„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vištienos sultinys“ 5 puslapis

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba

Saldžiųjų paprikų ir pomidorų sriuba 4 asm.

1. Smulkiai supjaustykite svogūną ir česnaką, viską pakepkite ant sviesto įkaitintoje keptuvėje. Įberkite miltų ir maišydami dar pakepkite. 2. Iš saldžiųjų paprikų pašalinkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Kubeliais supjaustykite pomidorus. Į...
Makaronai su vištienos faršu

Makaronai su vištienos faršu 4 asm.

1.Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą porą. 2.Sudėkite faršą ir šiek tiek apkepkite. Sudėkite makaronus, supilkite sultinį, sojų padažą ir ant mažos ugnies troškinkite 7–8 minutes. 3.Tuo metu plonai supjaustykite grybus...
Kalakutienos ir bulvių apkepas

Kalakutienos ir bulvių apkepas 6 asm.

1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu. 2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių. 3.Keptuvė...
Tiršta moliūgų sriuba

Tiršta moliūgų sriuba 12 asm.

1. Perpjaukite moliūgus pusiau ir išimkite sėklas. Sudėkite puseles nupjautomis pusėmis žemyn į kepimo skardą. Kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių. Apverskite. Kepkite dar 20–25 min., kol moliūgai bus minkšti. 2. Šaukštu iš...
Vištiena citrinų ir vyno padaže

Vištiena citrinų ir vyno padaže 4 asm.

1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos. 2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite...
Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu

Kuprės filė kepsnys su bulvių kremu 4 asm.

1. Pirmiausia pašalinkite žuvies odą, išimkite kaulus ir supjaustykite kuo didesniais stačiakampiais gabalais. Apibarstykite filė gabaliukus druska ir maltais baltaisiais pipirais. Žuvį porą minučių apkepkite keptuvėje. 2. Pomidorus nuplikykite...
Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais

Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais 6 asm.

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite. 2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska....
Pikantiška faršo sriuba

Pikantiška faršo sriuba 4 asm.

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite. 2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų...
Vengriška tiršta pievagrybių sriuba

Vengriška tiršta pievagrybių sriuba 4 asm.

1.Puode ištirpinkite sviestą ir 5 minutes pakepkite smulkintus svogūnus. 2.Sudėkite pjaustytus pievagrybius ir kepkite dar 5 minutes. Įmaišykite maltą papriką, sojų padažą, sultinį ir virkite 15 minučių. 3.Mažame indelyje sumaišykite miltus su...
Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis

Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis 6 asm.

1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą.  2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite....
Kalakutienos „duona“ su sūriu

Kalakutienos „duona“ su sūriu 8 asm.

1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite. 2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite...
Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu

Vištienos šlaunelės su daržovių ir maskarponės sūrio užpilu 4 asm.

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Sudėkite vištienos šlauneles, uždenkite ir ant vidutinės ugnies kepkite apie 10 minučių. Retkarčiais apverskite. 2. Tuo tarpu susmulkinkite morką, svogūną ir saliero lapkotį. Smulkintas daržoves suberkite...
Kalakutienos drebučiai

Kalakutienos drebučiai 5 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens, paskui išbrinkinkite karšto vandens vonelėje. 2. Vandenį užvirinkite, sudėkite ku­beliais su­pjaustytą mėsą, šiaudeliais supjaustytas morkas, sumeskite sultinio kubelius ir virkite apie...
Balandėliai su kalakutiena

Balandėliai su kalakutiena 6 asm.

1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių. 2. Po kukulį mėsos...
Daržovių troškinys su paukštiena

Daržovių troškinys su paukštiena 6 asm.

1. Susmulkintą vištieną pirmiausia ištrinkite „Provanso“ prieskoniais ir palikite, kad įsigertų. Bulves ir morkas nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Ant jų užpilkite 1 šaukštą aliejaus, kmynų, skiltelę smulkinto česnako, truputį druskos. Išmaiš...
Daržovių troškinys su mėsos kukuliais

Daržovių troškinys su mėsos kukuliais 6 asm.

1. Nuluptas bulves supjaustykite riekelėmis, apibarstykite smulkintomis petražolėmis su žiupsneliu druskos ir išdėliokite inde, kuriame viską kepsite. Susmulkinkite kopūstą, morką bei vieną svogūną, išmaišykite su majonezu ir gautą masę užklokite...
Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje

Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje 6 asm.

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves 2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine. Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Ryžių ir kalakutienos apkepas

Ryžių ir kalakutienos apkepas 4 asm.

1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite. 2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą. 3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30...
Kiauliena toskanietiškai

Kiauliena toskanietiškai 4 asm.

1. Miltus sumaišykite su druska ir pipirais. 2. Kiaulienos gabaliukus pavoliokite miltų mišinyje ir apkepkite alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių po keletą minučių. 3. Aliejuje, kuriame kepė mėsa, pakepinkite česnakus ir supilkite actą bei sultinį....
Kiaulienos ir paprikų guliašas

Kiaulienos ir paprikų guliašas 4 asm.

1. Mėsą susmulkinkite kaip šašlykams. Į pusę litro virinto šalto vandens įpilkite 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir laurų lapelių, šaukštą druskos. Šiuo tirpalu užpilkite mėsą. Dar įdėkite į kelias dalis...