Į dubenį supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, cukranendrių cukrų ir vanilinį cukrų. Viską išmaišykite. Maišydami užvirinkite ant nesmarkios ugnies ir dar pakaitinkite, iki ištirps cukranendrių cukrus. Dubenį nukelkite nuo viryklės ir...
Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu baltymus išplakite iki standžių putų. Tada po šauktą berkite cukraus miltelius ir plakite toliau. Kai visus cukraus miltelius subersite, įberkite 1 šaukštelį vanilinio cukraus ir baltymus plakite dar apie 5...
Karamelei į puodą supilkite šviesųjį sirupą ir vandenį, suberkite cukrų „Fariną“ ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite ant nesmarkios ugnies. Kai cukrus ištirps, supilkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kriaušes supjaustykite 0,5 cm storio...
Į virtuvinį kombainą sumeskite pasmulkintą šaltą sviestą, kiaušinį, užberkite cukraus miltelius, druską ir miltus. Paruoškite birią tešlos trupinių masę ir padėkite į šaldytuvą. Obuolius nuplaukite, supjaustykite mažais gabaliukais ir padalinkite...
Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite teš...
Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros. Ištirpinkite sviestą. Išplakite kiaušinius su cukrumi ir supilkite į išlydytą sviestą. Sumaišykite kitus produktus, išskyrus saldainius, ir viską supilkite į kiaušinių ir sviesto mišinį. Gerai sumaiš...
Miltus, kakavos ir kepimo miltelius, vanilinį cukrų persijokite per sietelį į dubenį. Į miltus supilkite lydytą sviestą, suberkite kokosų drožles, supilkite plaktus kiaušinių trynius ir suminkykite tešlą. Ją susukite į maistinę plėvelę ir 30 minuč...
Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, aguonas ir druską. Kitame išplakite kiaušinį su cukrumi, aliejumi, vaniliniu cukrumi, pienu bei greitine. Suberkite paruoštą miltų bei aguonų mišinį ir gerai išmaišykite. Į paruoštą masę...
Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių. Sviestą gerai ištrinkite, į jį pamažėle supilkite trynius, pagal skonį įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus. Į tešlą suberkite cukrų, supilkite pieną. Viską gerai išmaišykite....
Į prikaistuvį ar keptuvę suberkite cukrų ir supilkite vandenį. Nemaišydami kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet padidinkite liepsną ir virkite, toliau nemaišydami masės. Virkite apie 5–7 min., t. y. tol, kol cukraus...
Nedideliame dubenėlyje sumaišykite sausas mieles ir šiltą vandenį. Atkreipkite dėmesį, kad vanduo būtų tik šiltas, o ne karštas, nes per karštas vanduo mieles padarys neaktyvias ir ruošiama tešla neiškils. Atidėkite dubenėlį su mielėmis ir vandeniu...
Kameroje gerai atšaldytą sviestą sutarkuokite stambia trintuve. Suberkite miltus, cukrų ir vanilinį cukrų, nutarkuotas citrinos žieveles ir rankomis maigykite, kol pasidarys trupiniai. Pusę trupinių berkite į riebalais pateptą arba kepimo...
Pirmiausia paruoškite tešlą: į dubenį persijokite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sviestą, įmaišykite kiaušinį, trynį ir užminkykite vientisą tešlą. Iš jos suformuokite rutulį, suvyniokite į...
Tešlai trynius išplakite su cukrumi, o baltymus išplakite iki standžių putų. Baltymus atsargiai įmaišykite į plaktus trynius, suberkite vanilinį cukrų ir persijotus miltus. Persikus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabaliukais ir sumaiš...
Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska. Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį. Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite. Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą. Ją...
Orkaitę įkaitinkite iki 180ºC. Pasiruoškite 30 x 22 cm keturkampę arba 26 cm apvalią formą, ją išklokite kepimo popieriumi. Virtuviniame kombaine pulso režimu maišykite miltus, cukrų, kakavą, sviestą ir vanilinį cukrų ir grietinę, kol pasidarys...
Gaminame košę:
Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.
Gaminame traškučius:
Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant...
Visuomet TIKRASIS „Napoleonas“ gaminamas tešlą kapojant peiliu, bet aš, kad būtų greičiau, tiesiog greitai suminkau – ir manau, kad skonis ir papločių tekstūra mažai kuo pasikeičia. Į dubenį suberkite miltus ir į juos burokine trintuve vis...