„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 4 puslapis

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai

Veganiški nesaldūs cukinijų blynai 4 asm.

Išbandykite receptą, kuriuo dalinasi tinklaraštis „Follow your spoon“

 

Sirupe virtos vynuogės „Slatko“ atsargoms

Sirupe virtos vynuogės „Slatko“ atsargoms 4 asm.

Siūlome receptą, kuris itin mėgstamas Serbijoje bei Makedonijoje – tai sirupe išvirtos vynuogės, kurios nuostabiai atrodo stiklainėliuose ir nustebina skoniu. Šis skanėstas vadinasi „Slatko“

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“

Prancūziškas kiaulienos užtepas „rillettes“ 8 asm.

Tinklaraštis „Bulvių košė“: „Rillettes“ dažniausiai gaminamas iš kiaulienos. Mėsa supjaustoma nedideliais gabalais, smarkiai pasūdoma ir lėtai verdama riebaluose, susmulkinama ir tada atšaldoma. „Rillettes“ valgomas atšildytas iki kambario temperatūros užtepus ant duonos ar skrebučių su raugintomis ar marinuotomis daržovėmis.

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša

Nesaldus pyragas su pomidorais ir lašiša 6 asm.

Šis kepinys puikiai tik ir pusryčiams, jei tik liks koks gabalėlis iš vakar. O tokia galimybė nėra tokia jau didelė, nes taip skanu, jog nelieka greit, ypač, jei ir valgytojų prie stalo gausiau.

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas

Kvapnus, sodraus skonio datulių ir bananų keksas 6 asm.

Žodis „keksas“ sufleruoja, jog kalba sukasi apie desertinį kepinį, kuriuo malonu lepintis, tarkime, po pietų ar prie popietės arbatos. Tačiau niekas pernelyg aršiai jūsų nebars, jei riekelę šio kepinio suvalgysite ryte pusryčiams ar, žymiai geriau, po jų: datulių prisodrintas kepinys suteiks energijos ir garantuos gerą nuotaiką visai dienai.

Bemielis picos paplotis iš speltos ir grikių miltų

Bemielis picos paplotis iš speltos ir grikių miltų 2 asm.

Įprastai picos papločio tešla būna mielinė, ruošiama iš šviesių kvietinių miltų. Pabandykite pasigaminti visai kitokios – bemielės, iš retesnių rūšių miltų.

 

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais

Avižinių dribsnių ir ruginių multų blyneliai su obuoliais 4 asm.

Šiuose blyneliuose nėra kvietinių miltų, tad jie šiek tiek kitokie, nei įprasti: avižiniai dribsniai jiems suteikia įdomią tekstūrą, ruginiai miltai – papildomo skonio, o obuoliai – rūgštelės ir drėgnumo. 

 

Veganiškas persikų pyragas be kvietinių miltų

Veganiškas persikų pyragas be kvietinių miltų 6 asm.

Skanaus, drėgno veganiško pyrago receptu dalinasi tinklaraštis Follow your spoon“.

 

Veganiški lietiniai blynai su kakava

Veganiški lietiniai blynai su kakava 2 asm.

Puikių veganiškų blynų receptu dalinasi projektas „auGalingas iššūkis“ ir tinklaraštis Follow your spoon.

 

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais

„Caprese“ salotos su paukštienos maltinukais 2 asm.

Tinklaraštis „Du Mėnuliai“: Tikiu, kad tiems, kas gamins, šios salotos tikrai patiks, juolab, kad ir gamyba nesudėtinga, ir gardus valgis išeina. O kur dar gera žinia, jog neapsunkins nei mažų, nei didelių pilvelių!

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba

Šalta agurkų, avokadų ir kokosų pieno sriuba 4 asm.

Be agurkų neįsivaizduojami net tik šaltibarščiai, bet ir kitos gaivinančios sriubos. Išbandykite šaltsriubę, kurioje agurkas dera su avokadu ir kokosų pienu.

 

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai

Gaivūs ir lengvi agurkų, kivių ir meliono ledai 6 asm.

Agurkai tinka ne tik salotoms ir šaltibarščiams, bet ir gaivinantiems desertams. Išbandykite lengvučius ledus su šia vandens gausia daržove!

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu

Keptos voveraitės su polenta ir česnakiniu padažu 2 asm.

Pasiruoškite originalų patiekalą, kurio receptu dalinasi tinklaraščio „Bulvių košė“ autorė Laura.

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus

Amerikietiškas mėlynių pyragas, kuriame mažai cukraus 6 asm.

bulviukose.ltSaikingai saldus, labai mėlyniškas ir skanus pyragas. Labai tiks suporuoti su riebiais vaniliniais ledais arba plakta grietinėle.

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys

Japoniškas pusiau omletas, pusiau vištienos troškinys 4 asm.

Vytaras Radzevčius („Pasaulio puodai“): Šis patiekalas – ne keistasis okonomijakis, bet irgi originalaus skonio. Ir gaminant reikalauja didelio dėmesio, nes lengvai gali prisvilti. Tad būkite atidūs.

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi

Kreminė sriuba iš saliero šaknies su krapais ir žuvimi 6 asm.

Vytaras Radzevičius („Pasaulio puodai“): Nors naujajame pasaulyje bei senojoje Europoje salieras maistui pradėtas naudoti palyginus vėlai (pavyzdžiui, Italijoje, apie XVII amžių), jis žinotas dar Antikinėje Graikijoje. Tačiau kaip... gėlė. Salierų puokštės būdavo įteikiamos olimpinių žaidynių čempionams. Dabar salierų puokštės įteikimas būtų gal sunkiai suprantamas, bet maistui tai yra ypatingos vertės ir skonio daržovė. Apie jos naudą skelbta daug žinių, o pasimėgauti skoniu siūlau šiuo receptu.

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis

Kriaušių, agurkų, avokadų ir špinatų kokteilis 2 asm.

4 itin žali, sveiki ir gardūs ingredientai sukuria derinį, kuris tiks ir kaip lengvi pusryčiai, ir kaip užkandis. 

 

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole

Šalta morkų sriuba su imbieru ir ciberžole 4 asm.

Iš morkų galima virti ne tik aksominės tekstūros šiltas, tačiau ir gaivinančias vėsias sriubas. Išbandykite šį receptą ir įsitikinsite!

 

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu

Greitas patiekalas: kepta vištiena su kuskusu 4 asm.

Tai itin greitas, paprastas, bet tikrai nenuviliantis paukštienos patiekalas.

 

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis

Grilyje troškinta aštri aviena su džiovintomis slyvomis 4 asm.

Tai nekasdienis patiekalas, apdovanosiantis ir nuostabiu skoniu, ir pasakiškais aromatais. Idealus vasaros šventei ar savaitgaliui, kai kuriate grilių!