„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Receptai pagal ingredientą „Želatina“ 7 puslapis

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu

Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu 12 asm.

1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu. 2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą. 3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir...
Karpis drebučiuose

Karpis drebučiuose 4 asm.

1. Karpį išdarinėkite. 2. Puode užvirinkite vandenį. Suberkite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą porą ir salierą. Kelias minutes pavirkite. 3. Į tą patį puodą dėkite karpio kaulus, galvą, paskiausiai – gabaliukais supjaustytą karpio filė....
Žymės: Žuvis, karpis
Skanuolis tortas

Skanuolis tortas 8 asm.

1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite. 2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug maž...
Vaikiškas tortas

Vaikiškas tortas 8 asm.

1. Biskvito lakštus sutepkite uogiene. 2. Želatiną paruoškite mažame kiekyje vandens ir maišydama supilkite į varškės, grietinės bei miltelinio cukraus plakinį. 3. Pertepkite biskvito lakštus, palaukite, kol sustings, papuoškite. Autorės nuotr....
„Vieno kąsnio“ tortukas

„Vieno kąsnio“ tortukas 1 asm.

1. Grietinėlėje ištirpinkite cukrų ir sumaišykite su varške. 2. Želatiną vis pakaitinant ištirpinkite piene ir supilkite į varškės masę, permaišykite. 3. Gautą kremą liekite ant norimo indo dugno, sudėkite trupintus sausainius ir vėl ant viršaus...
Žymės: desertas, želė
Tortas „Maskarponės persikinis“

Tortas „Maskarponės persikinis“ 10 asm.

1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės. 2. Jogurtinėje grietinėje iš...
Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale

Braškiniai saldainiai kokosiniame apvalkale 4 asm.

1. Mažame kiekyje vandens paruoškite pagal instrukciją želatiną ir atvėsusią sumaišykite su trintų braškių tyre. Masę išmaišykite, supilkite į ledų ruošimo formeles ir šaldytuve sustingdykite. 2. Baltą šokoladą ištirpinkite ant garų, įdėkite...
Tortas „Margarita“

Tortas „Margarita“ 6 asm.

1. Į kiaušinių trynių bei karšto vandens plakinį suberkite cukrų, vanilinį cukrų ir maišykite, kol ištirps. Paskui suberkite persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei krakmolu, įmaišykite standžiai suplaktus baltymus. 2. Tešlą...
Žymės: desertas, tortas
Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas

Vaisinis vaikiškas maskarponės tortas 8 asm.

1. Kiaušinius iki purumo išplakite su 2 šaukštais milteliniu cukrumi, miltais ir krakmolu. 2. Skardą ištepkite sviestu, supilkite į torto formą tešlą ir kepkite 10 min. 3. Maskarponę sumaišykite su trinta varške. 4. Grietinėlę suplakite su...
Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“

Vištienos šaltiena su daržovėmis „Velykų sala“ 8 asm.

1. Vištieną išmirkykite. 2. Nulupkite nuo šlaunelių odelę, trumpai pavirkite ir nupilkite vandenį. 3. Toliau virkite vandenyje su druska, lauro lapeliais, juodaisiais pipirais, laiškiniais česnakais, čiobreliais, šakele rozmarino, morka, poru....
Tortas „Romantika“

Tortas „Romantika“ 8 asm.

1. Sausainius sumalkite kartu su riešutais, supilkite sutirštintą pieną, sudėkite garuose tirpintą sviestą. Masę išmaišykite. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie...
Žymės: desertas, tortas
Pyragas „Sninga“

Pyragas „Sninga“ 8 asm.

1. Sausainius susmulkinkite (geriausia elektriniu maišikliu) ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Sausainių masę sudėkite į apvalią skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai. 2. Aguonas sumalkite, supilkite į pieną, užvirinkite...
Žymės: pyragas, desertas
„Panna cotta“ - itališkas desertas

„Panna cotta“ - itališkas desertas 2 asm.

1. Vandenyje išbrinkinkite želatiną. 2. Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite grietinėlę su pienu, cukrumi ir vanile, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, šluotele plakant įmaišykite ištirpintą želatiną ir paplakite, kol ištirps. 3. Išpilstykite į...
Braškės rabarbarų ežerėliuose

Braškės rabarbarų ežerėliuose 8 asm.

1. Rabarbarus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įdėkite 80g cukraus ir šiek tiek apvirkite nedideliame kiekyje vandens (kad tik apsemtų), kol suminkštės. Tuomet grūstuve sugrūskite ir supilkite karštame vandenyje iš...
Maskarponės tortas „Bobų vasara“

Maskarponės tortas „Bobų vasara“ 12 asm.

1. Sausainius sumalkite su riešutais, supilkite sutirštintą pieną ir garuose tirpintą sviestą. Gautą masę sumaišykite. 2. Torto kepimo formą ištepkite sviestu. Sausainių mase padenkite formos dugną, kraštus. Įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 10...
Želės saldainiai

Želės saldainiai 5 asm.

Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.        1. Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant...
„Panna cotta“ su avietėmis

„Panna cotta“ su avietėmis 2 asm.

1. Želatiną užpilkite 50 ml šalto virinto vandens ir palikite išbrinkti 10 minučių.* 2. Užvirinkite grietinėlę su pienu ir cukrumi, įdėkite tarkuotos tongapupės** (tongapupę galite keisti vanilės ankštimi) ir kaitinkite ant labai mažos ugnies apie...
Varškėtis su maskarpone

Varškėtis su maskarpone 6 asm.

1. Iš visų tešlai skirtų produktų (sviestas turi būti kambario temperatūros) užminkykite tešlą, įdėkite į maišelį ir apie 1 val. palaikykite šaldytuve. 2. Iš sustingusios tešlos iškočiokite du turimos formos dydžio lakštus ir 200°C karštumo orkaitė...
Varškės ir mėlynių pyragas

Varškės ir mėlynių pyragas 6 asm.

1. Du šaukštus želatinos užpilkite puse stiklinės šalto virinto vandens ir palikite, kad išbrinktų. Likusią želatiną nedideliame vandens kiekyje išbrinkinkite atskirame dubenyje. 2. Sviestą išlydykite ir atvėsinkite. Suberkite su vaniliniu cukrumi...
Maskarponės sūrio tortas

Maskarponės sūrio tortas 8 asm.

1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus suplakite iki standžių putų, toliau plakdama dalimis įmaišykite cukrų, sudėkite kiaušinių trynius. Miltus sumaišykite su krakmolu ir kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių masę, išmaišykite....