„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Vynas“ 4 puslapis

Rizotas su smidrais ir parmezanu

Rizotas su smidrais ir parmezanu 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai:  Rizotai greitai nepasidaro. Viskas užtruks ne mažiau kaip pusvalandį – teks dirbti, maišyti, nuolat tikrinti ryžių konsistenciją. Bet visas šis triūsas ir sugaištas pusvalandis to vertas. Rizotas su smidrais ir brandintu parmezanu yra Lombardijos, Pjemonto, Veneto regionų klasika.

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne

Troškinti jautienos šonkauliai aronijų vyne 4 asm.

Strelkabelka.lt: Man patinka tokie vieno puodo receptai, kuriems reikia mažai pastangų, bet gauni „turbo“ rezultatą. Primenu visuotinai žinomą tiesą, kad jautienos troškiniai yra geresni kitą dieną, tai geriau gaminti iš vakaro.

Su kuo jį patiekti? Bulvių košė su daug sviesto, polenta ar saliero piurė dar niekada manęs nenuvylė. Šį kartą maišiau per pusę bulves su morkomis ir viską sugrūdau, užpyliau nemažai grietinėlės ir įmečiau nemažą sviesto gabalą. Buvo labai gerai. Na, toks tikras comfort food.

„Paccheri“ pasta su aštuonkojais

„Paccheri“ pasta su aštuonkojais 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Karštas aštuonkojis nemėgsta kompanijos. Jokių kitų jūros gėrybių, tik jis. Kriauklių – midijų, vongolių, šukučių kompanijoje niekada nenorėtų atsidurti. Jam netrukdo švelnus, šiltas pomidorų padažas ir prabangi Granjano pasta „paccheri“ (it. petukai). 

Su vynu ir konservuotais pomidorais troškintas triušis

Su vynu ir konservuotais pomidorais troškintas triušis 4 asm.

Triušiena laikoma ypač naudinga sveikatai mėsa, ją net rekomenduojama įtraukti į kūdikių racioną. Joje ypač gausu baltymų, ją žmogaus organizmas lengviau virškina. Be to, ši mėsa daug švelnesnio skonio ir turi mažiau cholesterolio net už vištieną. Tad ji labai tinkama ir vyresnio amžiaus žmonėms. Vienas svarbus dalykas – prieš ruošiant triušieną ją verta pamirkyti šaltame vandenyje 2–3 val.

Rizotas su jūros gėrybėmis

Rizotas su jūros gėrybėmis 4 asm.

Jurga ir Paulius Jurkevičiai: Rizotas – šiaurės Italijos patiekalas. Ten žmonės niekur neskuba, viską daro lėtai ir kruopščiai. Jeigu norite, kad jūsų ryžiai taptų rizoto, o ne ryžių koše, teks panaudoti slaptą ingredientą – kantrybę. Teks pilti sultinį, maišyti, vėl pilti sultinį ir vėl maišyti. Kiek minučių? Priklausys nuo viryklės, nuo puodo, nuo ryžių, bet tikras rizotas reikalauja 20 minučių intensyvios kulinarinės veiklos.

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi

Triušienos ragu su prieskoniais ir medumi 4 asm.

Jei dvejojate, kaip skaniai paruošti triušieną ir ieškote, šis receptas – idealus. Ypatingas jo ingredientas – medus, šiam ragu suteikia įdomaus papildomo skonio bei kvapo, o morkos ir svogūnai tampa gardžiu priedu prie mėsos. ​

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“

Nidos receptas: klasika iš Italijos „Tagliatelle alla Bolognese“ 4 asm.

Bolonijos padažas (Bolognese (tariama [bolonjezė]) bene geriausiai žinomas itališkos virtuvės patiekalo pavadinimas ir bene labiausiai viso pasaulio valgytojų mylimas pastos padažas.

Sodrios spalvos ir išraiškingo skonio padažo pagrindinis ingredientas – malta mėsa (dažniausiai jautiena ir kiauliena, kartais aviena arba paukštiena). Ilgai ir lėtai troškinamas Bolonijos padažas gardinamas kepintais svogūnais, morkomis ir salierais, rūkyta šonine ir pomidorų padažu. Patiekimui geriausia tinka ilga pasta: tagliatellepapardellespaghetti, tačiau tiks ir kita rūšis, kurią mėgstate. 

Brasato jautiena raudono vyno padaže

Brasato jautiena raudono vyno padaže 4 asm.

Gian Luca Demarco: „Jautiena, troškinta gerame raudoname vyne, yra labai šventiškas patiekalas. Tuo trapu Barolo vynas yra mūsų krašto pasididžiavimas. Geriausias vynas ilgai saugomas šeimos rūsiuose per Šv. Kalėdas keliauja ne tik į taures, bet ir į patiekalus. Mano šeimai Šv. Kalėdos yra didžiausia šventė, taigi brasato jautiena ant mūsų stalo atrandama visuomet.“

Antis balto vyno ir apelsinų padaže

Antis balto vyno ir apelsinų padaže 6 asm.

Gian Luca Demarco: „Kaip ir visoje Europoje, Italijoje ant kalėdinio stalo karaliauja antis. Ji gali būti gaminama įvairiais būdais, su pačiais įvairiausiais padažais, tačiau būtent apelsinų kvapas man labiausiai asocijuojasi su Šv. Kalėdomis. Būtent tokią antį prisimenu iš savo vaikystės.“

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu

Risotto su gorgonzola ir raudonu vynu 4 asm.

Išvirkite daržovių sultinį. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepkite su 25 g sviesto ir alyvuogių aliejumi. Kepkite tol, kol svogūnas įgaus auksinį atspalvį. Suberkite ryžius ir dar šiek tiek pakepkite. Supilkite pusę stiklinės raudonojo vyno ir...
Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos)

Impepatta di cozze su pomidoriukų pozzetto (midijos) 6 asm.

Įpilkite į keptuvę alyvuogių aliejaus ir sudėkite česnako skilteles. Gerai įkaitinus keptuvę suberkite midijas, pakepkite. Prasivėrus midijoms, apibarstykite jas petražolėmis, įberkite daug pipirų ir šiek tiek druskos. Įpilkite balto vyno, patroš...
Žymės: pomidorai, Midijos
„Rote Grutze“  vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais

„Rote Grutze“ vyšnių ir aviečių desertas su vaniliniais ledais 6 asm.

Rasa Martens: „Tai lengvai gaminamas tačiau be galo gardus desertas! Mano pats mėgstamiausias  tradicinis vokiškas desertas. Su vyru Johannu kartais serviruojame jį šiltą. Man jis primena lietuvišką tirštą  kisielių, tik pagardintą šaltais ledais. Kuo daugiau uogų, tuo desertas skanesnis!“

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais

Kepta kalėdinė žąsis su raudonaisiais troškintais kopūstais bei bulvių kukuliukais 8 asm.

Išvalykite ir nuplaukite žąsį. Išspauskite 2-3 skilteles česnako, sudėkite prieskonius ir viską gerai išmaišykite atskirame dubenėlyje. Išspauskite ant žąsies pusės citrinos sultis, suberkite prieskonių mišinį ir ištrinkite žąsį iš išorės ir vidaus....
Karštas vynas

Karštas vynas 8 asm.

Į prikaistuvį supilkite vyną, sudėkite imbierą, cinamono lazdeles, gvazdikėlius ir apelsino žievelę, supilkite apelsino sultis. Atsargiai pakaitinkite ant lengvos ugnies ir palikite bent 20 min. Suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Atsargiai...
Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis

Grietinėlės desertas su karštame vyne virtomis spanguolėmis 6 asm.

Prikaistuvyje sumaišykite grietinėlę, vanilinį cukrų, želės cukrų ir pavirkite 30 sek. Supilkite į keturias taures ir atšaldykite. Prikaistuvyje užvirkite karštą vyną ir cukrų „Farinas“. Nukelkite prikaistuvį nuo viryklės ir suberkite spanguoles...
Karštas baltasis vynas

Karštas baltasis vynas 7 asm.

Sumaišykite vyną, cukrų, imbiero ir apelsino gabaliukus, cinamono lazdelę ir pavirkite ant mažos ugnies 5 min. Pilkite džiną ir patiekite. Receptas „DANSUKKER“
Mažos duonelės su vyšnių padažu

Mažos duonelės su vyšnių padažu 2 asm.

Razinas ir vyšnias užpilkite konjaku ir palaikykite. Pieną pakaitinkite iki virimo. Kiaušinių trynius su cukrumi išplakite iki purumo. Nesustodama plakti srovele supilkite karštą pieną. Masę perpilkite į puodą ir vis maišydama kaitinkite iki sutirštė...
Baltame vyne virtos kriaušės

Baltame vyne virtos kriaušės 4 asm.

Nulupkite kriaušes. Kriaušių apačias šiek tiek nupjaukite, kad galėtumėte jas pastatyti stačiai. Nuluptas kriaušes sudėkite į nedidelį puodą (jei naudosite per didelį puodą – vynas kriaušių neapsems). Kartu suberkite visus prieskonius, įdėkite medų...
Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais

Keptas starkis su perlinių kruopų „Risotto“ ir traškiais burokėliais 1 asm.

Žuvis. Gerai įkaitinkite keptuvę. Įpilkite alyvuogių aliejaus, įdėkite porą lauro lapelių, česnako skiltelių ir iškart dėkite starkio gabalėlius odele į apačią. Pabarstykite druska, šviežiai maltais baltaisiais pipirais. Keptuvėje žuvies gabalėlius...
Naujametinis šampano šerbetas

Naujametinis šampano šerbetas 4 asm.

 Želatinos lapelį pamerkite į šaltą vandenį. Vandenyje ištirpinkite cukraus miltelius. Užvirkite. Nukelkite nuo viryklės. Nusunkite želatinos lapelį ir maišydami dėkite į prikaistuvį. Pilkite vyną. Paruoštą masę supilkite į keturis nedidelius...