1. Sausainius sudėkite į storą polietileninį maišelį arba suvyniokite į lininį rankšluostį ir sutrinkite kočėlu (ne visai smulkiai).
2. Trupinius sudėkite į dubenį, apšlakstykite desertiniu vynu, išmaišykite.
3. Į litro talpos indą sudėkite pusę...
1. 120 g sviesto išsukite su 40 g milteliniu cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Suberkite miltus ir išminkykite. Tešlos rutulį suvyniokite į foliją ir padėkite į šaldytuvą.
2. Tešlą įtieskite į sviestu pateptą ir maltais...
1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį...
1. Kriaušes perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklalizdžius ir supjaustykite griežinėliais.
2. Į puodą supilkite vyną, cukrų ir pusės citrinos sultis. Užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės.
3 Į sirupą sudėkite kriaušes, palaikykite 10 minučių,...
1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais ir su sviestu ištirpinkite į karšto vandens vonelę įstatytame inde.
2. Kiaušinius su cukrumi ir žiupsneliu druskos gerai išsukite. Įmaišykite tepamąjį varškės sūrį ir tirpintą šokoladą, su kepimo milteliais iš...
1. Puode užvirinkite pusę stiklinės vandens, suberkite prieskonius ir 2 minutes pavirkite. Palikite 10 min., kad pritrauktų.
2. Įmaišykite medų, supilkite vyną. Užkaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą nuo ugnies. Vyną nukoškite ir iš...
1. Kepenėles nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir maišydama apie minutę kepinkite smulkintus svogūnus. Uždenkite ir patroškinkite apie 5 min. Atidenkite ir kepkite dar 5 min. Svogūnus sukrė...
1.Pupeles užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį. Vyną sumaišykite su trečdaliu sojų padažo, į jį pamerkite vištų kumpelius ir palikite apie 20 minučių. Porą nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite griežinėliais.
2.Keptuvėje į...
1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraš...
1. Į dubenį suberkite miltus, vanilinį cukrų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Į mišinį sutarkuokite sviestą, įmaišykite kiaušinį ir trynį. Užminkykite vientisą tešlą, padarykite rutulį, apvyniokite folija ir dėkite valandai į šaldytuvą.
2....
1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.
2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Iš...