„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“ 15 puslapis

Sausainiai „Žąsų kojelės“

Sausainiai „Žąsų kojelės“ 8 asm.

1. Varškę, sviestą, miltus, kepimo miltelius ir vanilinį cukrų sukapokite peiliu, išminkykite tešlą ir palaikykite ją 1,5 val. šaldytuve. Praėjus numatytam laikui, tešlą  plonai iškočiokite ir puodeliu išpjaukite apskritimus. Jeigu naudosite...
Gaivus ir lengvas varškės pyragas

Gaivus ir lengvas varškės pyragas 8 asm.

1. Duonos lazdeles sutrupinkite kuo smulkiau. Ištirpinkite sviestą, sumaišykie jį su smulkintomis duonos lazdelėmis ir išklokite šia mase kepimo formos dugną (tvirtai prispauskite). 2. Gerai išplakite varškę, jogurtą, sutirštintą piena, vanilinį...
Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai

Desertiniai šokoladiniai kiaušiniai 5 asm.

1. Kiaušinius išlukštenkite, karštu peiliu nupjaukite viršūnes (jei viduje žaisliukas, teks pjauti daugiau). 2. Kremui tepamąjį sūrį sumaišykite su vaniliniu ir milteliniu cukrumi bei citrinų sultimis. 3. Grietinėlę išplakite iki standžių putų,...
Napoleonas su plikytu kremu

Napoleonas su plikytu kremu 10 asm.

1. Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus, sudėkite gabaliukais pjaustytą sviestą ir viską sutrinkite tarp pirštų. Vėliau įmuškite kiaušinius, sudėkite grietinę bei druską ir sumaišykite iki vienalytės masės. Tešla turi nelipti prie rankų, o...
Naminiai zefyriukai

Naminiai zefyriukai 4 asm.

1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų. 2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti. 3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama,...
Šokoladinis pyragas su kriaušėmis

Šokoladinis pyragas su kriaušėmis 6 asm.

1. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą ir sudėkite mažais gabalėliais sulaužytą šokoladą. Maišykite, kol masė taps vientisa. 2. Palikite dubenėlį, kad atvėstų. Tuomet išplakite kiaušinius su cukrumi. Suberkite miltus, cinamoną, vanilinį cukrų,...
Varškės desertas su uogomis

Varškės desertas su uogomis 4 asm.

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite. 2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
Vyšnių ir maskarponės skanėstas

Vyšnių ir maskarponės skanėstas 4 asm.

1. Vyšnias sudėkite į puodelį, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir virkite ant mažos ugnies, kol atsiras sulčių. 2. Krakmolą ištirpinkite 4 šaukštuose šalto vandens ir supilkite į verdančias vyšnias. Maišydami kaitinkite, kol sutirštės. Nukelkite...
Morengo ir arbūzų skanėstas

Morengo ir arbūzų skanėstas 2 asm.

1. Po truputį berdami miltinį cukrų kiaušinių baltymus išplakite iki vientisos blizgios masės. Baigdami plakti įlašinkite citrinų sulčių ir supilkite krakmolą, gerai išmaišykite. 2. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite baltymus,...
Desertas su aguonomis ir mandarinais

Desertas su aguonomis ir mandarinais 2 asm.

1. Nedideles kepimo formeles ištepkite riebalais. 2. Puode pakaitinkite pieną, suberkite 100 g cukraus, vanilinį cukrų, aguonas ir maišykite, kol ištirps cukrus. Kai užvirs, iškart nukelkite nuo ugnies ir atvėsinkite. 3. Paruoškite karamelę:...
Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais

Ryžių skanėstas su konservuotais vaisiais 4 asm.

1. Ryžius išvirkite piene ant silpnos ugnies. Virdami suberkite cukrų, druską, vanilinį cukrų, citrinų žieveles. Išvirtą košę šiek tiek atvėsinkite. 2. Kiaušinius išplakite su grietinėle, likeriu ir sumaišykite su virtais ryžiais. 3. Paruoštą miš...
Karštas obuolių pyragas

Karštas obuolių pyragas 4 asm.

1 Miltus sumaišykite su cukrumi, sudėkite kvadratėliais supjaustytą sviestą. Sviestą suminkykite su miltais. Tada sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite šaukštą vandens ir suminkykite tešlą. 2. Ant sviestinio popieriaus iškočiokite apvalią formą,...
Obuoliniai keksiukai

Obuoliniai keksiukai 4 asm.

1.  Obuolį nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Vieną po kito įmuškite kiaušinius. Supilkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite, sudė...
Blyneliai su sirupu ir obuoliais

Blyneliai su sirupu ir obuoliais 4 asm.

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite. 2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti....
Slyvų skanėstas

Slyvų skanėstas 4 asm.

1. Iš slyvų išimkite kauliukus ir supjaustykite į keturias dalis ar pusiau. Sudėkite į indą. Įberkite šaukštą rudojo cukraus, cinamono, supilkite brendį. Išmaišykite ir palikite pastovėti apie 15 minučių. 2. Užmaišykite tešlą: kiaušinius išsukite...
Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas 4 asm.

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti. 2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite). 3. Į...
Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis

Grūdėtosios varškės apkepas su kriaušėmis 4 asm.

1. Kiaušinius iki putų išplakite su druska, ruduoju ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, suberkite manų kruopas, kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. 2. Kriaušes nulupkite, supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į varškės masę. Išmaiš...
Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu

Varške įdarytos makaronų kriauklės su aguonų padažu 3 asm.

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite, jie turi būti kietoki). 2. Varškę ištrinkite su grietine, vaniliniu ir paprastu cukrumi, tryniais ir cinamonu. 3. Išvirtus makaronus gerai nuvarvinkite ir į vidų pridėkite varškės įdaro....
Gardūs riestainiai

Gardūs riestainiai 4 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve. 2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir paš...
 Braškių pyragas

 Braškių pyragas 6 asm.

1. Kiaušinius su cukrumi gerai išplakite, kol kiaušinių masė įgaus baltą spalvą. Tada palaipsniui maišydamos berkite miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Viską gerai išmaišykite.  2. Skardą patepkite sviestu ir supilkite tešlą. Ant tešlos virš...