„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vermutas“

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės

Su česnakais troškintos vištos šlaunelės 4 asm.

Strelkabelka.ltTai klasikinis prancūzų receptas, man jis labai patinka dėl savo paprastumo ir skonio. Jei nekepėt česnako savo luobelėse, tai tikrai siūlau išbandyti – aštrų skonį pakeičia švelnus ir kreminis.

Itališkos salotos su tunu

Itališkos salotos su tunu 4 asm.

Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, palikite atvėsti. Kiaušinius išvirkite. Kai atvės, nulupkite, supjaustykite riekelėmis. Nuplautas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas salotas suplėšykite. Nuo tunų gabaliukų nupilkite marinatą, š...
Daugiaryžis su rikota

Daugiaryžis su rikota 4 asm.

Džiovintus pomidorus pasmulkinkite, apšlakstykite 50 ml vermuto, palikite brinkti. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suberkite į gilią keptuvę su karštais riebalais. Kepinkite, kol svogūnai pagels.  Suberkite ryžius, maišydama...
Lašišų ir žalumynų užtepėlė

Lašišų ir žalumynų užtepėlė 3 asm.

Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite. Į puodą supilkite žuvų...
Daržovių ir lašišų sriuba

Daržovių ir lašišų sriuba 6 asm.

1. Nuluptus porus ir salierus supjaustykite griežinėliais, česnakus sutrinkite. Nuskustas morkas sutarkuokite šiaudeliais, bulves supjaustykite kubeliais. Juodąsias alyvuoges perpjaukite pusiau. 2. Pomidorus ties viršūnėlėmis kryžmai įpjaukite,...
Obuolių vyniotinis

Obuolių vyniotinis 6 asm.

1. Pirmiausia užminkykite tešlą: į dubenį suberkite miltus, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, tirpintą sviestą, citrinų sultis, viską gerai išminkykite ir suformuokite tešlos rutulį. Jį dėkite į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir...
Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas

Karamelizuotų svogūnų ir spanguolių pagardas 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, perpjaukite per pusę, supjaustykite plonyčiais griežinėliais. Česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, suberkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, česnako skiltelę, čiobrelius, trumpai...
Moliūgų sriuba su voveraitėmis

Moliūgų sriuba su voveraitėmis 4 asm.

1.Moliūgą perpjaukite pusiau ir šaukštu išvalykite sėklas. Puses supjaustykite riekėmis ir nulupkite. Minkštimą supjaustykite stambiais gabaliukais. 2.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūną ir moliūgo gabaliukus pakepinkite su šaukš...
Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais

Trupininis pyragas su džiovintais abrikosais 6 asm.

1. Abrikosus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nusausinkite, užpilkite vermutu ir palikite 2 valandas, kad abrikosai išbrinktų, tada juos susmulkinkite. 2. 200 g margarino, 150 g cukraus ir vanilinį cukrų išsukite iki vientisos masės. Kai...
Lašišų užtepėlė

Lašišų užtepėlė 8 asm.

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. 2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite. 3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti....