Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai pagal ingredientą „Želatina“ 6 puslapis

Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis

Sluoksniuoti pyragaičiai su mėlynėmis 4 asm.

1. Kiaušinius išsukite su cukrumi, suberkite miltus, krakmolą, įberkite citrinų žievelių, žiupsnelį druskos. Išmaišykite ir supilkite į sviestu išteptą stačiakampę kepimo formą. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 8 minutes. Išimkite ir atvėsinkite....
Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu

Vyniotinis su kriaušėmis ir aguonų kremu 4 asm.

1. Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir su puse kiekio cukraus plakite, kol pasidarys purūs. Baltymus išplakite su likusiu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Miltus, kakavą ir krakmolą sumaišykite ir suberkite į trynių masę. Įmaišykite trečdalį...
Ypatingas kriaušių pyragas

Ypatingas kriaušių pyragas 4 asm.

1. Iš 150 g kambario temperatūros sviesto, kiaušinio, trynio, cukraus ir miltų išminkykite tešlą, susukite į foliją ir laikykite šaldytuve valandą. Atšalusią tešlą iškočiokite, įtiekite į riebalais išteptą atsegamą kepimo formą ir apspauskite kraš...
Krepšeliai su persikais

Krepšeliai su persikais 6 asm.

1. Miltus išsijokite pro sietelį. Įmuškite kiaušinį ir išsukite elektriniu maišytuvu. Šiltame vandenyje išbrinkinkite želatiną. 2. Puode ištirpinkite sviestą, įberkite 70 g miltelinio cukraus, sukrėskite tešlą ir išmaišykite. Formeles patepkite...
Jogurto tortas su mandarinais

Jogurto tortas su mandarinais 6 asm.

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu. 2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 3....
Kokteilis su krevetėmis

Kokteilis su krevetėmis 4 asm.

1. Avokadą nulupkite, perpjaukite per pusę, išimkite kaulą, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. 2. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir sukapokite. 3. Špinatus nuplaukite,...
Nekeptas sūrio tortas su vyšniomis

Nekeptas sūrio tortas su vyšniomis 10 asm.

1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų. 2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drė...
Pyragas „Migdolas“

Pyragas „Migdolas“ 6 asm.

1. Pieną sumaišykite su puse kieko cukraus ir kakava ir, nuolat maišydama, kaitinkite, kol pienas užvirs. 2. Minkštą sviestą išsukite su likusiu cukrumi iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinius ir toliau maišykite. 3. Į tešlą įsijokite miltų,...
Spanguolių ir grietinėlės desertas

Spanguolių ir grietinėlės desertas 5 asm.

1. Spanguoles perrinkite, nuplaukite, suberkite į gilesnį puodą. Kriaušes nuplaukite, nulupkite, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir suberkite į puodą. Ten pat sumeskite cinamonų lazdeles, suberkite nutarkuotą...
Naminiai zefyriukai

Naminiai zefyriukai 4 asm.

1. Želatiną užpilkite keliais šaukštais vandens ir palikite pastovėti, kad išbrinktų. 2. Cukrų suberkite į puodą, kuriame virsite, užpilkite vandeniu ir taip pat palikite pastovėti. 3. Po kelių valandų cukrų užvirinkite ir, nuolat maišydama,...
Varškės desertas su uogomis

Varškės desertas su uogomis 4 asm.

1. Varškę ištrinkite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, supilkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Želatiną ištirpinkite su 5–6 šaukštais karšto vandens ir plota srovele supilkite į varškę. Labai gerai išplakite. 2. Paruoštą varškės masę supilkite į š...
Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu

Mėlynių putėsiai su baltojo šokolado musu 5 asm.

1. Mėlynių putėsiai. Želatiną užpilkite 3 valg. š. šalto vandens ir palikite išbrinkti. Išplakite grietinę, mėlynes (prieš tai pertrinkite jas per sietelį) ir pusę miltelinio cukraus. Ištirpinkite želatiną ir atvėsintą supilkite į turimą masę. Iš...
Jogurtinis braškių ir bananų desertas

Jogurtinis braškių ir bananų desertas 4 asm.

1. Grietinėlę gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite grietinę, jogurtą. 2. Išbrinkinkite ir ištirpinkite želatiną ir atvėsusią supilkite į gautą masę. 3. Suberkite pjaustytas braškes, bananus ir įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms.   
Napoleono trapukai

Napoleono trapukai 8 asm.

Trupinių tešlos ruošimas: 1. Inde išsukite minkštą sviestą su grietine iki purios masės, įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, druską ir išplakite vis įpildamos pieno iki vientisos skystokos masės. Berkite miltų tiek, kad gautumėte kietoką...
Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais

Nekeptas „Nutella“ ir „Philadelphia“ sūrio tortas su „Oreos“ sausiniais 8 asm.

1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens. 2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (...
Ekologiškas šokoladinis tortas

Ekologiškas šokoladinis tortas 10 asm.

1. Riešutus susismulkinkite virtuviniu kombainu iki smulkių gabalėlių (nereikia padaryti miltinės masės). Sudėkite cukrų, ištirpdytą sviestą ir išmaišykite. Šia mase išklokite 23 cm dvigubą kepimo formą, suformuokite aukštesnius kraštus, dugną...
Kavos putėsiai

Kavos putėsiai 4 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu vandens, palaikykite, kad išbrinktų ir ištirpinkite puodelyje virš garų. 2. Dar karštą želatiną išsukite su tirpia kava ir likeriu. 3. Po tekančiu vandeniu kruopščiai nuplautus kiaušinius palaikykite kambaryje, kad...
Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas

Pusiau keptas obuolių ir varškės pyragas 6 asm.

1. Želatiną užpilkite vandeniu, kad išbrinktų. 2. Obuolius supjaustykite nedidelėmis skiltelėmis (galite ir nulupti, bet nebūtina), tada dubenyje  sumaišykite juos su šaukštu vanilinio cukraus bei žiupsneliu cinamono. Viską paskleiskite ant...
Minkšti saldainiai

Minkšti saldainiai 6 asm.

1. Cukrų ištirpinkite 3/4 stiklinės šilto vandens. Kai cukrus ištirps, pastatykite mišinį ant ugnies ir po truputį kaitinkite, kol užvirs. 2. Virkite, kol mišinys pasieks 118 °C temperatūrą. Šis procesas gali trukti keliolika minučių, per kurias...
Kalakutienos drebučiai

Kalakutienos drebučiai 5 asm.

1. Želatiną užpilkite trupučiu šalto virinto vandens, paskui išbrinkinkite karšto vandens vonelėje. 2. Vandenį užvirinkite, sudėkite ku­beliais su­pjaustytą mėsą, šiaudeliais supjaustytas morkas, sumeskite sultinio kubelius ir virkite apie...