Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Varškės sūris“ 2 puslapis

Sūrio pyragas su vynuogėmis

Sūrio pyragas su vynuogėmis 4 asm.

1. Iš lazdynų riešutų, stiklinės miltų, 100 g cukraus, kiaušinio, 150 g pjaustyto sviesto užminkykite tešlą. Įvyniokite į foliją ir 30 minučių laikykite šaldytuve. 2. Stalą pabarstykite miltais. Iš atšalusios tešlos iškočiokite maždaug 36 cm...
Sūrio pyragas su braškių padažu

Sūrio pyragas su braškių padažu 4 asm.

1. Apskritą 20 cm skersmens atsegamą skardą išklokite kepimo popieriumi. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su sausainių trupiniais. Masę sudėkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir 10 minučių kepkite 180 laipsnių orkaitėje. 2. Įdarui varškės sū...
Porų pyragas

Porų pyragas 6 asm.

1. Į dubenį suberkite miltus, druską, sudėkite smulkintą sviestą ir minkykite, kol susidarys trupiniai. Gausiai apšlakstykite juos šaltu vandeniu ir suminkykite vientisą tešlą. Suformavusi iš jos rutulį, pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. 2....
Pyragas su kriaušėmis

Pyragas su kriaušėmis 4 asm.

1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir su sviestu ištirpinkite į karšto vandens vonelę įstatytame inde. 2. Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos gerai išsukite. Įmaišykite tepamąjį varškės sūrį ir tirpintą šokoladą, su kepimo milteliais iš...
Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu

Užkandėlės su dviejų rūšių sūriu 6 asm.

1. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje ir supjaustykite kvadratėliais. 2. Grietinę gerai išsukite su traiškytomis česnako skiltelėmis, druska ir raudonėliais. 3. Svogūnus nulupkite, apibarstykite druska, užspauskite citrinos sulčių,...
Makaronai su cukinijomis ir pomidorais

Makaronai su cukinijomis ir pomidorais 3 asm.

1.Cukinijas supjaustykite piršto storio ir 5 centimetrų ilgio juostelėmis. Česnako skilteles, svogūną, nuskabytus čiobrelių lapelius susmulkinkite. 2.Dviejuose šaukštuose aliejaus pakepinkite svogūną ir česnaką, sudėkite cukinijas, suberkite č...
Ypatingas kriaušių pyragas

Ypatingas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraš...
Picos su įdaru

Picos su įdaru 4 asm.

1. Pieną pašildykite, supilkite į gilesnį dubenį su šiltu vandeniu, ten pat suberkite druską, mieles, cukrų ir viską išmaišykite. 2. Į masę supilkite miltus, šaukštelį alyvuogių aliejaus, išmaišykite ir iš tešlos suformuokite rutulį ir valandą...
Tiršta krabų sriuba

Tiršta krabų sriuba 4 asm.

1. Cukiniją, papriką, sūrį supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite krabus. Prikaistuvyje ant nedidelės ugnies svieste pakepinkite cukiniją ir saldžiąją papriką. Tada supilkite pieną, suberkite miltus, smulkintus svogūnų laiškus, paskaninkite druska,...
Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais

Bulvių apkepas su mėsa ir špinatais 6 asm.

1.Bulves išvirkite su lupenomis ir atvėsinkite. Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir truputį pakepinkite įkaitintame aliejuje. Dėkite nuplautus ir nuvarvintus špinatus, keptuvę uždenkite ir ant silpnos ugnies kaitinkite 5 minutes. Pasū...
Cukinijų ir fetos apkepas

Cukinijų ir fetos apkepas 4 asm.

1.Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Cukinijas nuplaukite, bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus nuplaukite ir supjaustykite riekelėmis. 2.Daržoves sudėkite į dubenį, pabarstykite miltais, druska, pipirais, raudonė...
Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas

Makaronų su pomidorais ir cukinija apkepas 4 asm.

1. Makaronus virkite dideliame kiekyje pasūdyto vandens. Nepervirkite! 2. Cukiniją ir pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite maždaug 0,5 cm storio riekelėmis. Makaronus, cukiniją ir pomidorus sumaišykite ir sudėkite į aliejumi išteptą...
Salotos su marinuotu sūriu

Salotos su marinuotu sūriu 2 asm.

1. Sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į stiklainį pramaišiui su citrinų griežinėliais, prieskoninėmis žolelėmis, druska, pipirų mišiniu (galite įdėti ir maltos aitriosios paprikos). Sandariai uždarykite ir marinuokite sūrį per naktį vėsioje...
Keptas varškės sūris

Keptas varškės sūris 2 asm.

1. Česnako skilteles, alyvuogių aliejų, žolelių mišinį, pipirus, druską ir žiupsnelį cukraus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir gerai sutrinkite. Varškės sūrį apipilkite mišiniu, gerai įtrinkite ir palikite bent 2–3 valandoms pastovėti. 2. Sūrį...
Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis

Tortilijos su kumpiu ir daržovėmis 4 asm.

1. Tortiljas supjaustykite maždaug 8 cm pločio juostomis, kiekvieną patepkite varškės sūreliu. 2. Ant kiekvienos juostos dėkite kelis nuplautus ir kruopščiai popieriniu rankšluosčiu nusausintus salotų lapus, kumpio griežinį, kelias iš marinato iš...
Aštrios moliūgų salotos

Aštrios moliūgų salotos 2 asm.

1. Moliūgo netarkuokite, o supjaustykite pailgais šiaudeliais. 2. Susmulkinkite kitus produktus, sumaišykite sojų padažą su majonezu ir užliekite ant salotų, įberkite pipirų, paprikos miltelių ir išmaišykite. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Skanuolis tortas

Skanuolis tortas 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite. 2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug maž...
Morkų ir varškės sūrio salotos

Morkų ir varškės sūrio salotos 4 asm.

1. Varškės sūrį supjaustykite kubeliais, sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintas šviežias prieskonines žoleles, užpilkite alyvuogių aliejaus ir citrinos sulčių mišiniu (kad vos semtų), pagal skonį įberkite druskos, atsargiai išmaišykite ir palikite...
Lašiša ir varškė lavaše

Lašiša ir varškė lavaše 4 asm.

1. Lašišų filė supjaustykite gabalėliais ir apšlakstykite citrinos ir apelsino sulčių mišiniu. 2. Varškės sūrį kelis kartus permalkite mėsmale, sumaišykite su gerai nuvarvinta grūdėta varške, pasūdykite, pagardinkite pipirais, džiovintais...
Pikantiškas sumuštinis

Pikantiškas sumuštinis 2 asm.

1. Pirmiausia paruoškite citrininį sviestą: kambario temperatūros minkštą sviestą išsukite su nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir citrinos sultimis. 2. Po vieną duonos riekelės pusę apskrudinkite sausoje keptuvėje ir, kai šiek tiek pravės,...