Trupinių tešlos ruošimas:
1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
1. Į indą suberkite paprastą ir vanilinį cukrų, vandenį, aliejų bei citrinos sultis ir maišykite, kol ištirps cukrus.
2. Kitame inde persijokite miltus, sodą, druską ir kakavą.
3. Sausus ingredientus suberkite į skystus ir gautą masę gerai išmaiš...
1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite.
2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens, palaikykite, kad išbrinktų ir ištirpinkite puodelyje virš garų.
2. Dar karštą želatiną išsukite su tirpia kava ir likeriu.
3. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplautus kiaušinius palaikykite kambaryje, kad...
Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.
2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.
3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.
4....
1. Išlydykite sviestą, palaukite, kol atauš, tuomet įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite paprastą ir vanilinį cukrų. Viską gerai išmaišykite (gali praversti mikseris).
2. Sudėkite miltus ir išmaišykite iki tirštos, bet ne per tirštos...
1. Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
2. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
3. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Galite patiekti su plakta grietinė...
1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti.
2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę....
1. Sausus produktus sumaišykite viename inde, o šlapius kitame.
2. Tada i sausus po truputį pilkite šlapius produktus. Kepkite sausoje keptuveje ant silpnos ugnies. Patiekite su klevų sirupu. Skanaus :)
Recepto autorė Ugnė Aldakauskaitė
1. Visus produktus lengvai išmaišykite mikseriu ir leiskite kelias minutes tešlai pastovėti. Kepkite blynus tik gerai įkaitintoje keptuvėje.
2. Bananus pjaustykite plonais griežinėliais ir kiekvienam blynui dėkite po 1/2 supjaustyto banano. Taip...
Jei blynus kepsite pusryčiams, svarbu apie tai pagalvoti iš vakaro. Sumaišyta tešla bent porą valandų turi pastovėti šaldytuve.
1. Tešlą supilkite į plastikinį buteliuką nuo mineralinio vandens ir ramiai palikite ilsėtis. Jei tešlą ruošiate iš...
1. Pirmiausia paruoškite šviesią tešlą. Į indą įmuškite 2 kiaušinius, įberkite 5 šaukštus miltų, įpilkite pusę stiklinės cukraus, pusę pakelio vanilinio cukraus, 225 g grietinės ir pusę šaukštelio sodos.
2. Kitame inde iš likusių produktų paruoš...
1. Nedideliame puode su trupučiu vandens išlydykite sviestą. Supilkite į dubenėlį, įmuškite kiaušinius, sudėkite kakavą, vanilinį cukrų ir kepimo miltelius (galite įdėti ir cukraus, jeigu paragavus nėra pakankamai saldu).
2. Gautą masę išmaiš...
1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų.
2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant...
1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius...
1. Visus komponentus sudėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus visiškai ištirps. Užvirinkite mišinį iki 113 °C.
2. Nuimkite puodą nuo ugnies ir šiek tiek palaukite, kol masė atvės.
3. Maišytuvu iki tirštos konsistencijos iš...