Nida Degutienė: Zefyriukai, kuriuos gaminsite, bus ne tik pilni šildančių Kalėdinių prieskonių – cinamono, muskato, imbiero, – bet dar ir paskaninti trintų moliūgų mase. Sandariai uždarytame inde juos galima laikyti mėnesį. Lepintis zefyrais reiktų sakingai, juose tikrai nemažai cukraus! Šie skanėstai tikrai sužavės smaližius ir mėgstančius aromatingą desertinę popietinę kavą, kurioje lėtai tirpsta nedideli „snieguoto“ skanėsto gabaliukai...
Tinklaraštis „Tekstoranas“: Suteptą sustingusį šį pyragą supjausčiau trikampiais, tada karamele sulipdžiau, galiausiai aptepiau trupučiuku balto šveicariško sviestinio kremo, pabarsčiau skrudintais migdolais ir žemės riešutais, tada stogelius apipyliau karamelės likučiais ir šokoladu nupiešiau langiukus.
Išbandykite įdomų, nesunkiai paruošiamą desertą, kurio receptu vienoje TV laidoje dalinosi virtuvės šefas Tomas Rimvydis.
Renata Ničajienė („Sezoninė virtuvė“): Kepdama šį tortą labiausiai norėjau visas tris mūsų vėliavos spalvas sukurti tik iš natūralių ingredientų, nenaudojant jokių dirbtinių dažiklių. Tam puikiai tiko natūralūs šaltyje džiovintų daržovių ir uogų milteliai. Geltonam biskvito sluoksniui – moliūgų milteliai (jiems papildomo aromato suteikiau įtarkuodama apelsinų žievelės). Žaliam biskvitui – liofilizuotų špinatų milteliai (jiems gaivos pridėjau įtarkuodama citrinos žievelės). Raudonąjį biskvitą nudažiau liofilizuotais raudonųjų burokėlių ir aromatingų aviečių milteliais.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt): Šis receptas kilęs iš Kinijos ir kartais dar vadinamas kokosų pieno pudingu. Jo receptų internete radau daug ir įvairių, dažniausiai juose kokosų pienas skiedžiamas įprastu karvės pienu, bet šį kartą norėjosi tik kokosų pieno skonio.
Renata Ničajienė (sezoninėvirtuvė.lt ): Šiam desertui prireiks vos kelių ingredientų: skirtingų rūšių ir spalvų kokybiško šokolado, pasirinkto riebumo kokosų pieno bei želatinos. Kokosų pieną desertui rekomenduoju rinktis vidutinio riebumo 18 proc. Kaip ir visus želė tipo desertus, šį irgi geriausiai paruošti iš vakaro, o ryte beliks atsidaryti šaldytuvą ir pradėti lengvai mėgautis savaitgaliu!
Šiuo nuostabaus torto, kuris papuoš šventinį stalą bet kokia proga, receptu dalinasi profesionalus konditeris ir TV laidos vedėjas Ali Gadžijevas. Išbandykite!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Jei jums patinka stracciatella ledai, patiks ir šis nesudėtingas nekeptas torčiukas su šilauogėmis ir baltu šokoladu.
Gaivus, švelniai saldus ir nekaloringas, be to, gausus jogurto, o tai reiškia ir kalcio bei baltymų – toks yra šis greitai paruošiamas skanėstas.
Šis tortas nėra saldus ir tai jo privalumas, dar viena gera savybė – skanėstas puikiai pasiduoda improvizacijoms – puoškite jį mėgstamomis uogomis, riešutais ar šokoladu. Receptu dalinasi sveika mityba besidominti tinklaraštininkė Indrė Trusovė.
Tinklaraštis „Meyer Maistas“: Šis nuostabus burnoje tirpstantis, lyg šilkinis karamelinis tortas su maskarpone ir karamelizuotais riešutais nesunkiai pagaminamas, jo nereikia kepti. Kuo puikiausiai galite jį pasiruošti savo šventės ar dienos, kai nutarsite juo pasimėgauti, išvakarėse.
Šiam desertui paruošti prireiks tik 5 ingredientų, o patiekti jį geriausia su trintomis uogomis. Bus fantastiška!
Tai klasikinio deserto interpretacija, kurią praturtina kavos aromatas.
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vienas desertų, kuriam neatsispiria net sočiausi svečiai – nekepti gaivūs jogurtiniai arba želės pyragai. Šis, kurį jums siūlau, nėra iš serijos „nulis kalorijų“, tačiau savo lengvumu ir gaivumu tikrai tiks ir patiks tokioms svarbioms šventėms, kaip Velykos. O ką jau bekalbėti apie deserto patiekimą, kuris tikrai nustebins, o gal net ir prajuokins jūsų svečius!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Spanguolės. Jos yra žiemos sezono žvaigždės! Spanguolių man visuomet parūpina mama. Ji – uogų rinkimo čempionė!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Varškės (arba sūrio, angl. cheesecake) tortai visais laikais buvo ir bus švenčių klasika, tobulieji kepiniai, kurie visiems visada pavyksta, juos mėgsta maži ir dideli. Kepant varškės pyragus kaskart galima išgauti vis kitokius skonius, jei pabodęs klasikinis variantas. Skaniausias šis kepinys rytojaus dieną, kai visi skoniai susimaišo, o pastovėjęs šaldytuve jis įgauna pjaustymui tinkamą konsistenciją.
Arbūzus mėgsta ir maži, ir dideli, pateikite juos kiek neįprastu – želė – formatu!
Nida Degutienė (Nidos receptai): Vasariškoms progoms (kurių jūs turite arba turėsite, arba susikursite patys!) tikrai prireiks patikimų desertų. Patikimais vadinu tokius, kuriuos nesunku pagaminti, kurie gražūs, skanūs ir aromatingi, nesunkūs (kalorijų prasme), gali ištverti kurį laiką ne šaldytuve, kuriuos galima pasigaminti iš anksto ir, reikalui esant, saugu transportuoti.
Putėsiams, beje, galite naudoti bet kokias mėgstamas šviežias (arba šaldytas) uogas – braškes, mėlynes, serbentus. O jei tortą ne šaldytuve teks laikyti ilgėliau (arba oro temperatūra aukštesnė), patarčiau į putėsių masę įdėti šiek tiek daugiau želatinos!
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ pristatė tinklaraščio „Balajų šeimos istorijos“ autoriai.
Šį tortą projekto „100 tortų Lietuvai“ proga pristatė šeimos verslas „Vasaris“ iš Panevėžio.