„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vorčesterio padažas“ 2 puslapis

Tikrosios Cezario salotos

Tikrosios Cezario salotos 8 asm.

ČESNAKINIO ALIEJAUS PARUOŠIMAS  Česnako skilteles nulupkite ir sudėkite į nedidelį prikaistuvį. Užpilkite puse puodelio aliejaus. Kaitinkite ant vidutinio dydžio ugnies apie 3 minutes, kol aplink česnako skilteles aliejus ims burbuliuoti. Sumaž...
Kiaulienos kepsneliai

Kiaulienos kepsneliai 4 asm.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką –  juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir č...
Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos

Brokolių, pievagrybių ir pelėsinio sūrio karštos salotos 2 asm.

1. Brokolį apvirkite apie 10 min. Išėmus nusausinkite, pabarstykite druska ir dėkite į gilų indą, dar ant karšto dėkite juostelėmis pjaustytą sūrį, jis šiek tiek pasilydys. 2. Svieste apkepinkite pievagrybius, įmaišykite cukinija pjaustytą...
Kitoks Šepardo pyragas

Kitoks Šepardo pyragas 4 asm.

1. Keptuvę patepkite aliejumi, sudėkite smulkiai sukapotus svogūnus ir maišydami kepinkite maždaug 5 min. 2. Storasienio puodo dugną taip pat patepkite aliejumi, sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol apskrus. Šaukštu sumaigykite susidariusius...
Šparaginių pupelių ir grybų troškinys

Šparaginių pupelių ir grybų troškinys 4 asm.

1. Pupeles palikite atšilti. Grybus nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais. 2. Keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite grybus ir ant vidutinės ugnies troškinkite, kol išsiskirs skysčio. 3. Nemažame apkepo inde sumaišykite jogurtą, miltus, vyną...
Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais

Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais 4 asm.

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite. 2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių. 3. Bandeles...
Sumuštinių apkepas

Sumuštinių apkepas 4 asm.

1.Duonos riekeles aptepkite garstyčiomis. Ant trijų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis. Supjaustykite trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą molinį kepimo indą. 2.Kiaušinius išplakite su pienu ir ž...
Sojų faršu įdarytos paprikos

Sojų faršu įdarytos paprikos 2 asm.

1. Į verdantį sultinį įpilkite po 2 šaukštus „Vorčesterio“ ir sojų padažo, sudėkite sojų faršą ir virkite 15–20 minučių. Masę nukoškite, įmuškite kiaušinį, įberkite tarkuoto sūrio, virtų ryžių ir gerai išmaišykite. 2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą...
Pikantiški maltinukai

Pikantiški maltinukai 6 asm.

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste. 2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padaž...
Pikantiškas dešrainis

Pikantiškas dešrainis 1 asm.

1. Dešrelę apkepkite keptuvėje. 2. Marinuotą agurkėlį ir papriką smulkiai supjaustykite, česnaką sutrinkite. Viską sumaišykite. 3. Bandelę įpjaukite išilgai, į vidų įpilkite pomidorų padažą, sudėkite agurkėlio, paprikos ir česnako masę. Įdėkite...
Pikantiška vištiena

Pikantiška vištiena 3 asm.

1. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, perpjaukite į dvi dalis, nusausinkite, įtrinkite marinatu, paruoštu iš tarkuoto imbiero, smulkintų česnakų, „Vorčesterio“ padažo ir aliejaus. Apie pusvalandį palikite pasimarinuoti. Keptuvėje išlydykite sviestą, į...
Cezario salotos su užpilu

Cezario salotos su užpilu 3 asm.

1. Salotas nuplaukite, labai gerai nusausinkite, uždengusi lėkšte smarkiai papurtykite, kad būtų visiškai sausos. 2. Dideles lėkštes patrinkite perpjauta česnako skiltele, tada dėkite plėšytus romaninės salotos lapelius. 3. Duonos riekeles...
Vištiena su mandarinais

Vištiena su mandarinais 3 asm.

1. Pirmiausia paruoškite marinatą vištienai: 3 šviežiai spaustų mandarinų sultis sumaišykite su visais padažais, prieskoniais (išskyrus cinamoną) ir tarkuota imbiero šaknimi. 2. Vištienos krūtinėlę nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalė...
Kiaušiniai drebučiuose

Kiaušiniai drebučiuose 3 asm.

1. Želatiną išbrinkinkite stiklinėje šalto virinto vandens ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje. Vyną sumaišykite su actu, sojų padažu, pagardinkite keliais lašais “Vorčesterio” padažo ir maišydami supilkite šiltą želatinos tirpalą. Viską...
Šepardo pyragas

Šepardo pyragas 4 asm.

1. Didelėje storasienėje keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite mėsą ir maišydami (geriausia – mediniu šaukštu) ant didelės ugnies kepinkite 5 min. 2. Apkepusią mėsą nustumkite į keptuvės pakraščius, sumažinkite ugnį, sudėkite smulkiai sukapotus...
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais

Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais 2 asm.

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes. 2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek...
Įdarytos bulvės su jautiena

Įdarytos bulvės su jautiena 4 asm.

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis. 2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų. 3. Svogūną...
Rytietiškos salotos

Rytietiškos salotos 3 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite juostelėmis, įtrinkite apelsininiais pipirais, apšlakstykite „Vorčesterio“ bei sojų padažais ir valandai palikite, kad pasimarinuotų. 2. Marinuotą vištieną iš visų pusių apkepkite karštuose...
Bulvės su meksikietišku įdaru

Bulvės su meksikietišku įdaru 4 asm.

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: morką, salierą ir svogūną nulupkite. Svogūną sukapokite, o morkas ir saliero gabalėlį sutarkuokite stambia trintuve. 2. Svogūną, iki dailiai pagels, pakepinkite svieste, tada suberkite daržoves ir jas kepkite apie...