Receptai pagal ingredientą „Varškė“ 5 puslapis

Velykinė „Paska“

Velykinė „Paska“ 8 asm.

Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite minkštą sviestą, cukrų, kondensuotą pieną ir viską gerai išmaišykite. Išplakite grietinėlę ir palengva įmaišyti į varškės masę. Spanguoles nuplikykite ir pamerkite į stiklinę su romu. Į varškės masę sudėkite...
„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis

„Paska“: nekeptas varškės pyragas su vyšniomis 6 asm.

Per sietelį išspauskite kiek įmanoma daugiau vandens iš varškės, įdėkite į marlę ir, pakabinę virš indo, palikite per naktį. Vyšnių brendį (likerį) sumaišykite su cukrumi ir užvirinkite, tada dėkite vyšnias, dar šiek tiek palaikykite ir nuimkite nuo...
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Gaivus nekeptas tortas

Gaivus nekeptas tortas 4 asm.

Sausainius sutrinkite elektriniu trintuvu. Sviestą ištirpinkite karšto vandens vonelėje, supilkite į trupinius ir išmaišykite. Atsegamą pyrago formą išklokite kepimo popieriumi, sukrėskite sausainių masę ir tolygiai paskleiskite, stipriai...
Tortas Velykoms

Tortas Velykoms 4 asm.

Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių temperatūros. Viename dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Sutarkuokite smulkesne nei burokine trintuve morkas. Kitame dubenyje sumaišykite tarkuotas morkas, kapotus riešutus,...
Šimtalapis su varške

Šimtalapis su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su sausom mielėm ir trupučiu cukraus. Į miltus supilkite pašildytą pieną ir suplaktus 3 kiaušinius. Minkykite, kol tešla taps elastinga. Padalinkite į 5 vienodo dydžio gabalėlius ir palikite kilti apie 20–30 min. Tuo tarpu iš...
Gaivus velykinis tortas

Gaivus velykinis tortas 4 asm.

Sumalkite sausainius su riešutais. Išlydytą sviestą sumaišykite ir trumpai užvirkite su sutirštintu pienu (100 g). Išminkykite, sudėkite į torto formą, išlyginkite ant dugno ir pakepkite apie 12 minučių. Torto pagrindas būna kietas – tokio ir reikia....
Indiški kukuliai

Indiški kukuliai 4 asm.

Dubenyje sumaišykite faršą, duonos džiūvėsėlius ir kiaušinį. Leiskite mišiniui pastovėti 10 minučių. Suridenkite kukulius ir kepkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai paruduos.  Įberkite prieskonių mišinio „Tikka Masala“ ir įpilkite vandens....
Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis 4 asm.

Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite. Kitame inde iki standumo išplakite  baltymus. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius. Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė....
Moliūgų ir varškės pyragas

Moliūgų ir varškės pyragas 4 asm.

Sausainius sutarkuokite ar sutrupinkite iki miltų, kad neliktų stambių gabaliukų. Dėkite šaukštą cukraus, supilkite išlydytą sviestą ir viską gerai išmaišykite. Šia mase padenkite (dugną bei kraštus) sviestu išteptą kepimo skardą. Grietinėlę šiek...
Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“

Daržovių pyragas „Sveikas, rudenėli“ 4 asm.

Šis pyragas paprastas, sotus, šiltas ir aromatingas ir dar nebrangus. Nuostabus dar tuo, kad keisdami daržoves, jų proporcijas, gausite vis kitą patiekalą. Nereikia lakstyti po parduotuves ieškant produktų, kiekvienose namuose rasite visko, ko reikia šiam pyragui, lengvai pakeisite tais produktais, kuriuos turite. Recepto autorė pyragą kepa torto formoje, kad galėtų išimti iš formos visą ir gražiai supjaustyti. Įdaro turėtų gautis pilna vidutinio dydžio keptuvė. 
Moliūginis varškės pyragas

Moliūginis varškės pyragas 4 asm.

Varškę, moliūgų tyrę, kiaušinius ir cukrų išplakite iki vientisos masės. Tuomet sodą nugesinkite su grietine ir įmaišykite į masę drauge su persijotais miltais. Pagardinkite vanilininiu cukrumi, rožių vandeniu, romu. Kepkite apie 45 min. 180 laipsnių...
Cukinijų užkepėlė

Cukinijų užkepėlė 3 asm.

Cukinijas nulupkite, perpjaukite išilgai, išskobkite sėklas. Iš marinatui skirtų produktų sumaišykite ir pagaminkite marinatą, kuriuo apšlakstykite cukinijas ir po kelis šaukštus įpylę į cukinijų vidų, palikite  daržovę marinuotis keletui valandų....
Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais

Desertinis varškės sūris su želė gabaliukais 4 asm.

Želatiną suberkite į 250 ml pieno ir palikite, kad išbrinktų. Skirtingų spalvų želė užpilkite karštu vandeniu ir supilstykite į atskiras formas. Atvėsusią sudėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Galite pilti kiek mažiau vandens, kad želė būtų standesnė...
Šokoladinis tortas su varškės įdaru

Šokoladinis tortas su varškės įdaru 6 asm.

Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą. Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki...
Pyragas „Angelo ašaros“

Pyragas „Angelo ašaros“ 4 asm.

Reikės 26 cm skersmens tortinės. Pasiruoškite pyrago pagrindą. Tortinę išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Sviestą išsukite su cukrumi ir druska, įplakite kiaušinį. Suberkite pusę miltų ir kepimo miltelius, išmaišykite....
Kūmos pyragas su varške

Kūmos pyragas su varške 4 asm.

Miltus sumaišykite su cukrumi ir kakava. Įtarkuokite sviestą ir rankomis viską sutrinkite iki vienodo dydžio trupinių. Įmaišykite grietinę. Pusę tešlos sudėkite į 26 cm skersmens tortinę, paviršių išlyginkite. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 190...
Varškėčiai su manais

Varškėčiai su manais 2 asm.

Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė). Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir...
Bulvių ir varškės spurgos

Bulvių ir varškės spurgos 4 asm.

Bulves išvirkite, atvėsinkite ir sumalkite arba sugrūskite iki vientisos masės. Į bulvių masę sukrėskite varškę, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, kepimo miltelius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite muskatu. Gruzdintuvėje ar nedideliame...
Šilkinis varškės apkepas su bananais

Šilkinis varškės apkepas su bananais 12 asm.

Apkepas – tikrai daugelio mėgstamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek lengviems pietums ar vakarienei, tiek gardžiam desertui, o ypač, jei jis lengvas, purus, švelnus ir tiesiog užburia bananų aromatu...