Bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais. Vištieną nuplaukite ir taip pat supjaustykite nedideliais gabalėliais. Baltąją poro dalį nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Susmulkinkite česnako skilteles. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite...
Mirkytus anakardžius sumalkite maisto smulkintuvu iki tirštokos konsistencijos. Supjaustykite brokolio žiedus, nupjaustykite kietesnius kotelius ir pasilikite kitam kartui, iš jų paruošite salotas ar kitokį užkandį. Sudėkite brokolių žiedelius,...
Dilgėlių majonezą paruošite akimirksniu. Visus nurodytus ingredientus suberkite į elektrinį plakiklį, supilkite vandenį, aliejų ir išplakite iki vientisos masės. Šis majonezas – tikra vitaminų bomba. Ypač skanu jį valgyti su įvairių daržovių š...
Avižinius sausainius sutrupinkite, sumaišykite su sviestu ir berkite į nedidelę tortinę, išklotą kepimo popieriumi. Suslėkite pyragui pagrindą. Želatiną užpilkite vandeniu ir palaukite kol išbrinks. Maskarponę išplakite su tryniais, cukrumi,...
Naudokite 24–26 cm skersmens tortinę. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Sausainius sumalkite ir iki vientisos masės išmaišykite su „Philadelphia“ sūriu. Viską sukrėskite į tortinę ir pirštais suslėkite pyragui pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą. Ž...
Migdolus pasmulkinkite peiliu, sumaišykite su razinomis, užpilkite šlakeliu karšto vandens ir po 10–15 minučių mišinį nusunkite. Svogūnus supjaustykite plonomis riekelėmis ir berkite į keptuvę su įkaitintu šlakeliu aliejaus. Įdėkite šaukštą medaus...
Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite...
Pieną, vandenį, vientisai nuluptą citrinos žievelę ir sviestą sudėkite į didesnį puodą. Užvirkite. Išimkite citrinos žievelę. Nuolat plakdami, kad nesusidarytų gumuliukai, supilkite manų kruopas. Maišydami pavirkite kelias minutes, nukelkite nuo...
Špinatų ir kiaulpienių lapus gerai nuplaukite ir nusausinkite. Kivį nulupkite ir supjaustykite į kelias dalis, saliero stiebą susmulkinkite, bananą sulaužykite gabalėliais. Viską sumeskite į elektrinį plakiklį, įpilkite vandens ir gerai išplakite.
Lęšius iš vakaro užmerkite. Išskalaukite, užpilkite nurodytu kiekiu vandens ir virkite, kol vandens beveik neliks. Kiek pravėsusius lęšius sukrėskite į elektrinį plakiklį, suberkite smulkintą česnaką, sezamų pastą, citrinų sultis, pagal skonį pasū...
Mėsą gerai nuplaukite, supjaustykite gabalėliais ir suberkite į nurodytą kiekį verdančio vandens. Įmeskite lauro lapelį ir pipirų žirnelius. Kai mėsa bus apvirusi, suberkite gabalėliais supjaustytą saliero gumbą ir papriką, įmeskite surištą ryšulėlį...
Nuo vaisių nulupkite žievę. Špinatus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite. Visus išvardintus produktus suberkite į elektrinį smulkintuvą. Įpilkite šlakelį kokosų pieno – jis kokteiliui suteiks malonaus prieskonio ir aromato. Pagal tai,...
Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik...
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų ir razinas. Virkite vis pamaišydami. Kai cukrus išsilydys, taps sirupu ir užvirs, gerai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite kaisti ant mažiausios įmanomos ugnies. Keptuvėje išlydykite sviestą. Svarbu,...
Nors ši duona mielinė, tačiau recepto autorė jos beveik neminko - vis tiek puikiai iškyla ir būna minkštutė. Susitaupo laiko, viskas labai paprasta. Galima nors ir kas vakarą išsikepti, keisti priedus. Tinka ne vien kmynai, nebijokite įberti saulėgrąžų, aguonų, riešutų, džiovintų daržovių…
Toks pikantiškas ir labai universalus variantas. Galima patiekti pusryčiams dar karštus, kartu su dešrelėmis arba šviežiom daržovėm. Išlieka skanūs ir šalti, tiesiog prie rytinės kavos, todėl galima pasiruošti iš vakaro. Vakarienė, manau, taip pat būtų šauni.
Oranžinius lęšius užmerkite 3–4 valandoms. Jei rinksitės žalius lęšius, galite užmerkti juos iš vakaro. Išmirkusius išskalaukite ir išvirkite. Atvėsusius lęšius, džiūvėsius, smulkintą svogūną ir česnako skilteles, alyvuogių aliejų, vandenį supilkite...
1–2 morkas (maždaug tiek, kad būtų kupina stiklinė) nuskuskite ir sutarkuokite. Nestoru tolygiu sluoksneliu paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dėkite į orkaitę. Džiovinkite 100 laipsnių orkaitėje, pradarytomis durelėmis (kad iš...