Paruoštą kavą gerai atvėsinkite. Atvėsusią supilkite į kokteilių plaktuvą, sumeskite ledo kubelius, supilkite pieną, karamelinį sirupą, suberkite visus prieskonius ir išplakite iki vientisumo. Paruoštą kavą pilkite į dailios formos taures, ant...
Pirmiausia paruoškite tešlą: miltus persijokite per sietelį ir kapodama peiliu sumaišykite su šaltu sviestu, migdolais, vaniliniu cukrumi, cukrumi ir kiaušiniu. Iš trupinių suformuokite rutulį, susukite jį į maistinę plėvelę ir apie 30 min....
Šokoladą ištirpinkite puodelyje virš garų, sumeskite pjaustytą sviestą ir viską gerai išsukite. Kiaušinių trynius išplakite su milteliniu ir vaniliniu cukrumi, paskaninkite brendžiu. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu arba šluotele iki purumo...
Baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų, o trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Miltus, krakmolą, kepimo miltelius persijokite į gilų dubenį, po truputį supilkite su cukrumi išplaktus trynius,...
Pirmiausia užminkykite tešlą: sviestą su cukrumi išsukite, įmuškite kiaušinį ir viską gerai išmaišykite. Į dubenį suberkite miltus ir maišykite, kol tešla ims lipti į gumulą. Tešlą krėskite ant gausiai miltais pabarstyto stalo, suformuokite rutulį,...
Orkaitę įkaitinkite iki 175 C. Šiltą kambario temperatūros sviestą arba išvalytą lydytą sviestą „ghee" mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu kartu su cukraus pudra ir pasirinkta vanilės forma sukite iki vienalytės kremo konsistencijos kol...
Pasiruoškite indą, kuriame gaminsite terrine. Geriausiai tam tiks metalinis stačiakampio formos pailgas indas (maždaug 25–30 cm ilgio). Išklokite jį kuo kruopščiau ir gražiau maistine plėvele.
PARUOŠKITE MĖLYNIŲ SLUOKSNĮ
Mėlynių sluoksniui...
Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min.,...
Pasiruoškite 20 x 30 cm dydžio indą. Išklokite jį maistine plėvele. Ant dugno išdėliokite kvadratinius sausainius taip, kad kuo gražiau padengtų visą indo dugną. Paruoškite mėlynių sluoksnį. Į nedidelį prikaistuvį suberkite mėlynes. Šiek tiek...
Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite. Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus. Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę. Sumaiš...
PARUOŠKITE TEŠLĄ
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Dideliame dubenyje išplakite kambario temperatūros sviestą, cukrų, citrinos žievelę ir vanilinį cukrų iki kreminės masės. Įmuškite kiaušinį ir dar kartą išplakite. Įmaišykite pieną....
Į puodą supilkite pieną, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite. Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite...
Vieną didelį arba porą mažų rabarbarų supjaustykite gabaliukais ir užpilkite cukrumi, sudėkite šaldytas avietes.Palikite pastovėti, kol cukrus ištirps. Tuo metu gaminkite tešlą. Išplakite kiaušinius ir vanilinį cukrų, sudėkite miltus,...