržovių salotos 8 asm.

1. Ant grotelių išdėliokite kepti paruoštas daržoves: šiaudeliais supjaustytas cukinijas, 5 cm pločio juostelėmis – paprikas, 1 cm storio žiedais – svogūną, smidrus. Aptepkite aliejaus ir acto mišiniu (pusę palikite), pabarstykite druska ir gerai į...
Aštriosios vištienos salotos

Aštriosios vištienos salotos 4 asm.

1. Morką, papają, salierus supjaustykite panašaus ilgio šiaudeliais, mėsą – plonais griežinėliais, svogūnų laiškus susmulkinkite, riešutus paskrudinkite, nutrinkite luobeles ir sutrupinkite. 2. Visus salotoms skirtus produktus išmaišykite dubenyje....
Šalta agurkų sriuba

Šalta agurkų sriuba 2 asm.

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti. 2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite...
Bulvinukai su rikota

Bulvinukai su rikota 4 asm.

1. Bulves nuskuskite, išvirkite ir sumalkite mėsmale. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti. Sukrėskite į bulvių košę ir išsukite. Supilkite krakmolą, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir suminkykite tešlą. 2. Rikotą sudėkite į dubenį....
Grybų  duona

Grybų duona 8 asm.

1. Į dubenį suberkite paprastus ir visadalius kvietinius miltus, kepimo miltelius, druską ir išmaišykite. 2. Sudėkite petražoles ir dar sykį gerai išmaišykite. 3. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnų laiškus, grūstą č...
Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta

Lietiniai su džiovintais pomidorais ir feta 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, žiupsneliu druskos, miltais ir aliejumi. Tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite nedidelius lietinius. 2. Džiovintus pomidorus aliejuje nuvarvinkite ir smulkiai supjaustykite. Alyvuoges supjaustykite žiedais,...
Sumuštiniai su spanguolių uogiene

Sumuštiniai su spanguolių uogiene 4 asm.

1. Ožkų sūrį sutrinkite šakute ir išsukite su natūraliu jogurtu. 2. Po šaukštelį sūrio masės uždėkite ant trapučių. Pagardinkite spanguolių uogiene, papuoškite smulkiai supjaustytais svogūnų laiškais, petražolių lapeliais.  Knyga „Geri receptai“...
Karameliniai paukštienos kepsneliai

Karameliniai paukštienos kepsneliai 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite pailgais maždaug 10 cm ilgio ir 4–5 cm pločio gabalais. 2. Į prikaistuvį supilkite sultinį, sojų padažą, suberkite rudąjį cukrų ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies,...
Lietuviški šaltibarščiai

Lietuviški šaltibarščiai 3 asm.

1. Kiaušinius kietai išvirkite, atvėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite gabalėliais. 2. Agurkus supjaustykite nedideliais simetriškais gabalėliais. Susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus. 3. Nuo burokėlių nusunkite skystį ir sukrėskite juos į...
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu 2 asm.

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite. 2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite....
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu

Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu 4 asm.

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Iš...
Suktinukai su slyvų padažu

Suktinukai su slyvų padažu 4 asm.

1. Kiaulieną pamuškite mėsos plaktuku, pabarstykite druska ir pipirais. Imbierų gabalėlius nuvarvinkite. Paprikų puseles supjaustykite plačiomis juostelėmis. Svogūnų laiškus supjaustykite maždaug 6 cm ilgio gabalėliais. 2. Mėsą išklokite imbierais....
Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba 4 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite. 2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į...
Tiršta krabų sriuba

Tiršta krabų sriuba 4 asm.

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska,...
Kiaulienos troškinys su kriaušėmis

Kiaulienos troškinys su kriaušėmis 6 asm.

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite. Dubenėlyje išplakite vyną su kariu, sukrėskite česnaką. 2.Marinatą užpilkite ant mėsos ir palikite pastovėti 15 minučių. Svogūną...
Makaronų salotos su lašiša

Makaronų salotos su lašiša 4 asm.

1. Pagaminsite per 50 min. neskaičiuojant tešlos brandinimo ir džiovinimo laiko. 2. Miltus suberkite ant lentelės, viduryje padarykite duobutę. Įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų, įberkite druskos ir suminkykite elastingą tešlą. Palikite...
Guliašas su obuoliais

Guliašas su obuoliais 4 asm.

1. Mėsą supjaustykite gabaliukais ir patroškinkite keptuvėje vis įpildami daržovių sultinio. 2. Apkepinkite mėsą, sudėkite pjaustytus obuolius, supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir dar viską patroškinkite. 3. Pabaigoje sudėkite grietinę ir...
Avienos ragu su moliūgais

Avienos ragu su moliūgais 4 asm.

1.Svogūnus nulupkite ir stambiai supjaustykite. Moliūgus nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite apie 4 centimetrų dydžio kubeliais. 2.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite mėsą, pabarstykite druska,...