„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“ 12 puslapis

Moliūgų desertas

Moliūgų desertas 4 asm.

1. Moliūgą nulupkite ir supjaustykite šiaudeliais. Iš nurodytų produktų išvirkite sirupą, atšaldykite ir užpilkite moliūgus. Palikite šaldytuve per naktį. Moliūgus iš sirupo išgriebkite ir nusausinkite. 2. Skrudinamosios duonos riekes plonai iškoč...
Keksiukai su riešutais

Keksiukai su riešutais 4 asm.

1. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Maišydami po vieną įmuškite kiaušinius. 2. Suberkite išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną, riešutus (dalį palikite pabarstyti), supilkite pieną ir gerai išmaišykite. 3....
Šokoladiniai sausainiai su riešutais

Šokoladiniai sausainiai su riešutais 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų. 2. Šaukštu...
Citrininis varškės pyragas

Citrininis varškės pyragas 4 asm.

1. Padažui skirtas šaldytas uogas užpilkite cukrumi ir atitirpinkite. 2. Citriną nuplaukite trinant šepetėliu. Nutarkuokite žieveles, iš minkštimo išspauskite sultis. 3. Kiaušinių trynius ir baltymus atskirkite. Baltymus plakite, kol susidarys...
Lietiniai su maskarpone ir migdolais

Lietiniai su maskarpone ir migdolais 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su pienu, cukrumi, aliejumi ir žiupsneliu druskos. Įmaišykite miltus ir tešlą palikite 30 minučių brinkti. Iškepkite lietinius. 2. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir sumaišykite su maskarpone....
Lietiniai su mėlynių uogiene

Lietiniai su mėlynių uogiene 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska. Įpilkite lydyto sviesto ir išmaišykite. Suberkite išsijotus miltus ir gerai išplakite. Po truputį įmaišykite pieną ir tešlą palikite pusvalandį brinkti. 2. Iš tešlos iškepkite...
Varškėčiai

Varškėčiai 5 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį. Sumaišykite su rikotos sūriu, cukrumi, citrinos žievelėmis ir vaniliniu cukrumi.  2. Kiaušinius išplakite iki vientisumo ir įmaišykite į varškės masę. 3. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį....
Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 6 asm.

1. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį. Sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. 2. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. 3. Trynius išsukite cukrumi, kol masė pasidarys vientisa ir puri. Palengva įmaišykite...
Žagarėliai su varške

Žagarėliai su varške 6 asm.

1. Varškę išsukite su kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. 2. Kitame dubenyje persijokite miltus, sumaišykite juos su kepimo milteliais ir druska. 3. Po truputį, po kelis šaukštus, vis maišant, į varškės masę berkite...
Traškūs sausainiai

Traškūs sausainiai 4 asm.

1. Burokine tarka sutarkuokite kambario temperatūros sviestą. 2. Į indą suberkite miltus, paprastą ir vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir rankomis išminkykite tešlą. 3. Suformuokite iš tešlos rutulį ir palaikykite valandą arba kelias š...
Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai 4 asm.

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje. 2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė. 3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite...
Braškės su kremu

Braškės su kremu 4 asm.

1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perliekite verdančiu ir smulkia trintuve nutarkuokite žievelę. 2. Migdolus nuplikykite, nulupkite žieveles, riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir smulkiai sukapokite. 3....
Purūs keksiukai

Purūs keksiukai 6 asm.

1. Į gilų dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kiaušinių ir cukraus masę išplakite iki purumo. 2. Miltus ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, kad kepinys būtų puresnis. 3. Įmaišykite į kiaušinių ir cukraus plakinį...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 6 asm.

1. Grietinę išplakti maišikliu iki purumo, toliau plakant supilti sutirštintą pieną, sudėti obuolių tyrę, įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir plakti, kol masė pasidarys vienalytė. 2. Apvalią kepimo formą patepti sviestu, įdėti biskvitą, ant...
Moliūginis šokoladainis

Moliūginis šokoladainis 6 asm.

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabalėliais. Sudėkite į kepimo formą, užpilkite 2 šaukštais aliejaus ir pašaukite į 180 laipsnių orkaitę maždaug 30-35 minutėms arba kol suminkštės. 2. Sutrinkite į košelę ir palikite atvėsti – pyragui prireiks...
Lietiniai su braškėmis

Lietiniai su braškėmis 4 asm.

 1. Sviestą ištirpinkite, atvėsinkite, sumaišykite su pienu, kiaušiniais, miltais ir druska. Uždenkite ir palikite pastovėti 20 minučių. 2. Varškę sumaišykite su braškiniu jogurtu, įdėkite supjaustytų braškių, įberkite miltelinio ir vanilinio...
Lietiniai su vyšniomis

Lietiniai su vyšniomis 4 asm.

1. Kiaušinį ištrinkite su druska ir cukrumi, įpilkite pusę stiklinės pieno, suberkite persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Supilkite likusį pieną ir dar kartą išmaišykite. 2. Į įkaitintą keptuvę samčiu įpilkite tešlos ir paskirstykite po visą....
Pyragaičiai su vyšniomis

Pyragaičiai su vyšniomis 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite ir palikite vėsiai. Kepimo formeles ištepkite sviestu. 2. Sviestą, cukrų ir kiaušinių trynius gerai išsukite. Įmaišykite rikotą, apelsinų žieveles ir sultis, su...
Vafliai su vyšnių uogiene

Vafliai su vyšnių uogiene 4 asm.

1. Kiaušinių baltymus ir trynius atskirkite. Sviestą gerai ištrinkykite, įmaišykite trynius, įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus, suberkite cukrų. 2. Į sviestą sukdami pamažu supilkite pieną, suberkite miltus. Palikite keliolika minučių....
Greitas vyšnių apkepas

Greitas vyšnių apkepas 4 asm.

1 Iš vyšnių išimkite kauliukus (jei šaldytos – atitirpinkite). Batoną supjaustykite riekelėmis. Kiaušinių trynius išplakite su 200 ml pieno ir šaukštu cukraus. Kiaušinius išplakite su likusiu pienu, cukrumi, vaniliniu cukrumi, cinamonu ir grietinė...