1. Dubenyje sumaišykite miltus, sodą ir kepimo miltelius.
2. Bananus nulupkite ir sutrinkite elektriniu grūstuvu arba šakute.
3. Elektriniu plakikliu išmaišykite aliejų su cukrumi, po vieną įmuškite kiaušinius. Įmaišykite bananų tyrę ir vanilinį...
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų.
2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite.
3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada...
1. Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite per naktį. Nusunkite ir nuvarvinkite, sutrinkite virtuvės kombainu. Atskirkite kiaušinių trynius, įmaišykite į aguonas kartu su cukrumi ir cinamonu. Iki standžių putų suplakite baltymus, įmaiš...
1. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų. Šakute sutrinkite bananą. Mediniu šaukštu arba elektriniu plaktuvu iki purios masės išsukite sviestą su baltuoju ir ruduoju cukrumi, įmuškite kiaušinį, suberkite vanilinį cukrų...
1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus.
2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę...
1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.
2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų...
1. Sviestą atšildykite kambario temperatūroje, įmuškite trynį, tada įmaišykite persijotus miltus ir vanilinį cukrų.
2. Paruoštą tešlą gerai išminkykite, kiek pakočiokite, klokite į riebalais išteptą karščiui atsparią kepimo formą ir užlankstykite...
1. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius iki vientisos masės išsukite su cukrumi. Baltymus padėkite į šaldytuvą, kad atvėstų.
2. Manų kruopas užpilkite grietinėle ir bent pusvalandžiui palikite, kad šiek tiek išbrinktų.
3....
1. Šokoladą ir sviestą palengva ištirpinkite vonelėje virš garų ant mažos ugnies ir palikite, kad truputį pravėstų. Per tą laiką kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada po vieną įplakite trynius.
2. Į kiauš...
1. Ryžius nuplaukite, suberkite į puodelį su pienu ir figomis, užvirkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite ant mažos ugnies apie 40 min.
2. Išvirtus ryžius nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, o kai košė truputį pravės – ir medų, vanilinį cukrų...
1. Miltus sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir kepimo milteliais.
2. Kiaušinius su cukrumi labai gerai išplakite elektriniu plakikliu.
3. Tada palengva šaukštu įmaišykite jogurtą ir grietinę, lydytą sviestą, nutarkuotas citrinos žieveles.
4....
1. Nedideliais gabaliukais supjaustytą moliūgų minkštimą užpilkite puse stiklinės vandens ir ant mažos ugnies patroškinkite 30 min. Ataušusią masę sutrinkite plakikliu.
2. Mieles užpilkite šiltu pienu, įdėkite šaukštelį cukraus, šaukštą miltų ir...
1. Makaronus suberkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kelias minutes trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės. Nukoškite, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir atsargiai išmaišykite (makaronai nesulips).
2. Dideliame dubenyje sumaišykite varškę,...
1. Šiek tiek atšilusią tešlą plonai iškočiokite, įdėkite į skardą ir iškepkite (15 min.).
2. Pieną užvirinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, suberkite manų kruopas, išmaišykite, uždenkite ir nukelkite nuo ugnies. Į praaušusią ir sutirštėjusią...
1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į...
1. Nuo batono riekelių nupjaustykite pluteles ir kelioms minutėms pamerkite į pieną, kad išbrinktų, bet nespėtų sutežti. Uogas šiek tiek atšildykite.
2. Apkepo indą patepkite sviestu, dugną vienu sluoksniu padenkite išmirkusiomis batono riekelėmis....
1. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir vanilinį cukrų. Kai putos sutirštės, suberkite su likusiu cukrumi sumaišytus miltus.
2. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą torto formą, padarykite gana gilią įdubą ir iškepkite. 130°C...
1. Kiaušinius įmuškite į elektrinio maišiklio indą, suberkite cukrų, įpilkite 3 šaukštus vandens ir gerai išplakite (ne trumpiau kaip 10 min.).
2. Viename inde sumaišykite visus sausus produktus: grikių miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus....
Paruoškite pyrago pagrindą: sausainius sutrupinkite (patogu tai daryti elektriniu maišikliu). Trupinius kartu su cukrumi suberkite į dubenį, supilkite išlydytą sviestą ir gerai išmaišykite. 26 cm skersmens torto formą aukštais nuimamais kraštais...