Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Turtingo skonio, sodrus, su šiek tiek rūgštelės įdare. Šis pyragas tiesiog tobulas vėsesniems vakarams. Beje, kepinys labai lengvai keičiamas, mat įdarui galite naudoti tokias uogas ir/ar vaisius, kokius tik norite. Tiesa, siūlyčiau maišyti rūgštesnius ir saldesnius, tarkime, persikus ir vyšnias ar slyvas. Ir nors pyragas ne iš lengvųjų, net nedidelis gabalėlis tikrai patenkins saldumo poreikį.
Šio veganiško užkandžio receptu dalinasi tinklaraštis Rojaus daržas
Šalta baltoji ridikėlių sriuba, pasak ruošiama panašiai kaip ir šaltibarščiai, tačiau jos skonis nuo kultinio lietuviško patiekalo pastebimai skiriasi.
Julija Steponavičiūtė (Kitchenjulie.com): Ši „panna cotta“ itin kokosiška, vos salsva ir vasariška, tačiau jei jums norėsis daugiau saldumo, nesigėdykite ir įberkite cukraus.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Tradicinė granola (o ypač ta, kurią perkate (brangiai!) parduotuvėje) paprastai turi ir glitimo. Tačiau jūs galite turėti sveikesnę versiją visiškai be glitimo, jei gaminsite granolą būtent iš neskrudintų grikių!
Vos keli ingredientai, porą minučių ir stiklinėse rasos puikus naminis gėrimas. Jei bazilikų dėl kokių nors priežasčių nemėgstate, pabandykite juos pakeisti tokiais lietuviškais krapais.
Vasarą kepkite ant grilio, o šaltuoju sezonu – orkaitėje, naudodami grilio režimą.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.
Tai klasikinė prancūziška „tarta“, kurioje braškės draugauja su kriaušėmis. Kriaušes galite ir pavirti, dar labiau atsiskleis skoniai. Pyragas skanus tiek šiltas, tiek šaltas su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle. Šis receptas – iš žurnalo „Beatos virtuvė“.
Miško žvėrys: Humusas su saldžiosiomis bulvėmis (kitaip – batatais) buvo išbandytas visai netyčia, kai negavau pirkti kvapiojo moliūgo ir vietoj jo nusipirkau šių šakniavaisių. Nuo to laiko kartojam.
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Argentina – mėsėdžių rojus. Galvijų mėsa natūraliai gera, išauginta beribėse pampose be jokių dirbtinių gudrybių. Gauni keptos mėsos rinkinį asado ir jauti, kaip tavo iltiniai dantys auga tarsi vampyro. Virsti plėšrūnu šalyje, kurioje nėra vietos vegetarams. Ir dar pavilgai kiekvieną kasnelį nuostabiame padaže čimičuri. Jis tinka prie įvairios natūralios mėsos.
Receptą pristato tinklaraštis Soulfood.lt
Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): TV ekspedicijoje „Į Šiaurę“ sugalvojau, kad vėluojantį pavasarį šaltoje Aliaskoje būtų įdomu pagaminti žuvies šaltieną. Iš pradžių maniau darysiąs ją iš lašišos ir menkės, bet po ranka pasipainiojo krabas. Įdėjau jį į nuovirą ir, regis, tai suteikė šaltienai itin gero subtilaus skonio. Galvoju Lietuvoje dar pabandyti vietoje krabo panaudoti vėžius, kai juos bus galima gaudyti. Turėtų būti panašus skonis.
Lietuvoje parduotuvėse gan lengvai susiradau visus norimus ingredientus ir pagaminau žuvies šaltienos namiškiams. Beje, jei nenorite šaltienos – nedėkite želatinos. Tada vaišinsitės stipraus sultinio žuviene.
Šį įspūdingą skanėstą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė prancūziškos virtuvės restoranas „Astorija Brasserie“ Vilniuje.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Šiems žuvies kotletams galite naudoti lašišos filė, tiks ir jūrinis ešerys, menkė ar kitokia žuvis, kokią pačią šviežiausią pavyks nusipirkti. Ir prisiminkite, kad geram rezultatui pasiekti reikia tik šviežių ir kokybiškų ingredientų!
Torto receptu projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pasidalinusi „Cukrinė vata“ – tai pakvaišusi komanda, kuriai maisto gaminimas – tai tarsi meditacija, leidžianti išlaisvinti fantaziją, išreikšti puikią nuotaiką bei atskleisti kūrybiškumą.
Originalus obuolių pyragas be glitimo – skanus, kvapnus ir sveikesnis. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt
Skanūs ir sveikesni lietiniai, kurie tiks ir patiks ir glitimo netoleruojantiems ar jo vengiantiems žmonėms. Receptas iš tinklaraščio Soulfood.lt
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pagamino viena jauniausių projekto dalyvių – Marija Šliuožaitė, maisto tinklaraščio „Marijos sandėliukas“ autorė.