1. Pirmiausia reikia pasiruošti varškę: įmušti kiaušinius, supilti du trečdalius indelio kondenduoto pieno, sukrėsti varškę ir viską išplakti elektriniu plakikliu iki kreminės masės.
2. Tada ruoškite tešlą: sviestą apipilkite miltais ir kapokite...
1. Sodą nugesinkite su šlakeliu actu.
2. Kiaušinius su cukrum gerai išplakite, suberkite vanilinį cukrų, miltus, sodą, varškę ir išminkykite tešlą.
3. Iš paruoštos tešlos formuokite apvalias spurgas ir virkite gerai įkaitintame aliejuje.
4. Iš...
1. Riestainius pamirkykite piene, kol suminkštės.
2. Išplakite varškę, vanilinį cukrų, cukrų ir kiaušinį iki vientisos kreminės masės (cukraus berkite pagal skonį).
3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną į...
1. Kiaušinį išplakite su pienu, įberkite pusę šaukšto cukraus, trupučiuką druskos, supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
2. Kepkite lietinius blynus. Varškę sumaišykite su likusiu cukrumi ir karštu vandeniu perlietomis razinomis ir dėkite į...
1. Kiaušinius iki purumo išplakite su 2 šaukštais milteliniu cukrumi, miltais ir krakmolu.
2. Skardą ištepkite sviestu, supilkite į torto formą tešlą ir kepkite 10 min.
3. Maskarponę sumaišykite su trinta varške.
4. Grietinėlę suplakite su...
1. Įkaitintoje orkaitėje (180 °C) apie 10 min. kepkite sluoksniuotos tešlos lakštus, kol šie švelniai apskrus.
2. Tuo metu išsukite varškę su maskarponės sūriu, milteliniu cukrumi, pagardinkite citrinų sultimis. Jei kremas per tirštas, galima šiek...
1. Kiekvieną tešlos lakštą padalinkite į 2 dalis ir tokiu būdu bus galima iškloti 10-ies keksiukų formelių dugnus. Tešlą reikia prispausti prie kraštelių, o jos perteklių tiesiog nugnybti ties formelių viršumi.
2. 180 °C temperatūros orkaitėje...
1. Trintus sausainius sumaišykite su ruduoju cukrumi ir tirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formos dugną ir šiek tiek kraštus. Forma turi būti ištepta sviestu.
2. Kiaušinius iki purumo išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Varškę...
1. Lietinių tešlai sumaišykite kiaušinius, tirpintą sviestą, pusę stiklinės pieno, 1 šaukštą cukraus bei miltus.
2. Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek aliejaus, pilkite į keptuvę 2 šaukštus tešlos, paskirstykite per visą keptuvės plotą ir gražiai...
1. Smulkintuvo pagalba susmulkinkite kumpį ir špinatus, įdėkite prieskonius ir viską sumaišykite su varške.
2. Duonos lazdeles dekoruokite kumpiu ir patiekite su šia varškės užtepėle. Viršų dar apibarstykite trupintomis lazdelėmis.
Skanaus!...
1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
1. Garuose lydytą sviestą sumaišykite su gerai išplaktu kiaušiniu, 2 šaukštais sutirštinto pieno. Ištirpinkite 150 g cukraus ir rudąjį cukrų. Miltus sumaišykite su kakava ir kepimo milteliais ir į gautą mišinį supilkite skystą plakinį.
2. Gerai iš...
Šios salotos yra sluoksniuojamos.
1. Išvirkite kiaušinius.
2. Pirmiausiai sutarkuokite kiaušinių baltymus, ant viršaus berkite fermentinį sūrį, viršų aptepkite majonezu.
3. Toliau ant majonezo sluoksnio dėkite tuną, labai mažais gabaliukais...
1. Sviestą ištirpinkite, įdėkite cukrų, kakavą ir viską gerai išmaišykite. Į gautą masę įmaišykite miltus bei kepimo miltelius, gerai išminkykite ir užšaldykite.
2. Kiaušinių trynius išplakite su cukrumi, sumaišykite su varške ir sutrinkite...
1. Varškę sumaišykite su grietine, cukrumi bei cinamonu ir gautą masę sutrinkite blenderiu.
2. Tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Dėkite po šaukštelį varškės įdaro ant kiekvieno tešlos gabalėlio, kraštus užlenkite į viršų ir už...