Receptai pagal ingredientą „Varškė“ 12 puslapis

Glaistyti varškės sūreliai

Glaistyti varškės sūreliai 4 asm.

1. Sumaišykite varškę, grietinėlę, miltelinį cukrų, minkštą sviestą ir sutrinkite iki vientisos masės. Varškės sūrelių masė jokiu būdu neturėtų būti per skysta. Taigi nepadauginkite grietinėlės ir sviesto, o jeigu reikia, įdėkite daugiau varškės....
Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške

Cukinijų ir baklažanų blyneliai su varške 3 asm.

1. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite kubeliais. Bulvę sutarkuokite, česnaką susmulkinkite ir sumaišykite su cukinijų ir baklažanų kubeliais. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Suberkite miltus, pipirus, žalumynus ir šiek tiek pasūdykite. Viską...
Morkų pyragas

Morkų pyragas 4 asm.

1. Kambario temperatūros sviestą ar margariną rankomis sumaišykite su miltais, druska, sūriu ir vandeniu. Jei tešla per minkšta, įberkite dar miltų. Tešla išklokite kepimo popieriumi padengtą skardą ir 20 minučių laikykite šaldytuve. 2. Atvėsusią...
Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje

Rikotos ir špinatų „Flans'ai“ su staigmena viduje 6 asm.

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 °C. Kietai išvirkite kiaušinius, juos atvėsinkite ir nulupkite lukštus. 2. Iš varškės rankomis suformuokite 6 rutuliukus (mažesnius nei graikiško riešuto dydžio). 3. Visiškai atšildykite špinatus, nusunkite...
Kriaušės su salierų ir varškės įdaru

Kriaušės su salierų ir varškės įdaru 2 asm.

1. Kriaušes supjaustykite (galite perpjauti pusiau arba pjaustyti stambesnėmis riekelėmis). Grūdėtąją varškę gerai nuvarvinkite ir sutrinkite su paprasta varške. 2. Paprikas ir saliero stiebą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į varškės kremą,...
Baklažanų suktinukai

Baklažanų suktinukai 2 asm.

1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite pailgomis riekelėmis. Kiekvieną riekelę įtrinkite druska, sudėkite į dubenį sluoksniais ir paslėkite 15 minučių. Iš baklažanų išsiskyrusias sultis nupilkite, o riekeles nuplaukite tekančiu vandeniu ir...
Varškės blyneliai

Varškės blyneliai 4 asm.

Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne...
Patys greičiausi blynai

Patys greičiausi blynai 2 asm.

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi. 2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.   3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės. 4....
Grikių blynai

Grikių blynai 4 asm.

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu. 2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę. 3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS! Recepto autorė Jū...
Varške įdaryti makaronai

Varške įdaryti makaronai 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje (virkite 5 minutėmis trumpiau, nei nurodyta ant pakelio). Išgriebus, sudėkite į sietelį ir gerai nuvarvinkite. 2. Varškę ištrinkite su kiaušiniu, smulkintais česnakais bei grietine. Pagal skonį įberkite...
Keptos bulvės su varške ir saliamiu

Keptos bulvės su varške ir saliamiu 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių. 3. Kol bulvės kepa, paruoš...
Apkepas su pomidorais

Apkepas su pomidorais 5 asm.

1. Makaronus su šlakeliu aliejaus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės, ir perplaukite, kad nebūtų sulipę. 2. Pomidorus nuplaukite, supjaustykite gabalėliais, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. 3. Svogū...
Lietinių ritinėliai

Lietinių ritinėliai 4 asm.

1. Sumaišykite tešlą ir iškepkite lietinius. 2. Pagaminkite lietinių įdarą: sutrinkite varškę, įpilkite pieno, sudėkite šaldytas braškes ar kitas uogas ir viską išplakitee su elektriniu mikseriu iki vienalytės masės. 3. Ant karštų lietinių už...
Varškės blynai

Varškės blynai 4 asm.

1. Varškę, cukrų ir kiaušinius gerai išplakite, sudėkite miltus su krakmolu ir gerai išmaišykite. 2. Dėkite po šaukštą tešlos į keptuvėje įkaitintą aliejų ir kepkite po 1-2 minutes kiekvieną pusę. 3. Patiekite su uogų padažu, uogiene ar džemu....
Moliūginis pyragas

Moliūginis pyragas 6 asm.

1. Sausainius sutrinkite, sumaišykite su auksaspalviu sirupu ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite formos dugną ir šiek tiek kraštus. 2. Kiaušinius išplakite iki purumo su cukrumi ir vanilės esencija, dėkite varškę ir išsukite iki vientisos...
Kuršėnų vyniotinis (improvizacija su juodųjų serbentų uogiene)

Kuršėnų vyniotinis (improvizacija su juodųjų serbentų uogiene) 6 asm.

1. Paruoškite biskvitą: kiaušinių trynius ir cukrų išplakite iki purumo, į juos sudėkite miltus ir gerai išmaišykite. 2. Tada atskirai iki standumo išplakite baltymus. Juos šaukštu atsargiai įmaišykite į tešlą (maišykite tol, kol ji taps vientisa)....
Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas

Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. 2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant...
Prancūziškas varškės pyragas

Prancūziškas varškės pyragas 6 asm.

1. Pirmiausia pagaminkite trupininę tešlą: sviestą sutarkuokite burokine tarka (rekomenduoju jį prieš tai atšaldyti) ir sumaišykite su puse stiklinės cukraus bei miltais. Pirštais viską gerai sutrinkite, kol gausite į šlapią smėlį panašius...
Pusryčių kokteilis

Pusryčių kokteilis 1 asm.

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės. 2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono. Skanaus! Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknė...
Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris 4 asm.

Pradėti reikėtų nuo varškės gamybos. 1. Užvirinkite pieną ir atskirai pašildykite rūgpienį. Rūgpienį supilkite į pieną ir išmaišykite. (Knygoje reikia daryti atvirkščiai - pieną supilti į rūgpienį, tačiau mano puodas su pienu buvo didesnis). Atauš...