Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 28 puslapis

Morkų džemas

Morkų džemas 6 asm.

Morkas nuplaukite, nuskuskite ir smulkiai sutarkuokite. Sudėkite į dubenį, užpilkite cukrumi. Išspauskite citrinos ir apelsino sultis, sutarkuokite citrinos žievelę. Viską gerai sumaišykite. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą....
Sveikuolių ledai

Sveikuolių ledai 4 asm.

Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius. Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio. Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.  
Gražūs ir labai skanūs ledai

Gražūs ir labai skanūs ledai 4 asm.

Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val. Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį. Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir...
Ledai su slyvomis ir konjaku

Ledai su slyvomis ir konjaku 4 asm.

Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę. Sumaiš...
Ledai su karamele

Ledai su karamele 4 asm.

Išplakite grietinėlę su cukrumi. Į indelius dėkite po 3-4 ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius. Karamelę paruoškite iš 5 šaukštų cukraus, sirupo ir vandens. Ja sulaistykite ledus. Papuoš...
Obuoliniai drebučiai

Obuoliniai drebučiai 3 asm.

Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu šalto virinto vandens, palikite brinkti.  Mėsą nuplaukite, nusausinkite, dėkite į puodą, užpilkite vandeniu. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, į puodą įmeskite kelis kvapiuosius ir juoduosius pipirus, laurų lapus,...
Naminės giros ir daržovių sriuba

Naminės giros ir daržovių sriuba 3 asm.

Pagaminkite girą: duoną suraikykite, riekeles padžiovinkite karštoje orkaitėje. Užpilkite verdančiu vandeniu, nudenkite, palikite pastovėti, kol atvės. Sudėkite su cukrumi gerai ištrintas mieles, išmaišykite. Parą laikykite šiltoje vietoje. Perkoš...
Šokoladinis desertas su vyšniomis

Šokoladinis desertas su vyšniomis 3 asm.

Į puodą supilkite verdantį vandenį, suberkite cukrų. Maišydami plona srovele suberkite kakavą. Dubenyje grietinę išmaišykite su soda. Įmuškite kiaušinį, įdėkite kiaušinio trynį ir gerai išsukite. Įmaišykite aliejų, tada kakavos sirupą. Toliau maiš...
Braškių salotos su riešutais

Braškių salotos su riešutais 3 asm.

Salotas atsargiai nuplaukite (jų lapeliai labai gležni, greitai pajuosta), būtinai labai gerai nusausinkite ir išdėliokite lėkštėse. Braškes nuplaukite, nusausinkite, nuskabykite kotelius, supjaustykite ketvirčiais, išdėliokite ant salotų, apš...
Kumpio ir krevečių suktinukai

Kumpio ir krevečių suktinukai 4 asm.

Kumpį supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, susmulkinkite. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, apšlakstykite baltojo vyno actu ir...
Suktinukai su pestu ir ančiuviais

Suktinukai su pestu ir ančiuviais 3 asm.

Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius...
Plikytos tešlos riestės su maskarpone

Plikytos tešlos riestės su maskarpone 4 asm.

Į puodą supilkite pieną, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite. Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite...
Troškinta vištiena su mėlynėmis

Troškinta vištiena su mėlynėmis 6 asm.

Vištienos krūtinėles pasūdykite, pabarstykite pipirais, miltais iš abiejų pusių, apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kad apskrustų. Svogūnus nulupkite, perpjaukite išilgai per pusę ir taip pat pakepinkite aliejuje iš abiejų pusių, kad...
Vyšnių pagardas prie mėsos

Vyšnių pagardas prie mėsos 4 asm.

Vyšnias sudėkiite į puodą ir suberkite cukrų, po žiupsnelį druskos ir rozmarinų, supilkite vandenį. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol pusė skysčio nugaruos ir sutirštės, tada supilkite brendį ir kaitinkite dar apie 5 min.
Kiufta

Kiufta 4 asm.

Ruošdami šį patiekalą armėnai mėsą išmuša ant akmens – iki faršo konsistencijos. Tačiau mėsą galima ir sumalti. Maldami po truputį supilkite vandenį (arba pieną). Faršą sudėkite į dubenį, supilkite konjaką, įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintus...
Armėniški balandėliai (dolma)

Armėniški balandėliai (dolma) 6 asm.

Visus faršui skirtus produktus gerai suminkykite (minkykite tol, kol vanduo susigers). Vynuogių lapus, pašalinus lapkočius, maždaug pusvalandį mirkykite šiltame vandenyje. Faršo rutuliuką dėkite ant šiurkščiosios nusausinto lapo pusės ir...
Citrinų ir braškių gėrimas

Citrinų ir braškių gėrimas 6 asm.

Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės. Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir...
Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos

Su konjaku marinuotos džiovintos slyvos 4 asm.

Užvirinkite 1,2 l vandens, užplikykite arbatžoles, uždenkite ir palikite trims minutėms. Nukoškite ir atvėsinkite. Džiovintas slyvas nuplaukite ir sudėkite į stiklinį ar plastikinį dubenį ir užpilkite visiškai atvėsusia arbata. Uždenkite ir...
Marinuoti svogūnai

Marinuoti svogūnai 4 asm.

Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį. Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių. Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą....
Marinuotos alyvuogės su česnakais

Marinuotos alyvuogės su česnakais 6 asm.

Druską ištirpinkite nurodytame kiekyje vandens. Dubenyje sumaišykite actą, druskos tirpalą, raudonėlius ir česnakus. Į sterilizuotus indelius suberkite alyvuoges. Užpilkite marinatu, jei norite, įdėkite citrinos griežinėlių. Ant viršaus užpilkite...