„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vanilinis cukrus“ 3 puslapis

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis

Nekeptas Velykų varškės tortas su razinomis ir aguonomis 12 asm.

Šį tortą projekto “100 tortų Lietuvai” proga pristatė  mokytoja Dalia Žygelienė, dirbanti profesijos mokytoja Alantos technologijos ir verslo mokykloje bei mokiusi ne kartą geriausio Lietuvos virėjo titulą pelniusį šefą Deivydą Praspaliauską.

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“

Tortas su mėlynių pertepimu „Vanilinė mėlynė“ 12 asm.

Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė kulinarijos studijos „Du mėnuliai“. 

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“

Renatos Ničajienės klasikinis „Napoleonas“ 8 asm.

Renata Ničajienė (tinklaraštis „Sezoninė virtuvė“): Tai tortų tortas – amžinoji klasika, kuris per visas šventes pirmasis „išgaruoja“ nuo desertų stalo. Kelis torto sluoksnius galite pertepti spanguolių, juodųjų serbentų ar bruknių uogiene. Tortas bus gaivesnio skonio.

Čirviniai blynai

Čirviniai blynai 4 asm.

Gaminant čirvinius blynus pataria verta sumaišyti šlapias ir sausas sudedamąsias dalis ir tik tuomet jas maišyti tarpusavyje. Geriausia, kad ingredientai būtų kambario temperatūros.

Blynai-širdelės be glitimo

Blynai-širdelės be glitimo 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, supilkite ištirpintą sviestą ir gerai išplakite. 2. Kitame inde sumaišykite likusius birius produktus ir šio mišinio dėkite po šaukštą į turimą plakinį bei gerai išmaišykite. 3. Į įkaitintą širdelių formos keptuvę...
Naminiai glaistyti varškės sūreliai

Naminiai glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

Šokoladu aplieti maži varškės gabaliukai – sovietmečio palikimas. Nors tikrai neblogas, reikia pripažinti.

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške

Pyragas su juodaisiais serbentais ir varške 8 asm.

Strelkabelka.ltVietoje serbentų tiktų bet kokios rūgštesnės uogos – vyšnios, serbentai, bruknės ar spanguolės. Pyragas išėjo tikrai geras ir buvo visų įvertintas.

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu

Kavos ir bananų kokteilis su šokoladu 2 asm.

Paruoškite stiprią kavą ir ją atšaldykite. Tuomet sutarkuokite šokoladą, o bananus supjaustykite gabalėliais ir sudėkite į vaisių trintuvę. Ant jų suberkite smulkintą šokoladą, vanilinį cukrų ir prieskonius. Supilkite pieną ir kavą bei viską gerai iš...
Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis

Itališkas pieno ir grietinėlės desertas su spanguolėmis 4 asm.

Gaivus, švelnus, tirpstantis burnoje – būtent toks yra šis kreminis desertas su spanguolių rūgštelės akcentu. 

Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis

Sausainiai su spanguolėmis ir pistacijomis 6 asm.

1. Sviestą išsukite su cukrumi ir vanile. 2. Kitame inde sumaišykite miltus ir druską. 3. Miltų mišinį berkite į sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. 4. Suberkite pasmulkintas spanguoles, kapotą šokoladą ir riešutus. Viską gerai...
Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai

Obuolių pyragas, kuriame nesijaučia kieti obuoliai 8 asm.

1. Nulupkite ir griežinėliais supjaustykite obuolius. Juos suberkite į keptuvę kartu su nedideliu sviesto gabalėliu. Troškinkite obuolius ant žemos temperatūros, o jiems sušilus pagal skonį įberkite cukraus ir cinamono, tačiau troškinti dar...
Morkų pyragas su varškės kremu

Morkų pyragas su varškės kremu 8 asm.

1. Į vieną indą sudėkite ir išmaišykite visus pyrago tešlai reikalingus sausus, o į kitą – skystus ingredientus. 2. Išmaišius viską atskirai, sumaišykite viską viename dubenyje, o tada krėskite į kepimo formą ir šaukite į iki 180°C laipsnių įkaitintą...
Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu

Mėlynių pyragas su baltuoju šokoladu 8 asm.

Mėlynės ir baltasis šokoladas – tobulas derinys. Uogas galite naudoti ne tik šviežias, bet taip pat ir šaldytas. 

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas 8 asm.

Cukinijos šiame pyrage „pasislepia“, tačiau jų vaidmuo svarbus – jos suteikia lengvumo ir drėgmės. 

Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais

Trupininis pyragas su maskarpone ir obuoliais 8 asm.

Miško žvėrys: Šis puošnus pyragas papuoš ne tik savaitgalio vaišių stalą, tačiau tiks ir bet kuriai šventei – ir vaikų, ir suaugusiųjų. 

Obuolių žiedų spurgos

Obuolių žiedų spurgos 4 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Obuolių žiedų spurgos, greitos, kaip patys gardžiausi močiutės blynai – idealus kepinys, kai lauke dargana ir norisi ko nors naminio bei gardaus. 

Šokoladinis obuolių pyragas

Šokoladinis obuolių pyragas 8 asm.

Gal apie tai iki šiol negirdėjote, tačiau obuoliai ir šokoladas puikiai dera, šis pyragas – skaniausiais to įrodymas.

Apverstas abrikosų pyragas

Apverstas abrikosų pyragas 6 asm.

Dangira Šimašiutė („Prancūzijos virtuvė“): Genialumas kartais slypi paprastume. Kaip štai šis pyragas: paprastutis, bet drėgnas biskvitas ir jo saldumą atsverianti abrikosų rūgštelė – nepakartojama ir drauge labai paprasta kombinacija. O kad ši skonių simfonija būtų užbaigta iki galo, patiekite pyragą dar truputį šiltą, su vaniliniais ledais.

Jogurto ir mėlynių kokteilis

Jogurto ir mėlynių kokteilis 2 asm.

Lengvas ir gaivus kokteilis, idealus karštą dieną. 

Ledai su kiaušiniais

Ledai su kiaušiniais 4 asm.

Puikūs purūs ledai, kuriuos gaminant prireiks gana netikėto ingrediento – kiaušinių.