Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Vištiena“ 10 puslapis

Pomidorų padaže marinuota vištiena

Pomidorų padaže marinuota vištiena 5 asm.

1. Pomidorų padažą pagardinkite prieskoniais, žiupsneliu cukraus, pasūdykite, išmaišykite ir gauta mase įtrinkite vištieną. 2. Palaikykite vėsiai per naktį. Dėkite į orkaitę ir pakepkite pusę valandos. Tada užpilkite smulkintomis daržovėmis, sumaiš...
Gaivios salotos su vištiena

Gaivios salotos su vištiena 2 asm.

1. Salotos lapus suplėšykite, konservuotus persikus ir vištienos krūtinėlę supjaustykite gabalėliais. 2. Salotas, persikus ir vištieną išdėliokite lėkštėje, suberkite džiovintas slyvas, graikinius riešutus, sukrėskite majonezą bei grietinę,...
Vištiena su morkomis

Vištiena su morkomis 4 asm.

1. Vištieną įtrinkite druska bei prieskoniais ir per naktį pamarinuokite. 2. Dėkite ją į keptuvę ir troškinkite apie valandą, vis įpildama vandens. 3. Galiausiai suberkite tarkuotas morkas, susmulkintus česnakus ir viską troškinkite, kol suminkštė...
Žymės: vištiena, morkos
Imbierinis vištienos troškinukas

Imbierinis vištienos troškinukas 2 asm.

1. Moliūgą, supjaustytą kubeliais kartu su susmulkintu česnaku, pakepinkite su gabalėliu sviesto (maždaug 30 g). Kai kubeliai suminkštės, supilkite ant jų džiuvėsėlius ir dar šiek tiek pakepinkite. 2. Suberkite gabalėliais pjaustytą vištieną, į...
Kuskuso apkepėlė

Kuskuso apkepėlė 4 asm.

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min. 2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir paš...
Kiniška vištiena su paprikomis

Kiniška vištiena su paprikomis 2 asm.

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus. 2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite. 3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroš...
Sūriu ir vištiena įdaryti persikai

Sūriu ir vištiena įdaryti persikai 2 asm.

1. Susmulkinkite svogūną, virtą vištienos filė ir sumaišykite su tarkuotu sūriu, majonezu, krapais bei prieskoniais. 2. Gauta mase įdarykite konservuotus persikus. Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis

Salotos su pievagrybiais, vištiena ir braškėmis 4 asm.

1. Krūtinėlės mėsą supjaustykite, pagal skonį pamarinuokite ir iškepkite ant grotelių. Iškepusią vištieną susmulkinkite. 2. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, apibarstykite druska ir iškepkite ant grotelių. 3. Lėkštę išklokite salotų...
Lietinių blynų tortas

Lietinių blynų tortas 6 asm.

1. Smulkiai supjaustykite vištieną, įdėkite po žiupsnelį kario, juodųjų pipirų, maltų lauro lapų, druskos, išmaišykite ir palikite pastovėti bent pusvalandžiui. 2. Iš duotųjų produktų iškepkite ne visai plonus lietinius blynus. Būtų gerai, kad jie...
Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas

Keptų vištų sparnelių skruzdėlynas 6 asm.

1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį. 2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir...
Vištienos - voveraičių šventinis troškinys

Vištienos - voveraičių šventinis troškinys 6 asm.

1. Troškiniui naudokite tradiciškai konservuotas voveraites - su druska, pipirais, lapeliais, truputėliu acto, bei kmynais. 2. Vištieną susmulkinkite, pabarstykite prieskoniais iš malūnėlio ir apkepinkite svieste kartu su svogūnais. Kai vištiena...
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Riešutinis vištienos vyniotinis

Riešutinis vištienos vyniotinis 6 asm.

1. Riešutus išgliaudykite ir susmulkinkite smulkintuvu. Kartu susmulkinkite ir česnako galvą. (Sunku tai padaryti, bet namuose džiovintos spanguolės labiausiai tiktų šiam receptui. Parduotuvėje pirktas spanguoles "neutralizuokite" pamirkiusi...
„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso

„Rožės“ iš vištienos ir kuskuso 4 asm.

1. Kuskusą paruoškite pagal instrukciją. Užplikinkite tuo sultiniu, kuriame virė višta su vištienos prieskoniais, petražolėmis, svogūnais. 5 svogūnų galus nupjaukite, perpjaukite, išnarstykite, saikingai patrinkite druska su aliejumi ir petražolė...
Vištiena raugintų kopūstų patale

Vištiena raugintų kopūstų patale 5 asm.

1. Vištienos kumpelius švariai nuplaukite ir įtrinkite druska, kmynais, česnaku ir pipirais. Palaikykite kelias valandas, kad pasimarinuotų. 2. I kepimo maišą dėkite kopūstus ir mėsą, užriškite ir kepkite 190 °C temperatūros orkaitėje apie 1 val....
Žymės: vištiena
Šventinė kepta višta

Šventinė kepta višta 6 asm.

1. Vištą išmirkykite vandenyje, nusausinkite. 2. Aliejų sumaišykite su citrinos sultimis, maltais pipirais, laurų lapeliais, čiobreliais, smulkintais česnakais. Šiuo mišiniu ištrinkite vištą. Į vidų ir po oda iš kraštų prikimškite kmynų, nes bū...
Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis

Paukštienos salotos su persikais ir saulėgrąžomis 3 asm.

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus). 2. Kai mėsytė apskrus, suberkite saulėgrąžas ir viską kartu pakepinkite. 3. Tuomet belieka supjaustyti...
Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais

Paukštienos salotos su mocarela, pomidorais ir špinatais 6 asm.

1. Džiovintus pomidorus užpilkite aliejumi ir palaikykite apie valandą, kad išmirktų. 2. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, sudėkiti išmirkusius džiovintus pomidorus, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia...
Paukštienos salotos su gražgarstėmis

Paukštienos salotos su gražgarstėmis 4 asm.

1. Paukštienos krūtinėlę supjaustykite šiaudeliais, užberkite prieskonių, šiek tiek druskos ir kepkite (geriausia kepti visiškai be aliejaus). 2. Kai mėsytė apskrunda, suberkite moliūgų sėklas ir viską kartu pakepinkite. 3. Tuomet belieka...
Salotos „Saulėgrąža“

Salotos „Saulėgrąža“ 2 asm.

1. Salotas dėkite sluoksniais - vištiena, pievagrybiai, kiaušiniai, sūris, tryniai. 2. Kiekvieną sluoksnį pertepkite majonezu. Papuoškite alyvuogėmis ir traškučiais - padarykite saulėgrąžą. :) Receptą atsiuntė Liuda A.
Žymės: salotos