Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai. Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių. Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką....
Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes....
Cukrų užpilkite stikline vandens ir užvirinkite kartu su pipirais. Supilkite vyną ir pakaitinkite, bet neužvirkite. Tada indą nukelkite nuo ugnies, supilkite romą, citrinų sultis. Paruoštą gėrimą išpilstykite į stiklines taures arba puodelius....
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką – juostelėmis, o česnaką sutraiškykite. Kiaulienos gabaliukus šiek tiek pamuškite, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą, suberkite svogūnus ir č...
1. Vištos krūtinėlę padalinkite į keturis kepsnius, juos šiek tiek pamuškite. Miltus sumaišykite su druska, pipirais ir juose apvoliokite mėsą.
2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir ant nedidelės ugnies maišydami 2–3 minutes pakepinkite č...
1. Svogūną, česnaką ir pankolį susmulkinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Viską suberkite į storadugnį puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.
2. Padidinkite ugnį, sudėkite pomidorus, supilkite vyną....
1. Smulkiai sukapotus svogūnus ir česnaką maždaug 5 min. kepinkite keptuvėje išlydytame svieste. Sudėkite nuluptą ir stambiai sutarkuotą obuolį, slyvas ir dar porą minučių patroškinkite.
2. Į keptuvę su vaisiais supilkite vyną, įberkite po pusę š...
1. Nuo viščiuko nulupkite odą ir nupjaukite visus matomus riebalus. Supjaustykite taip: dvi šlaunelės, dvi blauzdelės, dvi krūtinėlės, kaklas ir nugarkaulis. Blauzdeles, kaklą ir nugarkaulį palikite sultiniui virti (galima dėti į šaldiklį).
2....
1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais.
2. Sojų padažą sumaišykite su vynu, krakmolu, druska. Supilkite ant mėsos kubelių, gerai išmaišykite ir palikite: kambario temperatūroje – maždaug pusvalandį, šaldytuve – per naktį.
3. Mėsos...
1. Visą tuno gabalą įtrinkite druska, pipirais, susmulkintais česnakais, užpilkite vynu ir 24 val. laikyti šaldytuve. Išimkite iš marinato, supjaustykite porcijomis ir iškepkite aliejuje (kepti po 5 min. kiekvieną pusę).
2 Paruoškite padažą: likusį...
1. Gabalėliais supjaustytą žuvį pasūdykite ir 30 min. laikykite šaldytuve.
2. Žuvies nuopjovas užpilkite dviem stiklinėmis pasūdyto vandens, išvirkite sultinį ir nukoškite.
3. Nuvalytas daržoves supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į šaukštu...
1. Iš miltų, krakmolo, baltymo, žiupsnelio druskos ir vandens užmaišykite tešlą (kaip blynams).
2. Žuvis supjaustykite stambokais gabalėliais, kiekvieną pamerkite į tešlą. Dėkite į gilioje keptuvėje įkaitintą aliejų ir virkite, kol gražiai pagels....
1. Žuvį nuvalykite, nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Juos pavoliokite miltuose ir apkepkite su šaukštu sviesto.
2. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite su šaukštu sviesto.
3. Pievagrybius pakepinkite su likusiu sviestu....