Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 37 puslapis

Vyšnių ir trešnių kompotas

Vyšnių ir trešnių kompotas 4 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite (kauliukų neišimkite, nes jie kompotui suteikia savito skonio). Sudėkite į litrinius stiklainius pakratant, kad tilptų kuo daugiau (į litrinį indą turėtų tilpti 700–800 g uogų)....
Braškių ir agrastų kompotas

Braškių ir agrastų kompotas 4 asm.

1. Uogas perrinkite, nuplaukite po tekančiu vandeniu ir nuvarvinkite. Agrastus subadykite mediniu smeigtuku. 2. Vandenį užvirinkite su cukrumi ir maišydami virkite, kol jis ištirps. Į sirupą sudekite uogas ir kaitinkite, kol užvirs. 3. Nukėlę...
Pyragas su obuolių įdaru

Pyragas su obuolių įdaru 4 asm.

1. Iš miltų, sutarkuoto sviesto, vandens ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Iš jos padarykite rutulį, apvyniokite plėvele ir pusvalandžiui padėkite šaltai. Trečdalį atšaldytos tešlos atidėkite, iš kitos iškočiokite lakštą (apie 31 cm...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 4 asm.

1. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite. 2. Į dubenį suberkite miltus, druską, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį ir įpilkite tris šaukštus tirpinto sviesto. Viską gerai išmaišykite mediniu šaukštu. 3. Tešlą perdėkite ant stalo ir stipriai...
Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais

Baklava su graikiniais riešutais ir migdolais 10 asm.

1. Jei receptui naudojate šaldytą phyllo tešlą, likus parai iki gaminimo, išimkite tešlą iš šaldiklio ir su visa pakuote perdėkite į šaldytuvą. Palaikykite šaldytuve 24 valandas – po tiek laiko ji bus tinkama naudoti ir gaminti. Jeigu šaldytą tešlą...
Pikantiški sukučiai

Pikantiški sukučiai 6 asm.

1. Pirmiausia sutarkuokite arba šaukštu sutrinkite kambario temperatūros sviestą ir sukrėskite jį į miltų, druskos ir prieskonių mišinį. 2. Įpilkite šlakelį vandens, įmuškite kiaušinius, išminkykite tešlą ir palaikykite ją valandą arba kelias š...
Gardus citrinų pyragas

Gardus citrinų pyragas 6 asm.

1. Paruoškite tešlą: atšaldytą sviestą su persijotais miltais ir milteliniu cukrumi sukapokite peiliu. Įpilkite šalto vandens, išminkykite ir iškočiokite. Tešla ištieskite 23 cm skersmens apskritos išardomos skardos dugną, kraštus ir mažiausiai...
Picos su įdaru

Picos su įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite, supilkite į gilesnį dubenį su šiltu vandeniu, ten pat suberkite druską, mieles, cukrų ir viską išmaišykite. 2. Į masę supilkite miltus, šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį ir valandą...
Kriaušių cukatos

Kriaušių cukatos 6 asm.

1. Kriaušes nuplaukite, perpjaukite pusiau, išpjaukite sėklalizdžius. 2. Iš vandens ir cukraus maišydami išvirkite tirštą sirupą. Palikite atvėsti. 3. Atvėsusį sirupą supilkite ant kriaušių ir palikite kelias valandas. 4. Sirupą nupilkite, už...
Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas

Obuolių, slyvų ir kriaušių kompotas 5 asm.

1. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius. Slyvas galite dėti sveikas arba perpjautas pusiau ir išėmus kauliukus. 2. Obuolius, kriaušes ir slyvas sudėkite į užvirintą vandenį su...
Kriaušių kompotas su svarainiais

Kriaušių kompotas su svarainiais 4 asm.

1. Kriaušes nulupkite, supjaustykite skiltelėmis ir pamerkite į parūgštintą vandenį, kad neparuduotų. Svarainius nuplaukite, supjaustykite griežinėliais. 2. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi. Į sirupą kiaurasamčiu sudėkite svarainių skilteles...
Tinginio plovas su vištiena

Tinginio plovas su vištiena 2 asm.

1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite. 2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus,...
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“

Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“ 4 asm.

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad iš...
Indiška sluoksniuota duona – „paratha“

Indiška sluoksniuota duona – „paratha“ 4 asm.

Vienos iš pačių populiariausių ir žymiausių Indijos duonų, „paratha“, yra kepamos ant įkaitinto plokščio paviršiaus, o kepant apšlakstomos išvalytu lydytu sviestu (ghee), kad taptų dar traškesnės ir skanesnės. Tešla yra iškočiojama, ištepama...
Citrusinis limonadas

Citrusinis limonadas 8 asm.

1. Iš 2 geltonųjų, 2 žaliųjų citrinų ir 2 apelsinų išspauskite sultis. Likusius vaisius supjaustykite skiltelėmis. 2. Į ąsotį suberkite cukrų, supilkite vandenį, sultis ir gerai išmaišykite – cukrus turi ištirpti. Supilkite gazuotą mineralinį...
Vanilinis limonadas

Vanilinis limonadas 6 asm.

1. Nulupkite ir susmulkinkite po vieną žaliąją ir geltonąją citriną, sudėkite į elektrinę trintuvę, įmeskite kelias žieveles ir sutrinkite su cukrumi, vaniliniu sirupu ar ekstraktu. 2. Masę sumaišykite su 2 stiklinėmis vandens. Gėrimą perkoškite...
Limonadas „Tropikana“

Limonadas „Tropikana“ 7 asm.

1. Greipfrutą nulupkite, nuimkite baltas plėveles ir supjaustykite skiltelėmis. 2. Apelsiną ir luptą kivį supjaustykite griežinėliais, braškes perpjaukite pusiau (jei didelės, jei mažos – palikite sveikas). 3. Į ąsotį sudėkite vaisius, užpilkite...
Spanguolių limonadas

Spanguolių limonadas 6 asm.

1. Spanguoles sutrinkite mediniu šaukštu ir pro tankų sietelį nuvarvinkite sultis (arba išspauskite sultis sulčiaspaude). 2. Sumaišykite su cukrumi, įpilkite truputį gazuoto vandens ir maišykite, kol cukrus ištirps. Supilkite likusį gerai atšaldytą...
Persikų limonadas su minkštimu

Persikų limonadas su minkštimu 6 asm.

1. Vieną persiką supjaustykite skiltelėmis, o kitus du smulkiai. Smulkintus persikus sutrinkite su cukrumi ir citrinų sultimis. 2. Į puodą supilkite vandenį, sudėkite persikų tyrelę, persikų skilteles ir virkite apie 10 minučių. Gėrimą gerai atš...
Persikų ir apelsinų limonadas

Persikų ir apelsinų limonadas 6 asm.

1. Iš apelsinų (vieną palikite ir supjaustykite griežinėliais) išspauskite sultis. 2. Persikus sudėkite į plaktuvą, supilkite apelsinų sultis ir gerai išplakite. Paragaukite: jei norite  saldžiau, pridėkite medaus ar apelsinų sirupo pagal skonį....