„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 19 puslapis

Aviečių uogienės kokteilis

Aviečių uogienės kokteilis 4 asm.

Šiek tiek brandesnis receptas šios vasaros aviečių derliui.

Naminiai ledai ant pagaliuko

Naminiai ledai ant pagaliuko 4 asm.

Gaivus vasariškas skanėstas kiekvienam.

Šaltalankių gaiva

Šaltalankių gaiva 4 asm.

Stipraus, egzotiško skonio gaiva – idealus gėrimas vasarai.

Aviečių gaiva

Aviečių gaiva 4 asm.

Užvirkite vandenį ir sudėkite uogas. Uždėkite dangtį ir virkite apie 10 minučių. Uogas sutrinkite į prikaistuvio kraštus. Nukoškite. Suberkite cukrų, supilkite sirupą ir citrinos sultis. Kelias minutes pavirkite, kol ištirps cukrus. Išpilstykite į š...
Gervuogių gaiva

Gervuogių gaiva 4 asm.

Nuostabios, tamsiai violetinės spalvos gaiva tobulai tinka ir alkoholiniams kokteiliams.

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis

Tartaletės su vanilės kremu ir šviežiomis uogomis 8 asm.

Tartaletės: Miltus, cukraus miltelius ir sviestą sumaišykite į rupią tešlą. Pridėkite citrinos žievelę. Įmaišykite trynį. Po šaukštą pilkite vandenį ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Suformuokite rutulį ir įdėkite į šaldytuvą ne trumpiau kaip...
Karamelės skonio obuolių uogienė

Karamelės skonio obuolių uogienė 4 asm.

Obuolius nulupkite, išimkite šerdis. Supjaustykite mažais gabalėliais. Obuolius, sirupą, vandenį ir citrinų sultis sumaišykite prikaistuvyje. Nuolat maišydami virkite maždaug 10 minučių. Suberkite cukrų uogienėms bei kardamonus. Virkite dar 3–6...
Mango, apelsinų ir kivių kokteilis

Mango, apelsinų ir kivių kokteilis 2 asm.

Gaivus kokteilis su maloniu mėtos prieskoniu.
Prieskoninė duonelė prie kiaušinių

Prieskoninė duonelė prie kiaušinių 6 asm.

Šiltame vandenyje ištirpinkite mieles, suberkite cukrų ir 2-3 šaukštus miltų. Išmaišykite ir palikite 15 min. Po truputį išsijokite miltus ir minkykite tešlą, kol ji taps elastinga ir glotni. Pastatykite valandai šiltai pailsėti.  Įdarui: sukapokite...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Drebučiai su vištiena

Drebučiai su vištiena 4 asm.

Vištieną nuplaukite, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir užvirkite. Sudėkite pusiau padalytą svogūną ir į kelias dalis perpjautą morką, suberkite pipirus, įmeskite laurų lapelių. Jei norite – įberkite džiovintų daržovių mišinio. Virkite apie 1,5–...
Vietnamietiškos greipfrutų salotos

Vietnamietiškos greipfrutų salotos 2 asm.

Nulupkite greipfrutą ir supjaustykite minkštimą kąsnio dydžio gabaliukais. Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite nuskustą morką. Griežinėliais arba juostelėmis supjaustykite agurką. Daržoves kartu su kepintais šalotiniais svogūnais, kapotomis š...
Vištienos Satay

Vištienos Satay 4 asm.

Satay vėrinukai – tai skanūs vištienos vėrinukai, marinuoti švelnaus skonio prieskoniuose. Patiekiami su žemės riešutų padažu ir ryžiais!

Korėjietiškas BBQ Bulgogi

Korėjietiškas BBQ Bulgogi 4 asm.

1. Išvirkite ryžius laikydamiesi ant pakuotės pateiktų nurodymų. 2. Nuimkite salotų lapus, nusausinkite sudėję ant popierinės servetėlės. 3. Supjaustykite mėsą plonomis juostelėmis. 4. Sumaišykite korėjietiškus BBQ BULGOGI prieskonius su aliejumi ir...
Indiški kukuliai

Indiški kukuliai 4 asm.

Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.  Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens....
Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“

Kebabų vėrinukai iš mišraus arba ėrienos faršo ir „Garam Masala“ 4 asm.

Gardūs ėrienos vėrinukai su kalendra, aitriųjų paprikų ir kitais aromatiškais prieskoniais iš šiaurės Indijos regiono. Tinka tiek kepsninei, tiek gruzdinti, ir puikiai papildys pikniką ar pietų stalą. Patiekite vėrinukus su raita ir Indijos žiedinių kopūstų ir bulvių mišiniu.

 

Sriuba Tom Kha

Sriuba Tom Kha 4 asm.

Skanią Tom Kha pagaminkite naudodami tinkamus imbierų, kalendrų ir žuvies padažo azijietiškus skonius. Sriubą iš vištienos, daržovių ir kokoso pieno lengva paruošti.
Kūčiukai

Kūčiukai 6 asm.

Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu, palikite kelias minutes pravėsti, o tada supilkite į arbatos sietelį, kad skystis nutekėtų. Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite šiltu vandeniu. Palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad viskas...
Šaldytas pyragas

Šaldytas pyragas 4 asm.

Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C. Riebalais ištepkite tris apvalias pyrago kepimo formas. Dideliame dubenyje iki kreminės konsistencijos išplakite sviestą, cukrų ir sirupą.   Po vieną įmuškite kiaušinius. Įsijokite miltus, kukurūzų krakmolą, kepimo...
Kalėdiniai ledinukai

Kalėdiniai ledinukai 8 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį ir sirupą. Pakaitinkite maždaug iki 160 °C. Gardinkite norimais prieskoniais, pridėkite dažomųjų medžiagų ir papuošimų. Ledinukų pagaliukus sudėkite ant kepimo popieriaus. Prikaistuvio turinį atsargiai už...