„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vynas“ 12 puslapis

Kriaušės su vaniliniu padažu

Kriaušės su vaniliniu padažu 2 asm.

1. Kriaušes nulupkite, įstrižai įpjaukite, sumeskite į citrinų sultimis parūgštintą vandenį su cukrumi ir virkite apie 15 min., kol vaisiai suminkštės. Prieš baigdama virti supilkite cheresą ir dar 5 min. pavirkite. 2. Kriaušes išgriebkite,...
Žuvis su daržovėmis

Žuvis su daržovėmis 2 asm.

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir...
Krevetės su makaronais

Krevetės su makaronais 3 asm.

1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų. 2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai...
Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais

Viščiukų kepenėlių salotos su greipfrutais 3 asm.

1. Vištienos kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite visas plėveles, tada per naktį mirkykite piene, nuvarvinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apkepkite svieste. 2. Kai kepenėlės baigs kepti, supilkite cheresą...
Veršienos „medalionai“

Veršienos „medalionai“ 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite dviejų trijų kąsnių dydžio gabalėliais. 2. Apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, muskatais, itališkų žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, sausu rausvuoju vynu,...
Balandėliai su jūrų gėrybėmis

Balandėliai su jūrų gėrybėmis 4 asm.

1. Ryžius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Palikite atvėsti. Krevetes atšildykite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 2. Aštriu peiliu išpjaukite kopūsto kotą. Dėkite daržovę į didelį puodą su verdančiu vandeniu taip, kad kiaurymė būtų...
Citrininė vištiena su daugybe česnako

Citrininė vištiena su daugybe česnako 4 asm.

Nuostabiai skanus patiekalas kilęs ir prancūziško kaimo virtuvės (nieko sau „kaimo“ virtuvė...). Neišsigąskite česnako kiekio – kepant jis netenka aitrumo ir įgyja saldumo. LABAI rekomenduoju nesusidaryti nuomonės pagal nuotrauką ir išbandyti. 1. Į...
Vištiena su moliūgais

Vištiena su moliūgais 2 asm.

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, didesnes dalis susmulkinkite. Visus vištos gabalėlius pagal skonį pasūdykite, apibarstykite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, čiobreliais ir gerai įtrinkite. 2. Moliūgą nuplaukite,...
Moliūgų sriuba su skrebučiais

Moliūgų sriuba su skrebučiais 5 asm.

1. Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, minkštimą supjaustykite kubeliais. Porą supjaustykite griežinėliais. Svogūnus smulkiai sukapokite. 2. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus sviesto ir pakepinkite svogūnus. Kai svogūnai pasidarys skaidrūs, sudė...
Lazanija su vištiena

Lazanija su vištiena 4 asm.

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkiai sukapotą svogūną, sugrūstus česnakus. Sudėkite griežinėliais supjaustytus grybus ir dar 5 min. pakepinkite. 2. Supilkite vyną, suberkite prieskonius, sudėkite vištieną, išmaišykite ir...
Žuvienė su ryžiais ir salierais

Žuvienė su ryžiais ir salierais 4 asm.

1. Svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Pakepinkite svogūnus, sudėkite migdolus ir švelniai paskrudinkite. Supilkite vyną, sultinį, pomidorus, sudėkite laurų lapelius ir ant mažos ugnies...
Daugiaryžis su špinatais

Daugiaryžis su špinatais 3 asm.

1. Iš turimų šakniavaisių daržovių išsivirkite sultinį. Pagal skonį pasūdykite. 2. Gilioje keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 minučių pakepinkite smulkintus svogūnus ir trintus česnakus. Suberkite ryžius ir maišydama kepinkite, kol jie įgaus...
Daugiaryžis su džiovintais grybais

Daugiaryžis su džiovintais grybais 2 asm.

1. Džiovintus grybus nuplaukite, užpilkite stikline vandens ir palikite mirkti maždaug 3 val. Grybus išgriebkite, nuspauskite (skysčio neišpilkite), supjaustykite mažesniais gabalėliais. 2. Puode užvirinkite 700 ml vandens, sudėkite gabalėliais...
Paukštienos maltiniai

Paukštienos maltiniai 3 asm.

1. Džiovintus pomidorus sudėkite į dubenį, užpilkite vynu ir palikite brinkti. Supjaustykite juostelėmis. 2. Šviežias prieskonines žoleles nuplaukite, gerai nuvarvinkite ir susmulkinkite. 3. Cinamonų lazdeles trumpam pamerkite į šaltą virintą...
Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu

Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu 6 asm.

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti. 2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas ž...
Sotus troškinys

Sotus troškinys 6 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir...
Jautienos šiupinys

Jautienos šiupinys 4 asm.

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. 2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite...
Veršienos kepsnys

Veršienos kepsnys 4 asm.

1. Nuplautą ir popieriniu rankšluosčiu nusausintą mėsą supjaustykite maždaug 2 cm storio porcijos dydžio gabalais. 2. Pipirus suberkite į specialų grūstuvą ir kiek pasmulkinkite. 3. Mėsos gabalus aptepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska,...
Kumpio suktinukai

Kumpio suktinukai 4 asm.

1. Kumpį supjaustykite plonais griežiniais. 2. Nuvalytus pievagrybius supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite svieste. Išgriebusi iš keptuvės, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. 3. Į karštus riebalus suberkite...
Sluoksniuotos tešlos pyragėliai

Sluoksniuotos tešlos pyragėliai 4 asm.

1. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, supjaustykite griežinėliais, apliekite vynu ir palikite 15 minučių pastovėti. Išgriebusi gerai nuvarvinkite. 2. Medų sukrėskite į nedidelį karščiui atsparų dubenėlį, į...