„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“ 19 puslapis

Karštas šokoladas su aitriąja paprika

Karštas šokoladas su aitriąja paprika 4 asm.

1. Ištirpinkite šokoladą su grietinėle karšto vandens vonelėje iki vienalytės masės. 2. Įberkite vanilinio cukraus, aitriosios paprikos miltelių, apelsino žievelės, gerai sumaišykite ir mėgaukitės. Taip pat skaitykite: Susipažinkite su...
Šokoladinis varškės pyragas su „Rygos balzamu“

Šokoladinis varškės pyragas su „Rygos balzamu“ 6 asm.

1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį. 2. Gerai iš...
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Krepšeliai su sviestiniu kremu

Krepšeliai su sviestiniu kremu 6 asm.

1. Iš trapios tešlos iškepkite krepšelius ir atvėsinkite. 2. Kambario temperatūroje atšildytą sviestą išsukite iki purumo, tada palengva įmaišykite su tryniais išplaktą miltelinį cukrų, supilkite brendį, suberkite vanilę. Kremą gerai atvėsinkite...
Pyragaičiai su grietinėle

Pyragaičiai su grietinėle 4 asm.

1. Tešlą atšildykite, supjaustykite kvadratėliais, susukite voleliu ir iškepkite orkaitėje, kaip nurodyta ant pakuotės. 2. Atvėsintų volelių vidų galite truputį pagremžti bulvių skustuku, kad pasidarytų tuščiaviduriai. 3. Grietinėlę išplakite iki...
Desertas su maskarpone

Desertas su maskarpone 4 asm.

1. Varškę pertrinkite per sietelį, sumaišykite su maskarpone, supilkite citrinų sultis, grietinėlę, suberkite paprastą bei vanilinį cukrų ir elektriniu plakikliu išsukite iki vientisos masės, tada įmaišykite kokosų drožles ir įdarą bent pusvalandį...
Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“

Tortas su maskarpone „Saldi nuodėmė“ 12 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukraus sirupu ir 2 šaukštais grietinėlės. Įmaišykite garuose tirpintą sviestą. Tuomet supilkite miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais. Dar įberkite citrinos žievelių ir gerai išmaišykite. Torto formoje iš...
Moliūgų sausainiai

Moliūgų sausainiai 4 asm.

1. Sumaišykite visas tešlai skirtas sudedamąsias dalis: moliūgų tyrę, kiaušinį, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, maltą imbierą, miltus, kepimo miltelius. 2. Formuokite sausainėlius ir dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. 3....
„Linksmieji voriukai“

„Linksmieji voriukai“ 4 asm.

1. Dideliame dubenyje suplakite cukrų, grietinę, aliejų, kiaušinį, vanilinį cukrų, druską, suberkite kepimo miltelius, miltus. 2. Iš tešlos formuokite rutuliukus, jei reikia, įberkite miltų, ir apie 20–25 min. kepkite 180 °C orkaitėje. 3. Atvė...
„Raganų piršteliai“

„Raganų piršteliai“ 4 asm.

1. Sumaišykite cukrų, sviestą, kiaušinį ir vanilinį cukrų. Įberkite miltų, druskos ir minkykite tešlą. Išminkę ją, 30 min. palaikykite šaldytuve. 2. Padalykite tešlą į lygias dalis ir kiekvienai suteikite piršto formą. Peiliu padarykite nedidelius...
Kriaušės su vaniliniu padažu

Kriaušės su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. 2. Kriaušes išgriebkite,...
Saldūs kukulaičiai

Saldūs kukulaičiai 4 asm.

Bulves nuskuskite, supjaustyti nedideliais gabaliukais, išvirkite ir sutrinkite. Citriną nuplikyti su karštu vandeniu, plonai nulupkite žievelę ir išspauskite sultis. Mieles patrinkite šakute, užpilkite šiltu pienu, palikite kilti apie 15 min....
Mieliniai blynai su uogomis

Mieliniai blynai su uogomis 5 asm.

1. Mieles sutrupinkite ir išsukite su 2 šaukštai cukraus. 2. Į mielių mišinį supilkite kambario temperatūros pieną, viską gerai išmaišykite, pridenkite medvilniniu rankšluostėliu ir padėkite šiltai maždaug 30 min., kol mielės ims burbuliuoti ir...
Blynų bokšteliai

Blynų bokšteliai 5 asm.

1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. 2. Trynius iki vientisos purios masės išsukite su cukrumi, tada įmaišykite varškę, suberkite miltus, nutarkuotų apelsino žievelių. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. 3. Tešlą...
Cukruoti imbierai

Cukruoti imbierai 6 asm.

1. Imbiero šaknį nulupkite, supjaustykite taisyklingos formos kubeliais, suberkite į puodą su vandeniu, pavirkite apie 15 min. ir nuovirą nupilkite. 2. Į puodą įpilkite 3 stiklines vandens, suberkite cukrų, sumeskite visus prieskonius, imbierų...
Saldus vanilinis padažas

Saldus vanilinis padažas 2 asm.

1. Užvirkite pieną ir nukaiskite. 2. Kiaušinių trynius gerai išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, ir miltais. 3. Lėtai maišydama į pieną supilkite trynių masę. 4. Nuolat maišydama padažą kaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės. 5. Šis...
Kepti obuoliai su glajumi

Kepti obuoliai su glajumi 4 asm.

1. Obuolius nuplaukite, išpjaukite sėklalizdžius, į vidų pridėkite razinų ir riešutų. 2. Paruoštus obuolius sudėkite į skardą, įpilkite šlakelį vandens ir 10–15 min. kepkite 180°C karštumo orkaitėje. 3. Paruoškite glajų: į pieną suberkite cukrų...
Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai

Braškių ir kiaušininio likerio pyragėliai 5 asm.

1. Visus tešlai skirtus produktus (išskyrus miltus) išsukite maišikliu (antgaliais, skirtais tešlai minkyti), paskui suberkite miltus ir išminkykite rankomis. Suvyniotą į plėvelę tešlą laikykite šaldytuve mažiausiai 30 min. 2. Dešimt dantytų...
Plokštainis su želė

Plokštainis su želė 8 asm.

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir tryniais. Sukant po truputį suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Kai masė pasidarys vienalytė, atsargiai įmaišykite standžiai išplaktus baltymus. 2. Paruoštą tešlą sukrėskite į...
Kokosų plokštainis

Kokosų plokštainis 5 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi. Maišant vieną po kito įmuškite kiaušinius, sukrėskite grietinę. Kai masė pasidarys vienalytė, suberkite miltus, kokosų drožles ir vėl gerai išmaišykite. 2. Kepimo skardą (didelę, nes iškepusios tešlos lakštą reikės...