„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanduo“ 40 puslapis

Pyragėliai „Italija“

Pyragėliai „Italija“ 4 asm.

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą. Jos rutulį suvyniokite į foliją ir pusvalandį palaikykite šaldytuve. 2. Maltą kiaulieną su prieskoniais pakepinkite keptuvėje....
Žuvienė su apelsinais

Žuvienė su apelsinais 8 asm.

1.Petražoles susmulkinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite, salierą suraikykite griežinėliais. Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles, minkštimą supjaustykite. Česnako skilteles susmulkinkite. Apelsiną nuplaukite, nutarkuokite pusę žievelės,...
Sriuba su virtiniais ir aštria dešra

Sriuba su virtiniais ir aštria dešra 6 asm.

1.Morkas, cukiniją supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir virkite 10 minučių. Sudėkite itališkus virtinius ir ant silpnos ugnies virkite 5–7 minutes. 2.Dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus nulupkite ir...
Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis

Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis 4 asm.

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų. 2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 4 asm.

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą. 2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą,...
Blyneliai su sirupu ir obuoliais

Blyneliai su sirupu ir obuoliais 4 asm.

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite. 2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti....
Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu

Bulvių pyragas su riešutais ir šokoladu 4 asm.

1. Sviestą iki putų ištrinkite su cukrumi ir druska, po vieną įplakite trynius, įmaišykite riešutus, citrinos žievelę, bulves, manų kruopas ir kepimo miltelius. Tešlą 15 minučių atidėkite į šalį. Tuo tarpu sviestu išteptą skardą pabarstykite džiūvė...
Ešerys su karamelinėmis morkomis

Ešerys su karamelinėmis morkomis 2 asm.

 1. Žuvį išvalykite, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis ir dėkite ant didelio folijos lakšto. 2. Česnakus susmulkinkite, sumaišykite su jogurtu. Gautu mišiniu aptepkite...
Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis

Bulvių ir salierų kreminė sriuba su krevetėmis 4 asm.

1. Bulves ir salierą nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite į verdantį sūdytą vandenį, įmeskite laurų lapelių, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, žiupsnelį žuvies prieskonių ir virkite, kol daržovės suminkštės. 2. Svogūnus smulkiai...
Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške

Kukurūzų apkepas su žalumynais ir varške 3 asm.

1. Kukurūzų kruopas išvirkite sūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus ir neatidengę laikykite šiltai dar 30 minučių. Varškę ištrinkite su vienu kiaušiniu, druska, pipirais ir smulkintais žalumynais. 2. Riebalais ištepkite kepimo formą ir sudėti...
Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“

Suktinukai su vištienos ir daržovių įdaru „Egg Rolls“ 6 asm.

ĮDARO PARUOŠIMAS 1. Dubenėlyje sumaišykite marinatui skirtą sojos padažą, aliejų, smulkintą česnako skiltelę ir smulkintus laiškinius svogūnus. Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą vištienos krūtinėlę ir išmaišykite. Perdėkte visą šią masę į š...
Avinžirniai su špinatais

Avinžirniai su špinatais 2 asm.

1. Žirnius iš vakaro užpilkite 2 litrais vandens ir palikite stovėti per naktį. Ryte užvirkite. Nusunkite ir atvėsinkite. 2. Sausoje įkaitusioje keptuvėje apkepkite džiūvėsėlius, kol lengvai paruduos. Išimkite ir atidėkite į šalį. 3. Ant vidutinė...
Aštrūs bulvių ritinėliai

Aštrūs bulvių ritinėliai 4 asm.

1. Pirmiausia pasiruoškite įdarą: išvirkite ir nulupkite bulves, sutrinkite su kokosų drožlėmis, sezamų sėklomis, cukrumi, imbieru, smulkinta aitriąja paprika, žalumynais ir druska. Viską gerai išsukite. 2. Dubenyje sumaišykite miltus, ciberžoles,...
Morkų pyragas

Morkų pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną rankomis sumaišykite su miltais, druska, sūriu ir vandeniu. Jei tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Tešla išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir 20 minučių laikykite šaldytuve. 2. Atvėsusią...
Morkos su prieskoniais

Morkos su prieskoniais 2 asm.

1. Į įkaitintą aliejų suberkite kmynus, šiek tiek pakepkite, sudėkite kapotą česnaką, maltą papriką ir dar minutę kaitinkite nuolat maišydami. 2. Morkas sudėkite į verdantį vandenį ir kelias minutes pavirkite. Nuvarvinkite ir suberkite į keptuvę....
Eklerai su „Rududu“

Eklerai su „Rududu“ 5 asm.

1. Didesniame puode užkaiskite vandenį su sviestu ir druska. Kai sviestas išsilydys, berkite miltus ir greitai maišykite mediniu šaukštu nenukeldamos nuo ugnies. Tešla turi būti vientisa ir atlipti nuo kraštų, tuomet ji bus užsiplikiusi. 2. Atvė...
Napoleono trapukai

Napoleono trapukai 8 asm.

Trupinių tešlos ruošimas: 1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais

Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais 8 asm.

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (...
Kakaviniai keksiukai

Kakaviniai keksiukai 4 asm.

1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus. 2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą. 3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaiš...
Marinuotos stintos

Marinuotos stintos 4 asm.

1. Žuvis nuplaukite, išvalykite, šiek tiek pasūdykite, apibarstykite pipirais, apvoliokite miltuose ir apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. 2. Į išplikytus stiklainius sudėkite žiedeliais pjaustytus svogūnus ir morkas bei...