„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 36 puslapis

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais

Ravioliai su pomidorais ir bazilikais 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, vandens ir miltų užminkykite kietą tešlą ir leiskite pastovėti apie 30 minučių kambario temperatūroje. Faršą sumaišykite su pipirais, smulkintu svogūnu, bazilikais, pasūdykite. 2. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite...
Pica su faršu ir traškia šonine

Pica su faršu ir traškia šonine 4 asm.

1. Mieles sutrupinkite į šiltą vandenį, įberkite cukraus, išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje, kad pakiltų (10–15 minučių). 2. Į dubenį su mielėmis suberkite miltus, supilkite aliejų, pasūdykite ir gerai išminkykite. Miltų berkite tiek, kad bū...
Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis

Garuose virtas vyniotinis su faršu ir bulvėmis 4 asm.

1. Iš kiaušinio, aliejaus, miltų, druskos ir šalto vandens užminkykite kietą tešlą. Tuomet ją uždenkite ir leiskite 15–20 minučių pastovėti kambario temperatūroje. 2. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, pipirais, druska ir ž...
Sultinys su koldūnėliais

Sultinys su koldūnėliais 4 asm.

1. Kiaušinį sumaišykite su tirpintu sviestu, miltais, šiltu vandeniu, pasūdykite ir užminkykite kietą tešlą. Tešlą uždenkite ir leiskite pastovėti apie 15 minučių kambario temperatūroje. 2. Faršą pagardinkite druska, pipirais ir gerai išmaišykite....
Jogurtinė pica su bananais

Jogurtinė pica su bananais 3 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, kepimo miltelius bei druską. Supylusi aliejų, masę pamaišykite švariais pirštais, kad tolygiai pasiskirstytų riebalai. 2. Sukrėskite jogurtą, supilkite vandenį ir suminkykite tešlą. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir...
Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu

Plikytos tešlos dubenėliai su brokolių padažu 4 asm.

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, tarkuotą parmezaną, supilkite aliejų ir švariomis rankomis produktus sumaišykite. Toliau maišydama mediniu šaukštu, supilkite verdantį vandenį, suberkite likusius miltus ir suminkykite elastingą tešlą....
Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru

Eklerai su „Ricotta“ varškės įdaru 4 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, dėkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldama nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji užsiplikiusi.     2. Atvė...
Energizuojantis kokteilis

Energizuojantis kokteilis 1 asm.

Sudėkite viską į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudedamąsias dalis galite keisti pagal skonį.  
Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru

Ritinėliai su faršo ir kaparėlių įdaru 4 asm.

1. Į dubenį įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnelį druskos ir šiek tiek paplakite. Suberkite miltus, pilkite po šaukštą vandens ir nuolat maišykite. Vandens pilkite tiek, kad išeitų lengvai minkoma tešla. Tešlą palaikykite 20–30 minučių kambario...
Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas

Kaukazinių slyvaičių ir obuolių kompotas 4 asm.

1. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. 2. Slyvaites perrinkite, sudėkite į kiaurasamtį, nuplaukite tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. 3. Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, į jį...
Keptos krevetės su pomidorais ir feta

Keptos krevetės su pomidorais ir feta 4 asm.

1. Nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi suminkštėti ir įgauti aukso spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves ir maišydama  kepkite apie 10 min. Suberkite kapotus česnakus ir ž...
Kiniška jūrų gėrybių sriuba

Kiniška jūrų gėrybių sriuba 4 asm.

1. Daržoves supjaustykite. Įpilkite į puodą 2 l vandens, sudėkite jūrų gerybes ir 8–10 min. apvirkite. 2. Įdėkite sultinio kubelius, česnaką, pjaustytą morką, aitrųjį pipirą, juoduosius pipirus ir pekininį kopūstą. Pavirkite 5 minutes. 3. Tada...
Blynų tortas su uogiene

Blynų tortas su uogiene 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius, pieną, cukrų ir druską išplakite. Suberkite persijotus miltus, gerai išmaišykite ir palikite15–20 minučių. 3. Į tešlą supilkite sviestą, vandenį ir išmaišykite. 4. Baltymus išplakite, sukrė...
Tortas su slyvomis

Tortas su slyvomis 4 asm.

1. Kiaušinius, vandenį, cukrų ir druską išplakite elektriniu plaktuvu. Įmaišykite miltus su kepimo milteliais. Tešlą sukrėskite į riebalais pateptą formą, išlyginkite. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 22–25 minutes. 2. Iš slyvų išimkite kauliukus....
Keptas viščiukas

Keptas viščiukas 4 asm.

1. Medų, garstyčias, aliejų, apelsinų džemą, pipirus, karštą vandenį ir sojų padažą sumaišykite. Gauta mase ištepkite viščiuką. 2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C ir kepkite apie 1 val.
Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais

Kepta vištiena su brokoliniais kopūstais 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite vištienos marinatą. Jei neturite daug laiko, galite nusipirkti jį jau paruoštą parduotuvėje. Dubenyje gerai sumaišykite visus išvardytus ingredientus, į mišinį pamerkite vištieną. Trumpiausias marinavimo laikas – 30 minučių....
Plikyti pyragaičiai

Plikyti pyragaičiai 4 asm.

1. Vandenį supilkite į puodą, sudėkite pjaustytą sviestą, įberkite druskos ir užvirinkite. Po truputį berkite miltus ir maišant kaitinkite ant didelės ugnies, kol tešla atšoks nuo dugno. Puodą statykite į šaltą vandenį ir plakdami elektriniu...
Vafliai su braškėmis

Vafliai su braškėmis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus su trupučiu druskos plakite tol, kol susidarys standžios putos. 2. Sviestą, kiaušinį, miltelinį cukrų, šiek tiek vanilinio cukraus, citrinos žieveles, migdolų esenciją, cinamoną ir anyžius maišykite mediniu šaukštu, kol...
Porų pyragas

Porų pyragas 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. 2....
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 6 asm.

1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir...